Nyhed

1 2 3 57

Vores skak drenge spiller med i de Nordiske Hurtigskakmesterskaber

Jeg skal nok lade være med at sige hvem 😉 men det er kommet mig for øre at “Skanderborg stiller et hold til de Nordiske Hurtigskakmesterskaber der starter torsdag. Alle de unge plus Mads Boe!!” 😉

Det lyder jo godt og vi ønsker dem held og lykke. Jeg har ikke modtaget noget link, men det burde slås op på www.skak.dk og www.chess.com

Stik gerne webmasteren et link når det kan findes, tak 🙂

“Puzzle Rush” eller på danks “lynopgaveløsning”

https://www.spectator.co.uk/article/the-slow-puzzle-movement#

GM Luke McShane (ELO 2680) er skakskribent for The Spectator som
udkommer ugentligt. Denne artikel er ikke så interessant pga. de to
diagrammer/opgaver men pga. hvad han skriver i de to første afsnit. Her
siger han at der er to slags ting han ikke afprøver: enten fordi han ved
at han ikke vil kunne lide dem eller fordi han er bange for at han vil
lide dem for meget. Til den sidstnævnte kategori nævner han “Puzzle
Rush” som løseligt kan oversættes som “lynopgaveløsning” og som findes
på www.chess.com. Det blev lanceret sidst i 2018 og har været et hit.
Det går ud på at man forsøger at løse så mange opgaver som muligt
indenfor 5 minutter. Opgaverne bliver gradvis sværere og hvis man fejler
3 gange så bliver man vippet af. Det er en udfordring som man hurtigt
kan blive besat af. Luke McShane blev så nysgerrig at han måtte prøve
det og det var skæg at spille denne form for internet lynskak. Det må
dog indrømmes at man ikke får tid til at beundre opgaven og dens løsning
da man skal ile videre til næste opgave. Sagt på en anden måde det
kunstneriske ved en opgave kommer ikke til syne. Men når det er sagt kan
man hurtigt bliver afhængig at denne ny opfindelse.
Peter Wheadon

Skanderborg Skakklub på Lichess

Online skak syder lige i øjeblikket og mange af vores unge danske talenter slår deres folder i online skak i øjeblikket.

Som en opdatering til det Morten har skrevet kan jeg nu fortælle, at vi nu er 9 medlemmer af Skanderborgs Internet skakklub. I morgen går det løs med den første holdskamp mod “Skak for sjov”, som nok mest må betegnes som en ungdomsklub. Men der er masse af unge spiller som er dejligt underrated 🙂 Dem krydser vi så klinger med i morgen tirsdag kl 19:00.

Læs resten

Spil skak i Skanderborg Skakklub på liChess.org

I disse Corona tider må vi finde på andre måder at spille skak på. Der er jo et hav at muligheder på nettet, men nu har Thomas oprettet vores egen klub på liChess.org

Gå ind på https://lichess.org/ og opret en profil (du kan evt. maile til mig, hvis du har problemer dermed). Derefter vælger du “Community” og “Teams” og søger efter “Skanderborg Skakklub”.

Vi ses forhåbentlig snart i klubben igen, men indtil da kan du jo prøve at holde formen ved lige på https://lichess.org/

FIDE Candidates ændre måske reglerne

Fide Candidates spiller om at komme til at udfordre Magnus Carlsen om VM titlen. Turneringen blev stoppet i sidste uge pga. Corona. Nu har nogle set nærmere på første halvdel af turneringen, hvor de kæmper om kendte teori varianter, og foreslået at skakreglerne laves om således at løberen må hoppe over andre brikker, og springeren ikke må!!! Bliver dette vedtaget er der meget teori der skal skrives om.

Læs resten

Jonas sprinter opad

I disse for vort land så coronaramte tider er alt fysisk skakliv nærmest gået i stå, lige fra vore hjemlige klubaftener til kandidatturneringen i Yekatarinenburg.

I mellemtiden kan vi så fordrive tiden med skak på nettet (se tidligere indlæg) eller glædes over medlemmernes tidligere bedrifter. Og en af vores hyperaktive medlemmer, der mildest talt har succes med sin gøren og laden, er Jonas Bjerre.

Læs resten

Indlæg på hjemmesiden og Skakklubben der fortsat er lukket.

Fra bestyrelsen.

Indlæg på hjemmesiden og Skakklubben der fortsat er lukket.

Indlæg på hjemmesiden:
Skanderborg Skakklubs hjemmeside er en af de mest ”levende” skakhjemmesider, hvilket skyldes vore skribenter, og bestyrelsen er meget glade for de mange indlæg der kommer på hjemmesiden. Vi er imidlertid blevet forespurgt hvorvidt indlæggene på hjemmesiden er udtryk for bestyrelsens holdninger. Det er de ikke. Indlæggene står for skribentens egen holdning. Skribenterne bedes dog overveje hvorvidt politik/religion/morale/… er nødvendige i deres indlæg. – Når bestyrelsen udtrykker sig på hjemmesiden (som i dette indlæg) vil det klart fremgå at det er fra bestyrelsen.

Skakklubben er fortsat lukket:
Skakklubben er fortsat lukket og vil være det foreløbigt til den 14. april.
Hvorvidt vi kan få adgang til Bellis denne dato vides ikke, så vi afventer også bestyrelsen i Bellis beslutninger herom.
Det betyder at vi i skakklubbens bestyrelse har svært ved at planlægge det videre forløb.
Vi håber at kunne starte med klubmesterskabet i lynskak den 14. April. Den 21. april er der generalforsamling, og oplæg til generalforsamlingen er under udarbejdelse. Afslutning af bymersterskabet kan vi for nuværende ikke lægge en plan for, og vi har heller ikke valgt at lukke den (endnu).
Måske kan vi om 14 dage fortælle mere.
Skakklubben følger nøje de råd og vejledninger der kommer fra regering og sundhedsmyndigheder, og vi opfordrer alle til hver især at følge disse retningslinjer nøje.

På bestyrelsens vegne
Kai S. Munk

STOP!

.
Så gik den ikke længere! Det eneste lyspunkt i en ellers coronanedlagt verden, Kandidatturneringen i Yekatarinenburg, er blevet sat på pause på ubestemt tid. Ikke aflyst, men blot sat på “hold”.

På FIDEs hjemmeside står:
Today, the government of the Russian Federation announced that starting March 27, 2020, Russia interrupts air traffic with other countries without indicating any time frames.

Læs resten
1 2 3 57
Sponsorer
Guld sponsor NordeaRema1000 Carlsberg Steel Coating A/S Bronze sponsorer