Allan

SKANDERBORG SKAKKLUB

Afholder ordinær generalforsamling tirsdag, den 18. april 2017 kl. 19.00 i klublokalerne, Sundhedscentret, Sygehusvej 7, Skanderborg

Dagsorden ifølge vedtægterne:

1. Valg af dirigent:
  2. Bestyrelsens beretning:
  3. Fremlæggelse af det reviderede regnskab:
  4. Fastsættelse af kontingent:
  5. Bestyrelsens plan for aktiviteter i det kommende år:
  6. Indkommende forslag: (skal være formanden i hænde senest 3 dage før generalforsamlingen)
  7. Valg:

Formand.   Allan Erik Schmidt Andersen – modtager genvalg.

Bestyrelsesmedlemmer:

Poul Nørgaard – modtager ikke genvalg.

Bestyrelsessuppleanter 2 personer:

Bjarne Berring Rasmussen – modtager genvalg

Holger Heiredal – modtager genvalg

Kasserer Bjarne Tornbjerg, bestyrelsesmedlem Kell Hansen og bestyrelsesmedlem Vibeke Grue er ikke på valg i 2017

Revisor:

Torben Gregersen – modtager genvalg

Revisorsuppleant:

Per Buttenschøn – modtager genvalg

1. Eventuelt

Efter generalforsamlingen er klubben vært for to stykker smørrebrød og en ostemad.
For at deltage i spisningen skal man tilmelde sig på tilmeldingsseddel på klubaftener senest 11. spril 2017.

Temaaften om Europa Cup i aften

Husk at der i aften er temaaften om Europa Cup kl. 19.00 i klubbens lokaler.

Claus Qvist tegner og fortæller om Team Nordea Skanderborgs deltagelse i Europa Cup i Novi Sad i 2016.

2. holdet i vigtig hjemmekamp søndag 26.2.17

2. holdet, der frister den mindre pæne halvdel af 2. division gruppe 3, spiller hjemme i morgen søndag den 26.2 kl. 12.00 i klubbens lokaler.
Kom og støt holdet, der har hårdt brug for så mange points som muligt,
for at sikre endnu i sæson i divisionerne.

Kell sørger som sædvanligt for frisklavet kaffe og velsmurte franskbrødsmadder.

Kai Munk, altid garant for skarp skak

Indbydelse til Nordres Bededagsturnering 2017

Turneringsform: Hurtigskak for 4-mands-hold + evt. reserver. Holdene inddeles (uafhængigt af indskudspris) i præmiegrupper efter rating-gennemsnittet af holdets fire højst ratede spillere. Der anvendes 3-systemet (sejr = 3, remis = 1, tab = 0) på både brætpoints og matchpoints, og runderne lægges efter schweitzersystem. Brætpoints går forud for matchpoints. Der spilles 7 runder – afhængig af deltagerantal kan der være seedning. Turneringen er ikke hurtigskakratet.

Præmier: Minimum 100% af indskuddet går til præmier.

Spilledag: Bededag fredag den 12. maj med start kl. 10:00 og slut ca. 19:30

Spillested:  Brobjergskolen,  Frederiks Alle, Århus C

Indskud: Afhænger af holdets rating (gennemsnittet af de 4 højst ratede spillere): 1000 – 1599: 200,- 1600 – 1999: 300,- 2000 og op:   400,- Juniorer halv pris! (født 1-1-1997 eller senere) På hold med mere end 4 spillere er det antallet af seniorer, der afgør holdets indskud – eksempel: Et hold med 3 juniorer og 2 seniorer og gennemsnitsrating på 1500 betaler (2*50+2*25) 150,- Antallet af juniorer skal oplyses ved tilmelding!

Tilmelding til: Leif Møller, tlf. 29 32 03 19 eller mail: bededag@nordre.dk. Senest mandag 7/5. Ved senere tilmelding ingen deltagelsesgaranti. Ved tilmelding angives samtlige spilleres navne og ratingtal (hurtigskak), holdnavn, antal juniorer samt kontaktperson med telefonnummer.

Forplejning: Som altid venlig betjening og rimelige priser!

NB: Husk det også er muligt at tilmelde sig som enkeltperson – du vil da blive indplaceret på et passende hold!

Team Nordea Skanderborg tilbage på sporet

Det blev til en flot sejr på 5-3 i lørdagens runde i skakligaen, hvor de forsvarende mestre fra Philidor måtte bøje sig for overmagten. Philidor var favoritter, men spillerne fra Skanderborg ville det anderledes.
Daniel Semcesen var først færdig med remis Jacob Vang Glud i en kompliceret stilling. Mads Andersens parti mod Niels Grandelius endte også remis. 1-1. Jackie Andersen var næste mand færdig og vandt en fin sejr mod Nikolaj Mikkelsen. Nicolai V. Pedersen og Steffen Pedersen vandt begge solidt i deres partier og dermed 4-1 og mindst uafgjort. Peter Grove var overbevist om at han havde tabt, men valgte heldigvis at spille videre. Resultatet blev en remis i en meget lige stilling.
Mads Hansen tabte kort tid efter til Simon Bekker. 4½-2½. Kai Munks parti udviklede sig til et sandt drama. I tidsnød i en meget lige stilling, fandt spillerne ud af, at uret ikke siden træk 40 havde givet tillægstiden på 30 sekunder pr. træk. Der blev skiftet et par ure og trukket et par gange inden at uret igen var indstillet korrekt. Kai Munk holdt hovedet koldt og styrede partiet til en sikker remis. Samlet sejr på 5-3 er klart godkendt i en kamp, hvor den forventede score 4,26-3,74 var i Philidors favør.

Nicolai V. Pedersen vandt i fin stil (foto: Claus Qvist Jessen)

Rundeoversigt for klubmesterskabet

På opfordringer bringes her runde oversigt for de resterende runder i klubmesterskabet:

4. runde spilles tirsdag den 4. oktober
5. runde spilles tirsdag den 25. oktober
6. runde spilles tirsdag den 8. november
7. runde spilles tirsdag den 29. november

Udsatte partier kan afvikles på følgende dage:

På alle øvrige klubaftener samt torsdag den 3. november samt torsdag den 17. november

90 års fødselsdag

Skanderborg Skakklubs alderspræsident Erling Christensen Blel runder i dag et skrapt hjørne med sin 90 års fødselsdag. Et stort tillykke til Erling med fødselsdagen fra Skanderborg Skakklub.

Chart.dk