Claus Qvist

1 2 3 22

Jonas sprinter opad

I disse for vort land så coronaramte tider er alt fysisk skakliv nærmest gået i stå, lige fra vore hjemlige klubaftener til kandidatturneringen i Yekatarinenburg.

I mellemtiden kan vi så fordrive tiden med skak på nettet (se tidligere indlæg) eller glædes over medlemmernes tidligere bedrifter. Og en af vores hyperaktive medlemmer, der mildest talt har succes med sin gøren og laden, er Jonas Bjerre.

Læs resten

STOP!

.
Så gik den ikke længere! Det eneste lyspunkt i en ellers coronanedlagt verden, Kandidatturneringen i Yekatarinenburg, er blevet sat på pause på ubestemt tid. Ikke aflyst, men blot sat på “hold”.

På FIDEs hjemmeside står:
Today, the government of the Russian Federation announced that starting March 27, 2020, Russia interrupts air traffic with other countries without indicating any time frames.

Læs resten

Halvvejs i kandidatturneringen

Tegneren Wada Lupes syn på den hidtil førende Nepo vs Ding fra en tidligere runde

.
Uden coronarelaterede dødsfald i spillerstaben lykkedes det holdet af Carlsens udfordrere at nå halvvejs i den allerede meget spændende og dynamiske kandidatturnering. Og bestemt ikke uden at der igen blev rørt rundt i bøtten.

Læs resten

Husk kandidaterne

En stor del af skakverdenen er som bekendt meget forarget over, at FIDE i disse coronatider overhovedet lader kandidatturneringen starte og ligefrem fortsætte som planlagt. Og sørme om ikke også internettet er ved at flyde over med forargelser over, at vi går på arbejde eller ser TV, mens de små børn sulter i Afrika. Fy!

Heldigvis for skakken er der stadig er pragmatiske mennesker til, så 7. runde kører som planlagt i dag kl. 12 (dansk tid). Mest interessant er det, at de to førende, MVL og Nepo, tørner sammen. Andre opgør er Caruana-Wang, Giri-Grischuk og Ding-Alekseenko (rent bundopgør!). Følg med i dramaet på Chess24.

Tju-bang i Rusland

Den førende, russiske slagsbroder, Ian Nepomniachtchi, før partiet mod Ding i 6. runde


Der er stadig dømt drama og god underholdning i det mellemste Sibirien, hvor otte af Carlsens nærmeste konkurrenter sidder i en coronaramt verden og flytter brikker om retten til at spille om den ultimative titel her til november.

Læs resten

Corona-kandidaten rd. 4-5

Fra 5. runde i Yekatarinenburg.

.
Efter fredagens hviledag var det lørdag og søndag igen tid til en masse skak i verdensklasse fra russiske Yekatarinenburg, og desværre med en noget lavere gevinstprocent end de første tre runder – uden at det af den grund blev mindre spændende. I hvert fald søndag.

Læs resten

Fuldt blus på kandidaterne

Caruana-Alekseenko. Foto fra FIDEs hjemmeside over turneringen.

.
Kedelig skak? Ikke lige her. Man kunne ellers frygte, at kandidatturneringen som alle andre topturneringer ville blive præget af alt for mange og alt for sikre remiser, men det er langt fra sket. Tværtimod er alle otte krigere hoppet ud af starthullerne med en energi som Moster Oda, da hun var til halbal i 50’erne.

Læs resten

Skak i coronaens tid

Når nu Hendes Majestæt mener, at vi skal holde afstand.
Slutspil med uligefarvede løbere er altid en risiko 🙂

Kandidatnyt

Corona handshake mellem Nepo og Grischuk før 1. runde.

.
Søreme om ikke Kandidatturneringen i Yekatarinenburg startede til tiden, og efter første runde er der endnu ingen, der er døde af hverken corona, pest eller kolera. Kun på brættet, i hvert fald, og det var ikke de afgørelser, jeg ville have sat pengene på. Godt, at jeg ikke gambler.

Læs resten

Skak på nettet: LiChess.org

Det er sgu ikke let med det Coronastads. Halvdelen af Europa er lukket helt ned, og det inkluderer desværre også dansk skak. Så kan vi naturligvis følge med i Kandidaten, der starter på tirsdag, men det er jo ikke helt det samme som at spille selv.

Læs resten
1 2 3 22
Sponsorer
Guld sponsor NordeaRema1000 Carlsberg Steel Coating A/S Bronze sponsorer