Peter Grove

Another one bites the dust.

Mandag aften stod menuen på topbrag i Vejlby-Risskov mod en af de formodede konkurrenter til oprykningen i Mesterrækken. Modstanderne mente, vores hold måtte være det stærkeste de seneste 20 år i Mesterrækken – det er sikkert rigtigt, hvis vi kun regner egen hovedkreds med – der var noget med et københavnsk hold, der også var ret gode..

Vi havde ift. sidste match Jan Rode med på holdet, hvorfor vores ratingsnit var endnu højere end sidst. Holdleder Colin var endnu en gang på bænken – han havde nok foretrukket at se heltene fra 8660 trylle ved skakbrættet fremfor den mentale prøvelse, det må have været at sidde og se West Ham tabe det lille London-derby.

Undertegnede var første mand færdig. Recepten var samme som i sidste runde mod Nordre; rykke lynhurtigt, spille på kongeangrb, ofre en brik – og så færdig arbejde. Det er selvfølgelig lettere, når man bare kommer og spiller hvid – Skanderborgs svar på Karjakin! Jeg fik dog lidt skår i glæden, da jeg troede, jeg havde regnet til mat i en variant – det er der dog slet ikke, men slutspillet havde været bedre alligevel. Modstanderen spillede dog ikke det stærkeste forsvar, hvorfor jeg kunne afslutte med et matangreb med alle brikkerne.

IM Berg fortsatte de stensikre takter fra sidste runde. Lars Agergaard forsøgte at stable et angreb på benene med de hvide brikker, men Klaus afværgede det uden de store problemer. Der var ingen slinger i valsen, og pointet var mere sikkert end en gris i Mekka.

Kai Munk havde fået genvalg som fungerende holdleder, hvorfor der var basis for forbedringer i forhold til sidste runde. Kai spillede betydeligt mere kontrolleret denne gang, så selvom undertegnede undervejs havde visse bekymringer, så var de formentlig ubegrundede. Kort efter sejren til Klaus kunne Kai gøre det til 3-0.

Hårdtarbejdende Jackie Andersen ankom denne gang blot få minutter inde i matchen. Man må imponeres over, hvad den mand kan få tid til; Topscorer for ligaholdet, trækker i trådene i et busselskab, interviews med diverse aviser og 1.bræt for Mesterrækken. De mange gøremål har dog sat sine spor – da gevinsten skulle konverteres missede Jackie et mellemtræk, så han gik fra en bonde mere til en for lidt. Bjarke Vangsgaard tilbød dog remis, hvorfor dette også blev resultatet. 3½-½

Morten Rasmussen stod ret hurtigt lidt bedre – sådan så jeg det i hvert fald, da jeg gik rundt i lokalet. Det udviklede sig lidt hver gang, jeg var ved brættet – og så er det som bekendt bare et spørgsmål om at gå derhen ofte nok! Jeg nåede dog kun lige at se, Morten vinde en officer, hvorfor flere ture ikke var nødvendige. Morten vandt da også stensikkert. 4½-½

Jan Rode havde også kontrol over tingene med de sorte brikker – det lignede hurtigt noget, man drømmer om med sort i spansk. Da Jan fik brudt op i centrum, så det om ikke andet ret behageligt ud. Der blev også vundet en bonde – og den ekstra bonde og aktivitet sikrede sejren. 5½-½

Tavs Bjerre lignede igen en mand, der havde fuld kontrol over begivenhedernes gang – modstanderen spillede Moderne Benoni, hvilket jeg også selv har gjort i min vilde ungdom. Det største problem med åbningen er, bønderne er længere fra hinanden end Grev Ingolfs tænder. Så da Tavs kom i slutspil, da havde modstanderen rigeligt at gøre med at dække de løse tænder – de plejer falde ud af sig selv, hvilket også skete i dette parti. Tavs fik også kombineret sig til en officer med få brikker på brættet – og så var der ikke mere at spille om. 6½-½

