Peter Grove

Böblingen Open 2018

Som tidligere beskrevet deltog fire mand fra Skanderborg i den tyske open med over 300 deltagere fordelt i tre rækker. Det blev alt andet end lige end succes for i hvert fald to af spillerne!

Bjørn Ochsner viste imponerende form hele turneringen, hvor de lavere ratede blev sat eftertrykkeligt på plads, og hvor de højere ratede også havde deres problemer. Særligt partiet i næstsidste runde mod GM Mons var en teknisk udspilning, hvilket betød Bjørn i sidste runde kunne spille for turneringsejren. En remis ville dog sikre en 2.plads + GM, hvorfor dette var det naturlige resultat imod kineseren Qun Ma med 2620. Dette var første GM-norm for Bjørn – der kommer nye chancer i hhv. Venedig i disse dage + Chess House i uge 7.

GM-Norm i Tyskland!

Bjørn Ochsner har for få timer siden sikret sig sin første GM-norm efter en flot turnering i Böblingen Open! Scoren lød på 7/9, hvilket efter en remis i sidste runde imod Qun Ma, 2620, fra Kina, hvorfor ratingpræstationen kom over de 2600. Mere følger i separat nyhed, hvor der også vil blive skrevet om de øvrige deltagere.

Nyt talent til Skanderborg

Transfervinduet åbner sig som bekendt altid i de store fodboldligaer, når vi nærmer os juletid – og vi holder os ikke tilbage i skakverden. Klubbens nyeste medlem er et af dansk skaks store talenter, nemlig Filip Boe Olsen!

Ny sejr i Ligaen.

Vi skulle forsøge at følge op på de gode takter fra turneringens begyndende dobbeltrunde, da vi i en af vores, i denne sæson, sjældne optrædener skulle imod SK1968, der op til denne sæson har forstærket holdet med IM Igor Teplyi.

Dobbeltrunde i ligaen.

Weekenden bød på de indledende runder i ligaen, hvor vi skal forsøge at forsvare guldet fra den forgangne sæson. Det bliver helt oplagt en kæmpe udfordringer, da Team Xtracon Køge har købt ind i stor stil – og selvom det ikke er sikkert, alle kanonerne kommer i spil, så er der nok at vælge mellem hos de klare forhåndsfavoritter, hvor det udefra set ikke ligner penge er et problem.

Guld til Mads Hansen!

Odense Mesterskabet blev afviklet i weekenden 12-14 oktober på Giersings Realskole midt i H.C. Andersens fødeby. Fire Skanderborg-spillere havde valgt at stille op og forsvare klubbens farver i selskab med 100 andre skakspillere. Turneringen har udviklet sig til en af weekend-klassikerne i dansk skak og er et must for skakspillere med hang til dobbeltrunder og socialt samvær mellem runderne i gode rammer og en hyggelig atmosfære.

Rema 1000 EMT 2018

Weekenden 17-19 august løb Skanderborgs weekend-EMT af stablen. Den af Rema 1000 sponserede turnering trak 32 deltagere til fra nær og fjern – og jeg tør godt love, der er plads til endnu flere næste år! Både fra Skanderborg og resten af landet. Læs resten

Guld sponsor NordeaRema1000 Carlsberg Steel Coating A/S Bronze sponsorer