Claus Qvist

1 2 3 28

Set fra den positive side….

Én af otte ubesejrede spillere (i hele sæsonen!): Kai Munk (t.v.) med fronten mod. Formand Torkild sidder på den anden side af brættet.

.
Som der står i Kais indlæg umiddelbart inden dette, er holdsæsonen i 6. HK blevet suspenderet for resten af sæsonen. Surt show, men ikke overraskende de mange coronarelaterede aflysninger taget i betragtning.

Læs resten

Fra “gamle” dage: Jonas Bjerre for syv år siden

Januar 2013: Jonas Bjerre får sin debut som divisionsspiller for klubbens 2.-hold. I referatet fra den gang skrev jeg noget i retning af, at Jonas fra starten var 40 år, 400 ELO, og 80 kg bagud fra starten. Men 7½ år gammel holdt Jonas remis – dvs. han havde tyk fordel i slutspillet og kunne faktisk have vundet.
I baggrunden spiller klubbens daværende kasserer Bjarne Tornbjerg.

.
Jeg sad her til aften og lavede backup af en masse gamle billeder, og så dukkede denne lille serie op fra 2.-holdets udekamp mod Springeren Kolding 1 i januar 2013. Vi havde flere afbud og flere reserver, så på 8.-brættet fik vores 2.-mand, Tavs, plads til sin den gang 7½ år gamle, talentfulde knægt, Jonas, som her fik sin debut på divisionsplan. God beslutning, skulle det vise sig.

Læs resten

Afstemning om “årets skakspiller”

Det er ikke meget live-skak, der er blevet spillet i år, men lidt har også ret, så også i år har DSU’s medlemmer mulighed for at deltage i den direkte afstemning om årets skakspiller. Det er 12. gang, kåringen sker ved direkte afstemning.

Der er 10 kandidater, og ikke overraskende er fire af dem fra Skanderborg. I tilfældig rækkefølge er de:
.

Mads Andersen
Jonas Bjerre
Filip Boe Olsen
Bjørn Møller Ochsner

.
skak.dk står alle 10 kandidater, deres coronaplagede (= mangelfulde) meriter og proceduren til afstemningen. Du skal have et log-in / password til din profil på skak.dk, og derfra kan man klikke videre til afstemningen ude i højre side.

Bemærk i øvrigt, at de på skak.dk har glemt, at Mads blev topscorer ved Online-OL, og at Jonas også klarede sig glimrende. Det var bestemt ikke deres skyld, at Danmark pletvis floppede.

Øv! Kedelig “slutspurt” på ½/3

Vegani Cup i Italien endte desværre ikke, som Jonas havde tænkt sig. Først tabte han til hollænderen Max Warmerdam, i 7., i 8. blev det til en amerikansk remis, og i sidste runde måtte han ned mod italieneren Luca Moroni Jr.

5½/9 gav Jonas en godkendt 6.-plads, 1½ points efter den hollandske vinder.

Partier og slustilling: Tjek her.

Radjabov vinder Airthings Masters 2020

Dagens vinder: Tejmur Radjabov, Azerbaidjan

Den genopstandne Teimur Radjabov viste både i dag og de foregående dage, at han ikke har glemt at flytte skakbrikkerne. Lørdagens finale mod Aronian endte jo 2½-1½ til Azerbaidjan, og i dag skulle han “bare” holde 2-2; så var den hjemme.

Læs resten

Airthings Finale

Finalisten Tejmur Radjabov (t.v.) fra Azerbaidjan i god snak med landsmanden Shakhriar Mamedyarov; Novi Sad 2016.

Alle klogeåger havde jo nok regnet med, at finalematcherne i Airthings skulle stå mellem hurtigskak-eksperter som Carlsen, Nakamura eller måske Nepo, men sådan skulle det ikke gå. Dagens finalister var nemlig et rent Kaukasusopgør mellem Aronian (Armenien) og come-back-kid Radjabov (Azerbaidjan). Begge verdensklasse, men ikke oplagte finalister – endda med den krølle, at de to lande for få måneder siden var i krig over området Nagorno-Karabakh. Den slags går heldigvis oftest hen over hovedet på skakeliten, og tak for det.

Læs resten

Carlsen ude af Airthings Masters

Daniil Dubov, russer og med kun 24 år er han i den grad en, man skal lægge mærke til. Det var han allerede i Novi Sad i 2016, og siden er det bare gået opad. I min optik en mulig kandidat i næste runde og dertil en spændende spiller.

.
Livet går op og ned, og selv for VM Carlsen dukker der sten op, som hans ellers driftsikre køretøj ikke bare kan skøjte hen over. Og allerede i første knockout-runde blev unge Daniil Dubov endestationen i den stort anlagte internet-hurtigturnering Airthings Masters 2020.

Læs resten

Airthings Masters 2020

En lidt yngre Daniil Dubov ved Europacuppen i Novi Sad, 2020.

Det kniber lidt med nærskakken i disse tider, og næsten alt sker på nettet. Dér er til gengæld masser af verdensklasseskak at kigge på for online-tilskuerne, og da Chess24 er delvist ejet af verdensmester Carlsen, er det intet minrre end stedet at være. Sådan online, altså 🙂

Læs resten

Formand Torkild 70 år!!

Formanden til højre før prestigeopgøret mod kassemester Kai, Skanderborg 4 mod Skanderborg 3, A-rækken, nov. 2020.

Det er ikke hver dag, vi i klubben har store, runde fødselsdage, men det har vi i dag. Vores ærede og dejligt hyperaktive formand, Torkild Salling, runder nemlig det meget skarpe hjørne: 70 år.

Læs resten
1 2 3 28