Thomas Hansen

Oplæg fra Ligaholdet

Næste oplægsholder den 1. oktober vil være Bjørn Møller Ochsner.

Emnet vil være terrænovervægt med og hvordan det kan udnyttes med eksempler fra Alpha Zero og SMUK skak her i år.

Vi ser frem til at se rigtig mange af klubbensmedlemmer til dette arrangement. Det er naturligvis også åbent for andre interesserede.

Mange hilsner

Mentor træning

Er desværre aflyst pga. sygdom. Første gang bliver derfor flyttet til den 19. september.

Vi beklager meget men ser frem til næste gang.

Foredrag v/Mads Andersen

Det er en stor glæde at vi kan åbne vores række af oplæg fra vores Liga hold med Mads Andersen på tirdag kl. 18:30.

Vi håber at rigtig mange fra klubben vil komme og høre vores klubs stærkeste spiller.

Alle er velkommen til arrangementet!

Skanderborg skakklub Mentor‐ordning 2019

Vi vil gerne i denne sæson forsøge at søsætte en mentorordning for dem, der er interesseret.

Derfor vil vi gerne indbyde alle, som er interesseret i at få en mentor og dem, som er interesseret i at blive mentor til en opstartsaften, hvor der bliver fortalt lidt mere om ordningen, og hvor vi får parret så mange som muligt.

Vi vil have opstartsmøde torsdag den 5. september kl. 18:30 i Bellis.

Skak i sommervarmen

Hvis man ikke lige synes at man får skak nok her henover sommerferien så vil jeg lige henlede opmærksomheden til nogle forskellige kilder. Radioen er jo i dag blevet suppleret med podscasts, som er udsendelser som både professionelle og amatører har kastet sig over. Inden for skak findes der to rimelige podcasts og eller radio programmer lige for tiden:

Moderne fem kamp 4. Runde

Denne gang mødte der 8 op til moderne femkamp. Denne gang i disciplinen chess360 med 15 minutters betænkningstid og 5 sekunders tillægstid pr. træk. Som i sidste runde blev der spillet 5 runder og igen vandt Jonas i fin stil, Torkild fik efter en lidt sløv start kæmpet sig op på en anden plads mens Asger og Thomas måtte dele 3-4 pladsen. Tommy fik kilet sig ind på 5. pladsen, mens Peer og Anders besatte 6. og 7. pladsen. Aage var lidt i gave humør denne aften og endte på 8. pladsen. Men om ikke andet var alle fremmødte garanterede point i fem kampen

Moderne fem kamp 3. runde

Denne gang mødte der 11 op til moderne femkamp. Denne gang i disciplinen hurtigskak med 15 minutters betænkningstid og 5 sekunders tillægstid pr. træk. Denne gang blev der spillet 5 runder hvilket passede fint til en klub aften med lidt tid til at lægge runderne. Med assistance fra Bjarne lykkes det fint. Dog måtte der lige en fintælling til for at få kabalen i sidste runde til at gå op. Vores nye mand Jonas vidste igen tænder og holdt sig i toppen fra start til slut hvor kun Peer holdte stand og sikrede en remis i det sidste top opgør mellem disse to.

Moderne 5. kamp første runde

Det er nu anden gang vi afslutter sæsonen med 5. kamp. Det er ment som en lidt sjov og afslappende måde at afslutte sæsonen på og prøve nogle nye former for skak af på sammen tid. Det har desværre taget lidt længere at få dette referat fra runden færdig og derfor kommer den efter runde 2.

Der var mødt 12 friske spillere fra Skanderborg op til start og disciplinen var denne gang vores specielle cup, hvor hver spiller får 10 sekunder til at lave sit træk og der spilles med handicap såfrem der er mere en 100 rating points forskel.

Skaklubben til Aktiv Skanderborg City arrangement

Weekenden bød på en mulighed for, at Klubben kunne stille op til Aktiv Skanderborg City Arrangement i lørdags. Et hurtigt initiativ gjorde at vi fik sat både brætter, brikker og ure op på Walthers musikcafé og et af vores store skakbrikker uden på gaden som blikfang. Vi fik også skrevet og trykt foldere, som vi kunne dele ud til dem der var interesseret i magien på de 64 felter.

Klubmester Kai gennemgår de missede pointer i et just afsluttet parti

Afslutning på skoleskak og friske oplevelser fra DM

Tirsdag den 23. april var en fantastisk oplevelse for både unge og lidt mere rutinerede skakspillere i Skanderborg. 10 unge spillere og forældre mødet op til afslutning af et flot år for skoleskakken. Da Bjarne Rasmussen, Axel Nielsen og Torkild Salling bød velkommen havde de unge spillere allerede havde kastede sig over brikkerne og spillede på livet løs. Der blev hygget med både lidt for friskninger og lidt sødt.

Guld sponsor NordeaRema1000 Carlsberg Steel Coating A/S Bronze sponsorer