Claus Qvist

Nikolai V. P. foran tre verdensmestre(!) i Middelfart

.

I sidste weekend blev der spillet hurtigskak i Middelfart, og det blev en lidt speciel turnering af slagsen. Ikke pga. formatet, men fordi det var lykkedes arrangørerne at få inviteret de til dato tre eneste verdensmestre, Danmark nogensinde har haft på det tavlede bræt: Ex-VM i korrespondanceskak Jørn Sloth, ex-junior-VM Curt Hansen og ex-senior-VM Jens Kristiansen.

Mod ny scoringsrekord?

Det er ikke nogen hemmelighed, at klubbens 2.-hold bare tordner derudaf. Det gør vi hvert andet år og rykker fint op fra Mesterrækken, hvorefter kampene pludselig lægges på de samme datoer som både Bundesliga og Xtracon, og halvdelen af spillerne forsvinder opad. Men denne gang skal det være løgn, og kan vi holde samme hold som i år, tegner det godt nok lækkert.

Massemord i Aarhus! Skanderborg 2 – Aros 1: 7½-½

Der er referater, og der er referater, og nogle af dem er bestemt sjovere at skrive end andre. De sjoveste er naturligvis dem, hvor det er gået godt, og det gjorde det i går – den første holdkamp i 6. HK’s Mesterrække i det Herrens år 2020, år “Juche 107” ifølge Nordkoreas kalender, som blev nulstillet på Kim Il-Sungs fødedag d. 15. april 1912! Eksakt samme dag (nat), hvor Titanic sank, hvilket næppe er helt tilfældigt 🙂

Årets skakspiller: Jonas Bjerre

Årets vinder i dyb koncentration mod Aarhus/Skolernes
Karsten Rasmussen under weekendens dobbeltrunde i Ligaen.
Jonas vandt begge weekendens partier og
cementerede sin position som fremtidens mand.

.
Søndagen bød på ugens mindste overraskelse, da det for første gang endte med, at DSU-medlemmernes årlige afstemning sendte unge Jonas op i toppen af forbundets liste i kampen om titlen som “årets skakspiller”. Top-fortjent, og talentet fejrede titlen ved at spille to Ligakampe for førsteholdet – og oven i købet vinde dem begge i sikker stil.

Afstemning – årets skakspiller

Husk at afstemningen om årets spiller slutter i dag fredag klokken midnat, så skynd dig at støtte vore lokale helte. Forinden skal man dog være logget ind på www.skak.dk, hvor man også finder kandidaterene og afstemningsproceduren.

Så STEM! NU!!

Fra julefrokosten

Ris a la mande, anyone?

.
Atter en gang var det blevet tid til skakklubbens årlige julefrokost. Der er visse ting, man ikke skal ændre på, og dette er en af dem, så det blev i høj grad “same procedure…”: Traditionelle kalorier fra de sædvanlige kilder (sild, rødspætter, leverpostej, snaps, juleøl og mange andre nødvendigheder.

Skanderborg til EM i Batumi

Skanderborg og Danmarks topmand, Mads Andersen (t.v.), hér flankeret af en
anden dansk supermand, Rasmus Svane, som desværre spiller for Tyskland.
Billedet stammer fra en Ligamatch for et par år siden.

.
Måske lidt af en overdrivelse at hele Skanderborg har været af sted, men to af vores bedste folk har i hvert fald sat deres store præg på det danske landshold, nemlig vor egen topmand Mads Andersen og vor nybagte GM Jonas Bjerre.

Guld sponsor NordeaRema1000 Carlsberg Steel Coating A/S Bronze sponsorer