Claus Qvist

1 2 3 24

Sæsonstart 2020-21

Den ene af åbningsaftenens to vindere: Henrik Svane med en kedelig stilling ved den tidligere turnering på Walthers Musikcafé. Aftenens anden vinder, Claus Q., tog billedet 🙂

Efter århundredets korteste sommerpause (pga. Onkel Corona) var det i aftes tid til den længe ventede sæsonstart. Som altid var det en aften i hyggens og det uformelles tegn, så det blev en alle-mod-alle lynturnering med 10 hyggeglade deltagere.

Læs resten

Chess Legends, Final 4

Den store, 10-mands-matchturnering viste sig ikke overraskende at give en del splittelse i feltet med TO helt oppe i toppen og “resten” lystigt dryssende ned gennem rækkerne.

De to i toppen er (naturligvis) VM Carlsen og så det nye, russiske stjerneskud, Ian Nepomniachtchi. Treer blev Giri, og Svidler nr. 4, og Final 4 blev derved Carlsen-Svidler og Nepo-Giri med én ret sandsynlig favorit i hver match.

Læs resten

Legends of Chess

Carlsen – kører som altid med klatten med tre vundne matcher.

.
Corona har på sin egen sære måde sat turbo på verdenselitens optræden – ikke live, men på internettet. Med VM Carlsen i spidsen for et kobbel af superstjerner synes det ikke svært at skaffe sponsorer, og nærmest hver måned spilles der en eller anden slags topturnering – typisk med den ret brugervenlige Chess24 som base.

Læs resten

Copenhagen (Corona) Chess Challenge

Filip Boe Olsen, deltager i C(C)CC’s GM-gruppe.
Billedet er fra sidste års succesfulde pokalfinale.

.
Onkel Corona har lettet trykket en smule, så efter mere end fire måneder live-skaklig braklægning er det atter en gang blevet til at flytte brikker. Denne gang i form af Copenhagen Chess Challenge, som i år meget passende kan kaldes “Copenhagen Corona Chess Challenge”.

Læs resten

Klaus Berg-træning d. 25. juni

.
En af klubbens absolut største succeser i historisk tid har været Klaus Bergs tilbagekomst, dels som 100 %-scorer som topbræt på 2.-holdet og dels de lærerige træningssessions efter hver holdkamp.

Desværre slog Onkel Corona til et par dage efter sidste runde i holdturnneringen, så sidste træning blev udsat på ubestemt til – indtil Mor Mette igen tillod “større forsamlinger”. Og det skete så for få dage siden, så sæsonens sidste træning fandt sted torsdag d. 25. juni. Bedre sent end aldrig.
.

Læs resten

Walthers Caféskak ver. 1.0

Leif Møller fik ikke mange ponts, men fik dog slukket tørsten grundigt.

.
Intet er så dårligt, at det ikke er godt for noget. Således også Covid-19, der har jawet os ud af vores trygge lokaler på Bellis, men som til gengæld stimulerede kreativiteten så meget, at vi fik tryllet en vaskeægte turnering sammen på Walthers Musikcafe. Historiens første Walther-turnering, men bestemt ikke den sidste.
.

Læs resten

Walthers Coronaskak d. 9/6-2020

Det bliver godt, det her. Bestyrelsen har allerede modtaget ca. 20 tilmeldinger til aftenens skakshow hos Walthers Musikcafé – fra alle ender af det styrkemæssige spektrum. Men der er plads til flere, så du kan stadig nå det.

Rent fysisk forventer vi at dele spillerne op i 3-4 grupper efter hurtigskak-rating. Betænkningstid 10 min./parti (pr. m/k), og vi forventer 6-7-8 runder i alt = ca. tre timers spil inkl. spritpauser(!) og koldt øl til godtfolket.

Vel mødt!

Forsamlingsforbuddet lempet til 50

Jublen kender ingen grænser! Regeringen har med virkning fra d. 8. øget grænsen for “forsamlinger” fra 10 til 50 personer, så nu er der ikke flere undskyldninger for ikke at tilmelde sig tirsdagens hyggelyn på Walthers Musikcafé.

Så tilmeld dig fluks til enten formand Torkild Salling (tsalling@outlook.dk / tlf.: 22 49 82 23) eller Claus Qvist Jessen (clausqvist@gmail.com / tlf.: 21 26 82 02). Det bliver godt igen at få flyttet lidt træ på det tavlede bræt.

Lidt mere om klubaften på Walthers Musikcafé, 9. juni kl. 18.30

.
Tiden tikker, coronaen er ved at være sparket til forsinket indkast, og bestyrelsen satser stadig på, at mor Mette giver os lov til at mødes på Walthers Musikcafé tirsdag d. 9. Kassemester Kai har endda lovet at linde lidt på klubbens muldvarpeskind, så den første lækre fadøl er på Skanderborgs regning. Vi er altså Danmarks smukkeste skakklub!
.

Læs resten
1 2 3 24
Sponsorer
Guld sponsor NordeaRema1000 Carlsberg Steel Coating A/S Bronze sponsorer