Claus Qvist

Lidt mere om klubaften på Walthers Musikcafé, 9. juni kl. 18.30

.
Tiden tikker, coronaen er ved at være sparket til forsinket indkast, og bestyrelsen satser stadig på, at mor Mette giver os lov til at mødes på Walthers Musikcafé tirsdag d. 9. Kassemester Kai har endda lovet at linde lidt på klubbens muldvarpeskind, så den første lækre fadøl er på Skanderborgs regning. Vi er altså Danmarks smukkeste skakklub!

Klubaften på Walthers Musikcafé, 9. juni kl. 18.30 + UPDATE

.
Som bekendt har coronaen og forsamlingsforbuddet lagt en stor dæmper på forårets brikflytteri. Vi nåede lige at spille 6 HK’s holdturnering færdig, men herefter har alt været lukket ned.

Vi kan da spille på nettet? Nåh, ja, men det er altså ikke helt det samme, så bestyrelsen har hermed fornøjelsen af at invitere til det uofficielle Walther-mesterskab i lynskak – tirsdag d. 9. juni kl. 18.30 – ??

Verdensmester – også på internettet

.
Som skrevet lidt tidligere, har der i april-maj været afholdt verdens i særklasse stærkeste internetskakturnering: Magnus Carlsen Invitational. Otte spillere i den allerøverste verdenselite dystede i “rapid” i form af minimatcher med fire partier mod hver og et armageddonparti, hvis der ikke var nogen afgørelse efter de fire partier.

Verdensmester på slingrekurs

MC Invitational. Øverst fra venstre: Firouzja, Carlsen, Caruana, Ding
Og nederst: Nakamura, Giri, MVL, Nepo.
Verdens i særklasse stærkeste internetturnering – ever.

.
Det startede jo godt for Magnus Carlsen i den stærkeste internetturnering i skakhistorien, Mangus Carlsen Invitational. I 5. runde ventede så en af de (relativt set) lettere opgaver, Anish Giri, men det gik helt galt, og verdensmesteren måtte ned 2½-1½ og 0 mp. på kontoen. Det var Giris første og indtil videre eneste vundne match.

EM i onlineskak

Er du ikke tilfreds med at kigge på verdensstjernernes digitale øvelser, er der de næste uger fine chancer for selv at lege med overfor ligesindede. Det europæiske skakforbund har nemlig inviteret til det første, officielle EM i skak online.

Internetskak i verdensklasse

Onkel Corona hærger, samfundet er lagt ned, og verden er meget anderledes end for blot to måneder siden. På topplan kostede det en midlertidig afbrydellse af Kandidatturneringen, men hvornår den genoptages, er der tilsyneladende ingen, der ved. Også den danske divisionsturnering er lagt brak sammen med Xtracon, Roskilde og Smukfest, og det samme er alle større arrangementer i hele verden. Globalt fodslag når det er værst.

Guld sponsor NordeaRema1000 Carlsberg Steel Coating A/S Bronze sponsorer