Claus Qvist

Skak i Rema 1000, Stilling

Bjarne B. R. dyster med Leif Møller på det store bræt.

Som skrevet står lidt længere tilbage i almanakken, havde altid driftige Kell lovet os ud til Rema 1000 i Stilling. Dvs. vi fik lov til at smække det store spil op tæt ved indgangen, og inde i selve butikken havde vi fire brætter opstillet på campingborde, så kunderne kunne få sig en svingom med en af de skanderborgskakkere, der havde fundet vej til Stilling en glad og solrig lørdag: Kell, Bjarne B. R., Hans Skovbus, formand Allan og Claus Qvist (foto).

4-By-Turnering 24. oktober

Så er det atter ved at være tid til den årlige sæsonstart, nemlig den traditionelle 4-By-Turnering. Den har kørt lidt op og ned de sidste mange år, men synes nu at have fundet tre gode klubber, der gerne vil være med. Udover Skanderborg er det Herning, Silkeborg og årets vært Viborg.

Showdown i Saint Louis

Det begynder at spidse til over there, for efter seks runder og en fridag er stillingen den, at langt hovedparten af partierne er endt remis, så feltet er næsten lige – måske lige med undtagelse af Karjakin, der har tabt tre partier uden at vinde nogen.

Jonas på 4/4

Jonas før rundestart. Foto lånt fra www.skak.dk v. holdkaptajn Mads Boe.

Det går ikke så ringe endda for vor unge helt: Jonas har spillet fremragende ved U-EM i Riga (U14-klassen) og har efter fire runder fået fuldt udbytte af sine brikflyttende anstrengelser. Modstanderne har alle været lige så unge talenter med en ELO på mellem 2000 og godt 2200, men det synes ikke at være noget problem for Jonas.

Jonas til Ungdoms-EM i Riga

Mens resten af vor skak verden har blikket stift rettet mod Sinquefed i Saint Louis og (især) Rema 1000 i Skanderborg, flyttes der også brikker i afdøde ex-VM Mikhail Tals hjemby Riga. Årsagen er intet mindre end ungdoms-EM, og dér stiller vor Jonas jo op som regerende mester og endda topseedet i U14-klassen. Der er dog ti andre med 2300+, så let bliver det næppe.

Sinquefeld 2018

Amerikanerne har penge – nogen af dem i hvert fald, og en gang imellem føler de trang til at brænde familieformuen af på en skakturnering. Bortset fra Norway Chess og måske Kandidaten tidigere i år er turneringen årets i særklasse stærkeste, og igen er den glade giver den ærede Rex Sinquefield fra Saint Louis.

Træning og temaaftener

Det var et “folkekrav” til generalforsamlingen, at der skulle ske noget i klubben andet end, at folk blot sidder i tavshed og flytter brikker. Man lærer jo ikke meget af hverken at vinde eller tabe, hvis ikke der følger forklarende ord til, og det har den nye bestyrelse naturligvis lyttet til. Vi har således smidt en masse datoer ind i kalenderen, hvor der ikke skal spilles turnering, men hvor en eller anden “ping” stiller sig op og fortæller et eller andet skakligt, som folk kan lære noget af eller blot nyde som glad underholdning.

Guld sponsor NordeaRema1000 Carlsberg Bronze sponsorer
Holdskak 2018/2019