Allan

SKANDERBORG SKAKKLUB klar til pokalfinalen

Mads Boe scorede 4 points af 4 mulige i pokalkvalifikationen.
Foto: Ruggero Percivaldi

Skanderborg Skakklub kvalificerede sig i overlegen stil til pokalfinalen i skak, da 6. hovedkreds holdt kvalifikation i Chess House i aftes. Foruden Skanderborg deltog Nordre med 2 hold, Aarhus/Skolerne med 2 hold samt SK 1968. Skanderborg stillede med et meget stærkt hold bestående af klubbens 3 landsholdsspillere Bjørn Møller Ochsner, Jonas Bjerre, Filip Boe samt Mads Andersen og Mads Boe. Holdet vandt alle 5 kampe uden tabspartier og med 18½ points ud af 20 mulige points. Mads Boe og Jonas Bjerre lavede fuldt hus med 4 points af 4 mulige, mens Mads Andersen, Bjørn Møller Ochsner og Filip Boe afgav hvert et ½ points og lavede 3½ points af 4 mulige.
Skanderborg Skakklub er dermed klar til pokalfinalen, der traditionen tro spilles Påskedag, der i år falder på søndag den 9. juni 2019.

KLUBMESTERSKAB I HURTIGSKAK

SKANDERBORG SKAKKLUB INVITERER TIL KLUBMESTERSKAB I HURTIGSKAK

Lørdag den 27. april 2019 Kl. 09.30

Vi spiller i en stor pulje.
Der spilles 8 runder. Betænkningstid : 15 minutter til hver spiller til hele partiet samt 5 sekunder pr. træk fra træk 1.
Turneringen rates ikke.

Pris 100,00
Prisen dækker indskud, 3 stykker smørrebrød og 1 øl eller 1 vand, fri kaffe samt præmier.

Program:
9.30 til 12.30 – Runde 1 – 4
12.30 til 13.15 – Fælles spisning
13.15 til 16.00 – Runde 5 – 8 og præmieoverrækkelse

Tilmelding senest tirsdag den 23. april på tilmeldingsseddel eller på mail: hydepark@jubii.dk

Sølvmedaljer til Team Nordea Skanderborg

Det blev desværre kun til sølvmedaljer, da skakligaen blev færdigspillet med en dobbeltrunde i Hillerød. Inden de to sidste runder havde både Team Nordea Skanderborg og Team XtraCon Køge vundet deres første 7 kampe i flot stil. Så der var lagt op til en egentlig finale i 1. afdeling af dobbeltrunden, hvor netop Team XtraCon Køge var modstanderen.
Team XtraCon Køge, som er blæst igennem divisionerne, og i år debuterede i skakligaen, var favoritter. Holdet har en lang række udenlandske GMere på styrkelisten, så det lignede noget af en mundfuld for Skanderborgs bedste hold, som op til kampen blev svækket, eftersom Peter Grove løb ind i sygdom og blev erstattet af klubbens kasserer Kai Munk. Mads Andersen var grundet økonomiske årsager heller ikke til rådighed. Så det var ikke Team Nordea Skanderborg i allerstærkeste opstilling, der tog kampen op mod Team XtraCon Køge.

Team XtraCon Køge stillede frygtindgydende op med 6 GMere og 2 IMere og det bar den forventede score præg af. Den var 5,96 – 2,04 i Køges favør. Det blev til en spændende match, som bølgede frem og tilbage. Inden kampen var både Mads Hansen og IM Martin Percivaldi (2398) ubesejrede med 7 gevinster ud af 7 mulige. I dagens kamp møde Percivaldi vores egen Kai Munk, og trods en ihærdig indsats og godt spil kunne Kai desværre ikke forhindre Percivaldi i at indkassere sin ottende gevinst. Mads Hansen var godt med mod GM Boris Chatalbashev (2514). Desværre for Mads og for Skanderborg fik Mads ikke helt det udbytte, han håbede på og stod til, og derfor blev til sæsonens første nederlag til Mads.

Stort tillykke til Thomas Laursen

Søndag den 8. juli 2018 var der endnu en af Skanderborg Skakklubs medlemmer, der havde rund fødselsdag.

Et kæmpe stort tillykke skal lyde til Thomas Laursen, der i søndags blev 75 år.

Vi glæder os til at se dig i klubben efter sommerpausen.

Skanderborg Skakklub udsat for svindel

Skanderborg Skakklub blev i sidste uge udsat for et svindelnummer, hvor ukendte svindlere tilegnede sig over kr. 20.000.
Vi i bestyrelsen er chokerede over at vi har været udsat for svindelnummeret, og det er anmeldt til politiet. Desværre er der ikke de store forhåbninger om at få pengene retur.
Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til bestyrelsen.

God sommer

Sommeren har hærget Danmark de sidste mange uger og klubben har lukket ned for en velfortjent sommerferie.
Klubben åbner igen tirsdag den 28. august 2018, hvor 1. runde af Klubmesterskabet afvikles. Du kan tilmelde dig her
link og snart også på klubbens hjemmeside.
Inden har du mulighed for at være med i REMA 1000 EMT, som spilles i weekenden 17. – 19. august 2018. Der bliver spillet en runde fredag og 2 runder henholdsvis lørdag og søndag. Tilmeld dig her
REMA 1000 EMT og snart også her på hjemmesiden.
God sommer til jer alle

Kell Hansen vandt Skanderborg Skakklubs Moderne 5 kamp.

4. runde var hurtigholdskak. Holdene bestod af 2 spillere, der hver spillede et parti i holdkampene. Uafgjort betød at holdkampen skulle afgøres med et makkerlyn.
Selvom Thomas J.B. Hansen og Morten F. Rasmussen var favoritter, blev det Leif Møller Hansen og Kell Hansen, der i sikker stil gik ubesejrede gennem turneringen og vandt i sikker stil. Morten og Thomas tog 2. pladsen og henviste Hans Skovhus og Aage Andersen til 3. pladsen.

3. runde af Skanderborg Skakklubs Moderne 5. Kamp afvikles i dag kl. 18.30

I dag spiller vi hurtiglynskakturnering for hold. Der er 2 personer på hvert hold. En holdkamp består af 5 partier – 4 enkelte og 1 double. Der spilles indtil holdkampen er afgjort. Betænkningstid er 5 minutter til hver.

Selvom du ikke har deltaget i de 2 første runder, kan du sagtens være med.

Det koster kr. 20 og vi starter klokken 18.30

Vi ses 🙂