Nyhed

1 2 3 52

SKANDERBORG-EFFEKTEN: Fra 2150 til 2350 på 8 måneder

Jeg blev meldt ind i pr. 1 september 2018 og i Skanderborg Skakklub. D.1. maj 2019 havde jeg vundet ca. 200 rating point og en billet til Landsholdsklassen 2020. Fremgangen skyldes i høj grad, at jeg lavede radikale ændringer i min tilgang til skak. Både inden for brættet og rundt om det. Den udvikling og fortælling vil jeg meget gerne dele med jer. Det bliver i aften, hvor jeg vil fortælle om, hvad jeg konkret har gjort, og hvad der har virket for mig. Jeg vil i forlængelse af det også give jer nogle øvelser, så I kan prøve lidt af det på egen krop. Derudover så vil meget af det også blive koblet op på nogle af mine partier. Så en stor del vil selvfølgelig handle om skak indenfor de 64 felter.

Mod ny scoringsrekord?

Det er ikke nogen hemmelighed, at klubbens 2.-hold bare tordner derudaf. Det gør vi hvert andet år og rykker fint op fra Mesterrækken, hvorefter kampene pludselig lægges på de samme datoer som både Bundesliga og Xtracon, og halvdelen af spillerne forsvinder opad. Men denne gang skal det være løgn, og kan vi holde samme hold som i år, tegner det godt nok lækkert.

Læs resten

Massemord i Aarhus! Skanderborg 2 – Aros 1: 7½-½

Der er referater, og der er referater, og nogle af dem er bestemt sjovere at skrive end andre. De sjoveste er naturligvis dem, hvor det er gået godt, og det gjorde det i går – den første holdkamp i 6. HK’s Mesterrække i det Herrens år 2020, år “Juche 107” ifølge Nordkoreas kalender, som blev nulstillet på Kim Il-Sungs fødedag d. 15. april 1912! Eksakt samme dag (nat), hvor Titanic sank, hvilket næppe er helt tilfældigt 🙂

Læs resten

Mod de bedste i Chesshouse

Holdchef Peer (t.h.) ved en tidligere lejlighed.

Fra sædvanligvis velunderrettet kilde (holdleder Peer Jespersen) er der nyt fra klubbens femtehold:

Et nyt år, men brikflytterne på Skanderborg 5 er stadig klar til kamp. Spejdernes motto – VÆR BEREDT – kan helt sikker passe på holdet. Holdet var desværre ramt af afbud fra vort unge talent, Akbari. Men jeg fik tilsagn fra Jesper Pallesen, som trådte ind som reserve. Jesper er en fuldgod erstatning på 1ste bræt. Tak Jesper, fordi du gjorde det let for holdlederen at stille et fuldt hold.

Læs resten

Årets skakspiller: Jonas Bjerre

Årets vinder i dyb koncentration mod Aarhus/Skolernes
Karsten Rasmussen under weekendens dobbeltrunde i Ligaen.
Jonas vandt begge weekendens partier og
cementerede sin position som fremtidens mand.

.
Søndagen bød på ugens mindste overraskelse, da det for første gang endte med, at DSU-medlemmernes årlige afstemning sendte unge Jonas op i toppen af forbundets liste i kampen om titlen som “årets skakspiller”. Top-fortjent, og talentet fejrede titlen ved at spille to Ligakampe for førsteholdet – og oven i købet vinde dem begge i sikker stil.

Læs resten

Afstemning – årets skakspiller

Husk at afstemningen om årets spiller slutter i dag fredag klokken midnat, så skynd dig at støtte vore lokale helte. Forinden skal man dog være logget ind på www.skak.dk, hvor man også finder kandidaterene og afstemningsproceduren.

Så STEM! NU!!

1 2 3 52
Sponsorer
Guld sponsor NordeaRema1000 Carlsberg Steel Coating A/S Bronze sponsorer