Nyhed

1 2 3 71

Set fra den positive side….

Én af otte ubesejrede spillere (i hele sæsonen!): Kai Munk (t.v.) med fronten mod. Formand Torkild sidder på den anden side af brættet.

.
Som der står i Kais indlæg umiddelbart inden dette, er holdsæsonen i 6. HK blevet suspenderet for resten af sæsonen. Surt show, men ikke overraskende de mange coronarelaterede aflysninger taget i betragtning.

Læs resten

Holdturneringen aflyst

Følgende opslag er slået op på 6. Hovedkreds hjemmeside: På baggrund af tilbagemeldinger fra klubberne og på baggrund af, hvad der synes praktisk muligt, har hovedkredsbestyrelsen nu besluttet at aflyse holdturneringen helt.

I praksis betyder det, at turneringen indberettes med de resultater, som er spillet, så partierne kan rates og, at der ikke opkræves indskud til turneringen. Hvis divisionsturneringen mod vores forventning gennemføres, og der skal findes en oprykker, må vi senere tage stilling til, hvordan vi håndterer det.

Læs hele indlægget på 6.hk’s hjemmeside her.

I Skanderborg Skakklub afventer vi beslutning omkring divisionsturneringen.

Bestyrelsesmødet, som skulle være afholdt den 7. januar, valgte vi at udsætte til vi kender beslutningen omkring divisionsturneringen.

Afstemning om “årets skakspiller”

Det er ikke meget live-skak, der er blevet spillet i år, men lidt har også ret, så også i år har DSU’s medlemmer mulighed for at deltage i den direkte afstemning om årets skakspiller. Det er 12. gang, kåringen sker ved direkte afstemning.

Der er 10 kandidater, og ikke overraskende er fire af dem fra Skanderborg. I tilfældig rækkefølge er de:
.

Mads Andersen
Jonas Bjerre
Filip Boe Olsen
Bjørn Møller Ochsner

.
skak.dk står alle 10 kandidater, deres coronaplagede (= mangelfulde) meriter og proceduren til afstemningen. Du skal have et log-in / password til din profil på skak.dk, og derfra kan man klikke videre til afstemningen ude i højre side.

Bemærk i øvrigt, at de på skak.dk har glemt, at Mads blev topscorer ved Online-OL, og at Jonas også klarede sig glimrende. Det var bestemt ikke deres skyld, at Danmark pletvis floppede.

Øv! Kedelig “slutspurt” på ½/3

Vegani Cup i Italien endte desværre ikke, som Jonas havde tænkt sig. Først tabte han til hollænderen Max Warmerdam, i 7., i 8. blev det til en amerikansk remis, og i sidste runde måtte han ned mod italieneren Luca Moroni Jr.

5½/9 gav Jonas en godkendt 6.-plads, 1½ points efter den hollandske vinder.

Partier og slustilling: Tjek her.

DSU grandprixturneringer i januar 2021

DANSK SKAK UNION indbyder til den første af fire online-grandprixturneringer fredag den 8. januar 2021 kl. 19.00.
Turneringen afvikles på lichess.org.
De øvrige 3 turneringer spilles 15. + 22. + 29. januar.

Hver turnering består af 9 runder i en stor schweizergruppe og der spilles med betænkningstid på 3 minutter til hele partiet samt 2 sekunder tillæg pr. træk. Det koster kr. 30 at deltage og der er tilmeldingsfrist til 1 turnering 6. januar kl. 23.59.

Du kan tilmelde dig her og læse mere om turneringen på dette linkhttp://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=26716

Radjabov vinder Airthings Masters 2020

Dagens vinder: Tejmur Radjabov, Azerbaidjan

Den genopstandne Teimur Radjabov viste både i dag og de foregående dage, at han ikke har glemt at flytte skakbrikkerne. Lørdagens finale mod Aronian endte jo 2½-1½ til Azerbaidjan, og i dag skulle han “bare” holde 2-2; så var den hjemme.

Læs resten

Airthings Finale

Finalisten Tejmur Radjabov (t.v.) fra Azerbaidjan i god snak med landsmanden Shakhriar Mamedyarov; Novi Sad 2016.

Alle klogeåger havde jo nok regnet med, at finalematcherne i Airthings skulle stå mellem hurtigskak-eksperter som Carlsen, Nakamura eller måske Nepo, men sådan skulle det ikke gå. Dagens finalister var nemlig et rent Kaukasusopgør mellem Aronian (Armenien) og come-back-kid Radjabov (Azerbaidjan). Begge verdensklasse, men ikke oplagte finalister – endda med den krølle, at de to lande for få måneder siden var i krig over området Nagorno-Karabakh. Den slags går heldigvis oftest hen over hovedet på skakeliten, og tak for det.

Læs resten

Udsættelse af skak i Skanderborg Skakklub.

Kære alle,
Restriktionerne på grund af Covid-19 har regeringen valgt at forlænge til den 17. Januar, for at skærme os alle. Det betyder at fysisk skak først kan afvikles efter den 17. Januar i vores lokaler i Sundhedscenteret, hvilket jo får indvirkning på mange skakaftener:

– Hurtigskakturneringen kan ikke fortsætte den 5. Januar, men udskydes til at fortsætte senere. 

– Bymesterskabet var sat til at starte den 12. Januar men udskydes til senere.

– Træningsaftenen med Klaus Berg den 14. Januar udskydes ligeledes.

Læs resten

Carlsen ude af Airthings Masters

Daniil Dubov, russer og med kun 24 år er han i den grad en, man skal lægge mærke til. Det var han allerede i Novi Sad i 2016, og siden er det bare gået opad. I min optik en mulig kandidat i næste runde og dertil en spændende spiller.

.
Livet går op og ned, og selv for VM Carlsen dukker der sten op, som hans ellers driftsikre køretøj ikke bare kan skøjte hen over. Og allerede i første knockout-runde blev unge Daniil Dubov endestationen i den stort anlagte internet-hurtigturnering Airthings Masters 2020.

Læs resten
1 2 3 71