Thomas Hansen

Skanderborg Skakklubs moderne fem kamp

Skanderborg Skak afholder igen i år på klubaftener i april/maj fra kl. 18.30

Derfor invitere vi endnu engang til Skanderborg Skakklubs moderne fem kamp!

Fem kampen består af følgende discipliner:

30. april      Forårsclubcup

7. maj         Lynskak cup

14. maj       Hurtig skak cup

21. maj       Skak960

28. maj       Hjerne/arm

Der kåres en vinder for hver af de 5 discipliner og 28. maj findes den samlede vinder.

I hver disciplin gives der følgende points : 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 og 1 points til de 10 bedst placerede.

Den spiller, der har flest point efter 5 disciplin, er vinder af Skanderborg Skakklubs moderne 5 kamp.

Det koster kr. 20 pr. disciplin. Beløbet går ubeskåret til præmier. Tilmelding til de enkelte discipliner på Bjarne Berring eller senest på klubaftenen.

Beskrivelse af hver enkelt disiplin:

Forårsclubcup

Samme format som vores nytårsclubcup. Hvor spillerne spiller med handicap alt efter styrkeforskel og der skal trækkes efter ca. 10 sekunder som styres hårdt af Asgers stemmer. Efter første runde deles gruppen over i dem der har vundet første kamp og dem der har tabt første kamp.

Lynskak

5 minutter for hver spiller, 9 runder. Hvis der er point lighed afgøres dette ved om match mellem top spillerne.

Hurtigskak cup

Skak960

15 minutter + 5 sekunder pr. træk. Der spilles 5 runder. Hvis der er point lighed afgøres dette ved om Lyn match med 5 minutter til hver af top spillerne. Dog med det twist at brikkerne på baglinen kan sættes op på mange forskellige måder (sjovt nok 960).

Dette format var foreslået af Bobby Fischer i 1996 som en måde at genoplive skakken på topplan og har langsomt taget til i popularitet.

I 2018 spillede Carlsen og Nakamura en match i dette format.

Hjerne/arm

Der laves hold med en højere og lavere ratet spiller så holdene får ca. samme gennemsnitsrating. Betænkningstiden er 5 minutter til hver hold. Den er er hjerne siger hvilken brik der skal flyttes (bonde, springer, løber etc.) og armen vælger så hvilken af denne type brink skal flytte og hvorhen.

Skanderborgskakklubs Hurtig Vinter Turnering 2018

Med håb om at vinteren bliver hurtigt overstået indbyder Skanderborg Skakklub til en 9 runders hurtig skak turnering over 3 aftner.

Turneringsform: 9 runder lagt efter Monrad systemet

Turneringen hurtig rates

Betænkningstid: 15minutter + 5sek/træk

Indskud: 130,- kr.

Der vil være præmier, samt rating præmie i forskellige intervaller alt efter antallet af tilmeldte.

Ved lige stilling efter 9. runde afgøres placering ved lyn partier.

Tilmelding: DSU’s turneringssystem senest den 26. november 2018

Tidsskema:

Tirsdag, den 27. november 2018

1 runde 18:30-19:20

2 runde 19:20-20:10

3 runde 20:10-21:00

Tirsdag, den 4. december 2018

4 runde 18:30-19:20

5 runde 19:20-20:10

6 runde 20:10-21:00

Tirsdag, den 18. december 2018

7 runde 18:30-19:20

8 runde 19:20-20:10

9 runde 20:10-21:00

klik her for at tilmelde dig

Skanderborg Skakklub inviterer til Klubmesterskab i Lynskak

Tirsdag den 6 november kl. 18.30

Vi spiller i en stor pulje.

Der spilles minimum 8 runder.

Betænkningstid: 5 minutter til hver spiller til hele partiet.

Turneringen rates ikke.

Pris 100,00

Prisen dækker indskud, 3 stykker smørrebrød og 1 øl eller 1 vand, fri kaffe samt præmier.

Der vil være ratingpræmier indenfor forskellige ratinggrupper.

Program:

18:30 til 19:30 – Runder

19:30 til 20:15 – Fælles spisning

20:15 til 21:30 – Runder og præmieoverrækkelse

Tilmeldning kan ske til og med mandag den. 5. november på mail: hydepark@jubii.dk eller i kommentarfeltet nedenfor.

Privatlivspolitik for Skanderborg Skakklub D. 25/5 2018

Skanderborg Skakklub, er dataansvarlig i henhold til EU’s Persondataforordning

Vi behandler personoplysninger og har derfor vedtaget denne privatlivspolitik, der kort fortæller dig, hvordan vi behandler dine personoplysninger til sikring af en fair og gennemsigtig behandling.

Gennemgående for vores databehandling er, at vi kun behandler personoplysninger til bestemte formål og ud fra berettigede (legitime) interesser. Vi behandler kun person-oplysninger, der er relevante og nødvendige til opfyldelse af de angivne formål, og vi sletter dine oplysninger, når de ikke længere er nødvendige.

Kontaktoplysninger på de dataansvarlige

Foreningen Skanderborg Skakklub er dataansvarlig, og vi sikrer, at dine personoplysninger behandles i overensstemmelse med lovgivningen.

Kontaktoplysninger:

Website: www.skanderborgskakklub.dk