Christian Frambøl er blevet lovet en hård medfart i dette referat, men nogen gange er truslen stærkere end udførelsen.. Christian spillede matchens længste parti, hvor det undervejs så rigtig fornuftigt ud. I en meget rolig stilling styrede Frambøl de sorte brikker frem til et lille pres – der blev også vundet en bonde undervejs. Hvis jeg endelig skal være hård, så lod tidsforbruget i åbningen lidt tilbage at ønske – det er selvfølgelig også let at sige, når man selv bare rykker hurtigt og uden omtanke.. Der var i hvert fald lidt pres på klokken, der sammen med en fribonde til modstanderen gjorde, at onde tunger talte om et nederlag. Så galt gik det dog ikke! Remis – og en sejr på 7-1.

Andetsteds vandt Syddjurs stort over Nordre 3, hvorfor de overhalede os med et enkelt point! Altså – indtil vores egne 7 kom på tavlen, hvilket betyder vi har lagt i spids med 6 brætpoint og 3 matchpoint ned til 2.pladsen. I hvert fald indtil Silkeborg spiller torsdag. Det ser selvfølgelig lovende ud, men der er fire runder tilbage, så meget kan ske endnu – det er et maraton og ikke en 100 meter, så det er bare at holde næsen i sporet.

Here comes the boom!

2. runde af Mesterrækken blev afviklet i løbet af uge 47 – og inden vores opgør mod Nordre 3 havde VRS1 bragt sig i spidsen med 12 brætpoint og 4 matchpoint, dog efter en snæver sejr i 2.runde mod Syddjurs. Det stod derfor klart, at hvis vi skulle i spidsen af rækken, så skulle der minimum 6 på tavlen, hvis vi skulle op på siden. Vi kom i nærmest fuld udrustning, da undertegnede var tilføjet i forhold til første opgør, hvorfor holdleder Colin Watson var skubbet helt ud af holdet!

Partierne blev afsluttet i nogenlunde denne rækkefølge:

1.brættet var som sidst indtaget af Jackie Andersen, der til dagens opgør havde mulighed for at spille sig over 2400 i rating. Om dette var grunden til Jackie var 20 minutter forsinket vides ikke, men mon ikke han har forberedt sig længe til partiet. Det lignede partiet ville blive en rolig omgang, da Jackie spillede London-systemet. Det endte dog lynhurtigt, da Jackie-San tryllede gevaldigt ved brættet, og pludselig var det slut! 1-0 til 8660.

Kai Munk var i dagens anledning holdleder – om det var det tunge ansvar at sørge for, at jeg blev hentet til kampen, der havde tynget, kan der kun gisnes om. Under alle omstændigheder var Kai i gavehumør og tabte for første gang til en kvindelig spiller. Anna Hedelykke har nu også haft en pissegod træner tidligere – og selvom Jackie forsøgte at fiske hende, så bliver hun nok i Nordre lidt endnu. 1-1.

Jeg selv har haft et forfærdeligt 2019 – om ikke andet så skakmæssigt. Travlhed på studie og med håndbold har gjort arbejdet med skakken har været gevaldigt nedprioriteret. Det var derfor med samme følelse, som når jeg møder uforberedt op til eksamen – ikke med de store forventninger til andet end endnu et nederlag til samlingen. Inspirationen ved at sidde på hold med to af sine store ungdomshelte, Berg og Jackie, gjorde dog noget godt ved mig, hvorfor jeg følte mig helt i flow. Trækkene kom nærmest af sig selv og i al beskedenhed spillede jeg et glansparti. Langsigtet officersoffer – alle brikkerne, og sluttet af med en lille krølle. En rar oplevelse, når man er med som besøgsven. 2-1!

Klaus Bergs parti var spil til et mål – med de sorte brikker vandt Klaus lynhurtigt to bønder. Herefter var der ikke de store svingærinder – og Klaus tillod sig endda at overse en mat i en, som modstanderen ellers meget galant tillod, så var der ingen tvivl. 3-1.

Morten “Gangster” Rasmussen var et point, vi lynhurtigt kunne notere os, da der han vandt en officer i åbningen. Der var ingen tvivl om udfaldet – og han havde været hurtigste vinder, hvis modstanderen ikke havde fortsat ufortrødent, det materielle underskud til trods. Morten fik dog lov at afslutte endnu en runde med et dronningeoffer. 4-1.

