Hans Skovhus

Skanderborg versus Århus Skakklub Skolerne/3

5. Holdet i D rækken mødte i går på hjemmebane Århus Skakklub Skolerne. Hjemmebanefordelen kunne vi imidlertid ikke udnytte, og løb ind i et klart nederlag på 1-3.

Skanderborgs hold bestod af Bræt 1 Jesper Pallesen, Bræt 2 Aage Andersen, Bræt 3 Hans Skovhus og Bræt 4 Vibeke Grue.

Aage Andersen vandt sit parti, mens øvrige måtte indkassere et nederlag.

Det må siges at være nogle stærke hold vi er oppe imod i D rækken i denne sæson. Det hold vi var oppe mod var ratet på bræt 1 med 1622, bræt 2 med 1400, bræt 3 med 1515 og bræt 4 med 1373.

Hvorfor der er en forskel på 115 i rating på bræt 2 og 3 er jeg ikke lige klædt på til at kunne forklare, men det var egentlig flot at få 1 point mod så stærk en modstander.

Silkeborg 4 versus Skanderborg 5.

Torsdag den 29. oktober 2020 havde Skanderborgs 5. hold fornøjelsen at møde Knud Mogens Jacobsen hold – Silkeborg.

Det slap vi ikke godt fra, idet vi måtte indkassere et klart nederlag på 3½ mod ½ point.

Vi havde afbud på bræt 1 ved Peer Jespersen, og istedet sprang Vibeke til, hvorfor vi måtte rokere rundt på opstillingen.

Jesper Pallesen, Aage Andersen, og Vibeke Grue tabte alle deres partier, mens jeg fik reddet en remis i land.

Det lover ikke godt i fremtidige kampe, især når man ser på de kommende modstanderhold, der alle – undtagen Viby har en væsentlig højere rating end vores hold.

Vi kan kun overraske i den gruppe, der virkelig er en dynamitpulje.

Skak i Ældresagens regi.

Lige en påmindelse fordi mange af klubbens medlemmer ikke har vist sig så meget på det sidste. Det er vigtigt, at også erfarne skakspillere møder op, og øser ud af deres store viden og erfaring ud i skakspillet.

Husk, også DU er velkommen til et spil skak i Ældresagens regi.

Vi spiller den første mandag og tredje mandag i måneden fra kl. 1000 til kl. 1200 i Bellis.

Indbydelse – sæsonafslutning i Skanderborg Skakklub lørdag den 12. maj kl. 1000

Guidet rundvisning – Skanderborg bunkerne og afslutning på sæsonen i klublokalerne.

Jeg tillader mig at minde jer på dette arrangement igen.

Ikke mange klubmedlemmer har indtil nu tilmeldt sig. Der er dog fortsat tid indtil 1. maj, men hvad venter I på? I må ikke gå glip af dette arrangement. Guidet rundtur til et enestående museum, og derefter smørrebrød i klublokalerne.
Det hele er GRATIS, så tøv ikke, men bak om dette arrangement.

De fleste kender Dyrehaven i Skanderborg som stedet hvor Danmarks Smukkeste Festival afholdes. Men vidste du, at der også er beliggende flere bunkers fra 2. verdenskrig?
Et af disse bunkeranlæg er i dag indrettet som museum fra en tid, hvor Skanderborg var i centrum for den tyske besættelsesmagt. Fra starten af 1944 og til krigens slutning i maj måned 1945 var kvarteret omkring Sølund og Dyrehaven hovedkvarter for Luftwaffe i Danmark. Hvis du ikke har set museet er der nu en enestående lejlighed til at se det, endda under ledsagelse af en guide, der fortæller om museet. Hvis du har set museet kan du sagtens tåle at se det igen. Der er hele tiden nye ting, og historierne bliver bare bedre og bedre. Hvis du vil vide mere kan du se på www.museumskanderborg.dk/museumsbunkerne Vi mødes kl. 1000 præcis i Dyrehaven ved Vandrehjemmet, og så venter ca. 2 timers rundvisning. Ægtefælle/påhæng og evt. børn er velkomne til at deltage i arrangementet. Efter museumsbesøget er vi sikkert alle blevet sultne, og så er Skakklubben vært ved et par stykker smørrebrød og en ostemad og en øl/vand/vin og en kop kaffe. Dette foregår i klublokalerne på Sygehusvej. Bestyrelsen håber, at alle vil bakke op om dette arrangement. Din tilmelding er nødvendig senest tirsdag den 1. maj 2018. Du kan tilmelde dig i klubben eller på mail til hans.skovhus@gmail.com eller tlf. 26855812.

Med venlig hilsen Bestyrelsen Skanderborg Skakklub

Skak i Ældresagens Regi

Husk, også DU er velkommen til et spil skak i Ældresagens regi.

En del er kommet for at lære at spille skak, og dem tager vi os også af.

Eneste forudsætning er, at du er medlem af Ældresagen.

Husk! her er det tilladt at samtale, samtidig med man spiller skak. Det skal være hygge, og et godt socialt samvær.

Gerne tilmelding til undertegnede, så jeg har en fornemmelse af, hvor mange vi bliver.

Vi er kommet godt i gang med år 2019, og næste gang vi spiller er mandag den 21. januar 2019 kl. 10. Mød nu op og få et hyggeligt spil og en god snak!

Advarsel: Det er stærkt vanedannende. Du risikerer afhængighed.

Tilmelding kan ske på mail: hans.skovhus@gmail.com eller på tlf. 26855812.