Claus Qvist

1 2 3 31

Jonas sluttede som 10’er

Den sikre vinder af Polgar Challenge,
første kapitel af Julius Bär International: Indiske Praggnanandhaa.

.
Det blev til en aldeles godkendt 10.-plads til Skanderborgs og Danmarks stærkeste junior i Polgar Challenge, det første kapitel af “Julius Bär International”, den højt profilerede internetturnering for verdens absolut stærkeste juniorer. De fire dage gav en høst på 2½/5, 2½/5, 3½/5 og 2/4 til samlet score på 10½/19.

Læs resten

Jonas på 50 % efter 10 runder

.
Det går ikke så tosset endda med unge Jonas i den meget profilerede Julius Bär superjuniorturnering. 20 af de allerstærkeste juniorer i hele verden spiller fire delturneringer hen over året (rapid-format, alle-mod-alle), og de otte bedste ryger ud i en knockout-fase om yderligere $40.000. Ret vildt.

Læs resten

Jonas Bjerre med i Julius Bär Challengers Chess Tour

Team Polgar vs. Team Kramnik.
Jonas er at finde på Team Kramnik, nr. 3 fra højre.

.
Meltwater-turneringerne på Chess24 er ikke kun Carlsen, Caruana & Co. Man har nemlig valgt at arrangere en turnering med to højt profilerede head coaches, Judit Polgar og Vladimir Kramnik, som gennem yderligere en stribe andre trænere hver har 10 juniorer at styre – fem af hankøn og fem af hunkøn. Dvs. 20 hypertalenter i alt, og mellem dem finder vi bl.a. forrige års Xtracon-vinder Praggnannanda (2608, Indien), Nihai Sarin (2620, også Indien), uzbekiske überwunderkind Nodirbek Abdusattorov (2627), tyske Vincent Kaymer og – søreme – vores egen Jonas Bjerre. Fire indere, tre amerikanere og resten er fra Østeuropa – lige bortset fra Keymer og Bjerre. Jonas er i øvrigt seedet nr. 7 blandt de 20.

Læs resten

Kongen taber dronningen; Carlsen igen single

Magnus Carlsen og den kommende ex-kæreste,
Elisabet Lorentzen Djønne, i et romantisk øjeblik.

.
Sladder? Det har ikke noget med skak at gøre, for hvem kan forestille sig Se & Hør eller Billed Bladet fyldt med saftige, private historier om Mads Andersen, Jesper Thybo eller Bjørn Ochsner? Eller ugens side 9-spiller i Ekstra Bladet? Eller …..

Læs resten

Giri vinder MC Invitational

Anish Giri – sikker vinder, dog efter omkamp.
Billedet er FIDEs officielle på bl.a. FaceBook.

.
Anish Giri har i hele turneringen spillet overbevisende, og finalen var ingen undtagelse. Modstanderen hér var russeren Ian Nepomniachtchi, og første match lørdag endte uden de store falbelader med fire remiser. Umiddelbart vurderet kom kun første parti over remisgrænsen, men trods et par bønder kunne Giri ikke finde gevinsten.

Læs resten

Nepo-Giri i finalen.

Anish Giri i Tata. Han slog effektivt Wesley So
og er klar til finalen mod Ian Nepomniachtchi

.
Det kører ikke rigtig for verdensmester Carlsen. I hvert fald ikke som det plejer at køre for mesteren. Allerede i et par tidligere partier måtte den mentale dommer ind og dømme “slinger i valsen”, og her i semifinalen kom stopklodsen i form af russeren Ian Nepomniachtchi. Superinteressant match, da Nepo sammen med MVL jo fører den afbrudte kandidatturnering og derfor har gode muligheder for en VM-match i november.

Læs resten

Kvartfinalerne slut

 Ian Nepomniachtchi – effektive gevinster mod Nakamura

.
Fuld kampskak for alle pengene! Matchsystemet med to firepartis hurtigskak-matcher og blitz-omkampe er muligvis et underligt set-up, men det giver godt nok underholdende skak. Man kan jo ikke bare grave sig ned og spille en masse remiser. Der skal kæmpes, og det bliver der.

Læs resten

Magnus Carlsen Invitational, knockout

MVL mod Carlsen i Tata 2021.
Begge er blandt de otte sidste i MC Invitational.

Tre dages indledende runders rapid er slut, og de 16 spillere er nu reduceret til 8, som mødes i det efterhånden ret almindelige (men stadig lidt underlige) setup med delmatcher over fire partier. Hver delmatch spilles til 2½ pt, men ved 2-2 er der dømt uafgjort. Halvanden delmatch er tilstrækkeligt til at vinde dysten, så én vunden og én uafgjort er nok. Hvis ikke skal der blitzes og evt. spilles armageddon.

Læs resten

Magnus Carlsen Invitational 2021

Formstærke og underratede Anish Giri, toer i Tata efter omkamp mod van Foreest og nu i spidsen for Carlsen Invitational med 4/5.

.
Så kører skakmøllen igen, og denne gang er tiden kommet til Magnus Carlsen Invitational. Og i anledning af corona sker det nu som rapid-cyberskak med 15 min. + 10 sek./træk. 16 spillere spiller alle-mod-alle, og de otte bedste går videre til knock-out-fasen.

Læs resten

Grand Prix, 1. rd.

.
Som altid blev tirsdagens “rapid” på LiChess et gevaldigt slagsmål med masser af drama og spænding, masser af flotte angreb, alt for mange brikker i slag og undeligt mange ærgrelser over dårlige træk. Thats rapid, my friend 🙂

Læs resten
1 2 3 31