Tavs Bjerre nedspillede modstanderen med de hvide brikker. Først en officer, som blev vekslet til et tårn eller skakmat. Dette kom efter et vedvarende pres i afslåetdronningegambit, hvor Tavs bare forstod stillingen bedre. 5-1.

John Hansen lykkedes med noget, der ikke var sket i 23 år. Han vandt et parti! Ret skal være ret, han har holdt pause klart størstedelen, men derfor var sejren næppe mindre rar. Undertegnede fulgte partiet fra sidelinjen, hvor mit klare bud på resultat var remis, da det lignede en ret tam omgang. Den rolige stilling passede dog John bedst, hvor han først teknikkede sig til en bonde, derefter til det hele point. 6-1!

Christian Frambøl leverede ligeledes varen. Teknik, kontrol – skaber mere vold!.. Eller som minimum et tårnslutspil med to bønder ekstra, der blev cruiset direkte i mål. 7-1!

Sejren blev derfor ganske klar, men blot 0.22 over forventet score. Det var dog nok til at vi lagde os i spidsen af rækken. Der vil vi gerne holde os. Som Team Easy On-direktøren Henning Primdahl siger, så vinder man kun touren, hvis man ruller ind over Champs Elysees i den gule trøje. Sådan er det som bekendt også med oprykning – man skal helst også føre til sidst. Næste runde byder på topbrag ude mod VRS – det kan godt blive afgørende for den videre færd!
Böblingen Open 2018

Som tidligere beskrevet deltog fire mand fra Skanderborg i den tyske open med over 300 deltagere fordelt i tre rækker. Det blev alt andet end lige end succes for i hvert fald to af spillerne!

Bjørn Ochsner viste imponerende form hele turneringen, hvor de lavere ratede blev sat eftertrykkeligt på plads, og hvor de højere ratede også havde deres problemer. Særligt partiet i næstsidste runde mod GM Mons var en teknisk udspilning, hvilket betød Bjørn i sidste runde kunne spille for turneringsejren. En remis ville dog sikre en 2.plads + GM, hvorfor dette var det naturlige resultat imod kineseren Qun Ma med 2620. Dette var første GM-norm for Bjørn – der kommer nye chancer i hhv. Venedig i disse dage + Chess House i uge 7.

Læs resten

GM-Norm i Tyskland!

Bjørn Ochsner har for få timer siden sikret sig sin første GM-norm efter en flot turnering i Böblingen Open! Scoren lød på 7/9, hvilket efter en remis i sidste runde imod Qun Ma, 2620, fra Kina, hvorfor ratingpræstationen kom over de 2600. Mere følger i separat nyhed, hvor der også vil blive skrevet om de øvrige deltagere.

Nyt talent til Skanderborg

Transfervinduet åbner sig som bekendt altid i de store fodboldligaer, når vi nærmer os juletid – og vi holder os ikke tilbage i skakverden. Klubbens nyeste medlem er et af dansk skaks store talenter, nemlig Filip Boe Olsen!
Læs resten

Ny sejr i Ligaen.

Vi skulle forsøge at følge op på de gode takter fra turneringens begyndende dobbeltrunde, da vi i en af vores, i denne sæson, sjældne optrædener skulle imod SK1968, der op til denne sæson har forstærket holdet med IM Igor Teplyi.

Læs resten

Dobbeltrunde i ligaen.

Weekenden bød på de indledende runder i ligaen, hvor vi skal forsøge at forsvare guldet fra den forgangne sæson. Det bliver helt oplagt en kæmpe udfordringer, da Team Xtracon Køge har købt ind i stor stil – og selvom det ikke er sikkert, alle kanonerne kommer i spil, så er der nok at vælge mellem hos de klare forhåndsfavoritter, hvor det udefra set ikke ligner penge er et problem.

Læs resten

Sponsorer
Guld sponsor NordeaRema1000 Carlsberg Steel Coating A/S Bronze sponsorer