Claus Qvist

Skanderborg til EM i Batumi

Skanderborg og Danmarks topmand, Mads Andersen (t.v.), hér flankeret af en
anden dansk supermand, Rasmus Svane, som desværre spiller for Tyskland.
Billedet stammer fra en Ligamatch for et par år siden.

.
Måske lidt af en overdrivelse at hele Skanderborg har været af sted, men to af vores bedste folk har i hvert fald sat deres store præg på det danske landshold, nemlig vor egen topmand Mads Andersen og vor nybagte GM Jonas Bjerre.

Flot start for andetholdet

Jackie Andersens første optræden på klubbens andethold i et par år endte med et langt slutspil og hele pointet mod en stærk modstander.

.
Det er ingen hemmelighed, at Skanderborg 2 er lidt trætte af at være Østjyllands elevatorhold, men sådan har det været. Nedryk fra 2. division for tre sæsoner siden, oprykning fra Mesterrækken året efter og desværre endnu en nedtur i 6. HK sidste sæson.

Nu skal det være slut! Vi skal op igen – og så skal vi blive i 2. division længe nok til, at vi kan hoppe opad og ikke glide nedad igen.

Grus i Jonas’ maskine

Aleksey Dreev ifølge et af hans egne Twitter-fotos.

.
Sidste runde ventede der Jonas Bjerre endnu en 2600+-mand, nemlig det tidligere russiske juniortalent Aleksey Dreev, som vel næppe er den mest aktive, internationale spiller, men som dog var med i World Cup for et par år siden – hvor han fik bank 2-0 af VM Carlsen. Den slags kan ske i de bedste kredse.

Jonas uden bremser!

Det er muligt, at udsigten til GM-titlen vil få de fleste til at slappe lidt af og sejle i mål med remiser i de sidste runder, men ikke Jonas. Først en kampremis i 9. runde, og i dagens runde (næstsidste) ventede så endnu en 2600+-man, egypteren Ahmed Adly på 2636.

Næste Super-GM venter

Ahmed Adly, Eypten (2017). Foto fra ChessBase.

.
Hvis vores nybagte GM troede, at modstanden ville blive lettere efterhånden, tog han fejl, for søreme om ikke der i FIDE Grand Swiss’ 10. runde venter endnu en supermand, nemlig Ahmed Adly fra Egypten, 2636 og landets næststærkeste spiller.

GM Jonas i aviserne

Fra dagens Ekstra Bladet (e-avis).

.
At en 15-årig knægt fra Skanderborg går hen og vinder den fornemste af alle skaktitler (bortset fra verdensmester!), er ikke gået helt ubemærket hen. Både Ekstra Bladet (ovenfor) og Politiken (se nedenfor) har historien med i dagens e-aviser, og også Berlingske, BT og TV2 har historien med.

Jonas Bjerre STORMESTER

Jonas Bjerre, 15 år og Danmarks i særklasse yngste GM nogensinde. De tidligere yngste har været Davor Palo og Mads Andersen – alle sammen Skanderborg!

Så skete det, alle i den danske skakverden har ventet. At Jonas Bjerre har stormesterpotentiale, har stået lysende klart i flere år, men at han skulle score alle tre normer samme år – og samme år lige misse DM med et mulehår, var der næppe mange, der havde regnet med. Men det er nu sket.

Can’t help falling in love…..

GM JOnas – her i kamp mod verdensmester Carlsen.

.
Med tonerne af UB40’s berømte cover af et gammelt Elvis-nummer i hovedet kunne redaktionens udsendte forlade aftenens koncert i Knebel og tænde mobilen og der se, at Jonas Bjerre (igen-igen) mødte en stor overmagt i form af en russisk 2655-mand og igen-igen havde fuldstændig kontrol over hele partiet, som endte med den søgte remis. Tjek partiet på Chess24.

Det kører bare…..

Alekseenko vs Carlsen;
FIDE Chess.com Grand Swiss: Rd 7, 17 October 2019.
Foto fra turneringens hjemmeside.

.
….. for vor unge Jonas Bjerre i den enorme open på Isle of Man. Onsdag var jo fridag, og så skulle han i 7. møde endnu en stærk GM, denne gang en russer med en “beskeden” ELO 2644, Alexander Riantsev.

Problemaften med Steffen Slumstrup Nielsen

Dansk skaks største, nulevende problemskakkomponist, Steffen Slumstrup Nielsen,
fortæller om sine mange flotte studier. Foto: Niels Jørgen Jacobsen, Silkeborg.

.
En mørk tirsdag i oktober skete det, at Danmarks ukronede konge udi den vanskelige disciplin problemskak, Steffen Slumstrup Nielsen, drog hele den lange vej fra Brønshøj til Skanderborg, hvor han levende berettede om både sine egne og andres smukke studier.

Guld sponsor NordeaRema1000 Carlsberg Steel Coating A/S Bronze sponsorer