Claus Qvist

Set fra den positive side….

Én af otte ubesejrede spillere (i hele sæsonen!): Kai Munk (t.v.) med fronten mod. Formand Torkild sidder på den anden side af brættet.

.
Som der står i Kais indlæg umiddelbart inden dette, er holdsæsonen i 6. HK blevet suspenderet for resten af sæsonen. Surt show, men ikke overraskende de mange coronarelaterede aflysninger taget i betragtning.

Fra “gamle” dage: Jonas Bjerre for syv år siden

Januar 2013: Jonas Bjerre får sin debut som divisionsspiller for klubbens 2.-hold. I referatet fra den gang skrev jeg noget i retning af, at Jonas fra starten var 40 år, 400 ELO, og 80 kg bagud fra starten. Men 7½ år gammel holdt Jonas remis – dvs. han havde tyk fordel i slutspillet og kunne faktisk have vundet.
I baggrunden spiller klubbens daværende kasserer Bjarne Tornbjerg.

.
Jeg sad her til aften og lavede backup af en masse gamle billeder, og så dukkede denne lille serie op fra 2.-holdets udekamp mod Springeren Kolding 1 i januar 2013. Vi havde flere afbud og flere reserver, så på 8.-brættet fik vores 2.-mand, Tavs, plads til sin den gang 7½ år gamle, talentfulde knægt, Jonas, som her fik sin debut på divisionsplan. God beslutning, skulle det vise sig.

Afstemning om “årets skakspiller”

Det er ikke meget live-skak, der er blevet spillet i år, men lidt har også ret, så også i år har DSU’s medlemmer mulighed for at deltage i den direkte afstemning om årets skakspiller. Det er 12. gang, kåringen sker ved direkte afstemning.

Der er 10 kandidater, og ikke overraskende er fire af dem fra Skanderborg. I tilfældig rækkefølge er de:

Mads Andersen
Jonas Bjerre
Filip Boe Olsen
Bjørn Møller Ochsner

.
skak.dk står alle 10 kandidater, deres coronaplagede (= mangelfulde) meriter og proceduren til afstemningen. Du skal have et log-in / password til din profil på skak.dk, og derfra kan man klikke videre til afstemningen ude i højre side.

Bemærk i øvrigt, at de på skak.dk har glemt, at Mads blev topscorer ved Online-OL, og at Jonas også klarede sig glimrende. Det var bestemt ikke deres skyld, at Danmark pletvis floppede.

Øv! Kedelig “slutspurt” på ½/3

Vegani Cup i Italien endte desværre ikke, som Jonas havde tænkt sig. Først tabte han til hollænderen Max Warmerdam, i 7., i 8. blev det til en amerikansk remis, og i sidste runde måtte han ned mod italieneren Luca Moroni Jr.

5½/9 gav Jonas en godkendt 6.-plads, 1½ points efter den hollandske vinder.

Partier og slustilling: Tjek her.

Radjabov vinder Airthings Masters 2020

Dagens vinder: Tejmur Radjabov, Azerbaidjan

Den genopstandne Teimur Radjabov viste både i dag og de foregående dage, at han ikke har glemt at flytte skakbrikkerne. Lørdagens finale mod Aronian endte jo 2½-1½ til Azerbaidjan, og i dag skulle han “bare” holde 2-2; så var den hjemme.

Airthings Finale

Finalisten Tejmur Radjabov (t.v.) fra Azerbaidjan i god snak med landsmanden Shakhriar Mamedyarov; Novi Sad 2016.

Alle klogeåger havde jo nok regnet med, at finalematcherne i Airthings skulle stå mellem hurtigskak-eksperter som Carlsen, Nakamura eller måske Nepo, men sådan skulle det ikke gå. Dagens finalister var nemlig et rent Kaukasusopgør mellem Aronian (Armenien) og come-back-kid Radjabov (Azerbaidjan). Begge verdensklasse, men ikke oplagte finalister – endda med den krølle, at de to lande for få måneder siden var i krig over området Nagorno-Karabakh. Den slags går heldigvis oftest hen over hovedet på skakeliten, og tak for det.

Carlsen ude af Airthings Masters

Daniil Dubov, russer og med kun 24 år er han i den grad en, man skal lægge mærke til. Det var han allerede i Novi Sad i 2016, og siden er det bare gået opad. I min optik en mulig kandidat i næste runde og dertil en spændende spiller.

.
Livet går op og ned, og selv for VM Carlsen dukker der sten op, som hans ellers driftsikre køretøj ikke bare kan skøjte hen over. Og allerede i første knockout-runde blev unge Daniil Dubov endestationen i den stort anlagte internet-hurtigturnering Airthings Masters 2020.

Airthings Masters 2020

En lidt yngre Daniil Dubov ved Europacuppen i Novi Sad, 2020.

Det kniber lidt med nærskakken i disse tider, og næsten alt sker på nettet. Dér er til gengæld masser af verdensklasseskak at kigge på for online-tilskuerne, og da Chess24 er delvist ejet af verdensmester Carlsen, er det intet minrre end stedet at være. Sådan online, altså 🙂

Formand Torkild 70 år!!

Formanden til højre før prestigeopgøret mod kassemester Kai, Skanderborg 4 mod Skanderborg 3, A-rækken, nov. 2020.

Det er ikke hver dag, vi i klubben har store, runde fødselsdage, men det har vi i dag. Vores ærede og dejligt hyperaktive formand, Torkild Salling, runder nemlig det meget skarpe hjørne: 70 år.