Jesper Dalberg

Bestyrelsesmøde

Det er endnu en gang lykkedes bestyrelsen at afholde et hyggeligt møde. Referat kan som sædvanlig findes under Medlem | Bestyrelsesreferater eller direkte her.

Antonio’s comeback!

Jeg blev bedt om at skrive lidt om mit parti imod den hjemvendte helt, Antonio Clerico.

Jeg var lidt overrasket da jeg opdagede at han var min modstander, overrasket men også begejstret. Jeg er altid glad for at møde spillere der er MEGET stærkere end mig selv. Det har tendens til at skærpe min koncentration, og det er vel det man skal 🙂

Partiet føltes meget lige. Jeg kom heldigt ud af åbningen, jeg siger heldigt fordi det var rent held. Jeg vidste intet om den åbning og forsøgte bare at spille “makes sense” agtige træk. Det kostede meget tid i åbningen at finde de rigtige træk, men det skulle vise sig af være teori helt indtil træk 15! Til gengæld havde jeg brugt halvdelen af min tid her, og Antonio som kendte det havde vel brugt 15 min.

Live fra 2. division

I dag sender vi liveskak fra 2. division. Det kan følges her med DGT’s automatiske præsentation af partierne.

Alternativt kan det følges her.

BrætSkanderborg5,52,5Varde
1Nicolai Kvist Brondt1/21/2Leszek Kwapinski
2Jan Rode Pedersen10Gabor Erodi
3Nicolai Lövenstein10Poul Grydholt Jensen
4Henrik Svane10Bjarne Rasmussen
5Tavs Bjerre1/21/2Hans Jørgen Andresen
6Kai Munk10Anders Christensen
7Morten Rasmussen01Jan Schou-Jørgensen
8Colin Watson1/21/2Niels Peter Nissen
Resultater

Ligaoplæg

I går, torsdag, stod Nicolai V. Pedersen for sæsonens første ligaoplæg. Udgangspunktet var en diskussion af bondestrukturer og vurderinger af slutspilsstillinger. Hvornår er en springer bedre end en løber, og omvendt i slutspil, og hvad afgør det?

NVP går oldschool med demoboardet

Simultan med GM Jonas B

Jonas mod Jonas

I aftes havde GM Jonas Bjerre annonceret sit ligaoplæg som en simultan imod op til 20 af klubbens medlemmer. Vi blev desværre kun halvdelen. Vi spillede uden ure som i gamle dage. Der blev kæmpet bravt på de forskellige bræt, tættest på point var nok Jonas Larsen som måske kunne have fundet en evigskak men gik efter mere og til sidst måtte lægge sig for stormesterens fribonde på 7. række i e-linjen.

Det var en hyggeligt og underholdende aften hvor hver af os fik en lektion at tage med hjem. 10-0 til Jonas. Tak for tæsk unge mand!

Hjerne og Arm

De senere vindere finder fælles fodslag

I år har vi jo tyvstartet lidt med skak i forhold til tidligere sæsoner. Det har vi gjort delvist fordi vi gerne ville bruge lidt energi på at forsøge med lidt flere sociale tiltag i klubben. Det synes jeg lykkedes ret godt under aftenens planlagte Hjerne/Arm turnering. Der kom ikke så mange, men dem der var mødt op havde det ret sjovt med de mange panderynker det giver når ens makker siger “bonde” og alle bondetræk tillader mat i et. Frustrerende, men meget morsomt 🙂

SmukSkak EMT 2020

Alle livepartier fra årets turnering er nu tilgængelige som PGN og kan hentes her. Dem kan du f.eks. importere i et lichess study, eller i chessbase eller hvordan du nu ellers ønsker at analysere på partierne.

SmukSkak EMT Live

Så er det lige før starten på SmukSkak EMT 2020, vi glæder os meget til at se alle deltagerne og facilitere at de får så gode betingelser som muligt.

I forbindelse med turneringen vil begge mesterrækker blive transmitteret live.

Link til live
Alle boards