Månedsarkiv: juli 2017

Xtracon Chess Open

Så er de fleste forhåbentlig godt hjemme igen efter endnu en godt arrangeret Xtracon Chess Open, det eneste der manglede i år var godt sommervejr.

Mads scorede flotte 8 point, hvilket rakte til en flot 9. plads og 5 ratingpoint, til nu 2598!

Jonas fik 7 point hvilket ca. var som forventet, mødte bl.a. tidligere verdenselite spiller Jan Timman, og remis mod en GM’er.

Grove sluttede på 5,5 og jeg selv på 4,5 og vi tabte begge rating, men men … for mit eget vedkommende: en god og hyggelig skak ferie på LO skolen og Helsingør Vrandrehjem.

Helsingør Vrandrehjem
.. og ja jeg var i vandet tros elendigt sommervejr
(dårligste vejr i de 10 år jeg har deltaget og boet der)

Se mere på turneringens hjemmeside

Fra slot til skrot / snydt?

En status fra Xtracon Chess Open efter 7. runde siger at Mads nu blander sig i toppen, med 6 point, hvilket medfører morgendagens kamp imod GM Sasikiran 2688. Jonas spillede i 5. runde remis mod GM Johann Hjartarson, men nøjes pt. med 4½ point. Grove har 3½ og Morten 3.

Sidstnævnte hygger sig på Vandrehjemmet, desværre er vejret ikke super i år (pt. kun i vandet én gang), men det skal ikke ødelægge jubilæet … det er 10. år i træk jeg deltager! I 2007 spillede jeg min 1. Open, ved Baltic Sea Cup på Bornholm (i øvrigt mit livs turnering! – pt. 😉 ), siden 2008 har jeg så deltaget her i Helsingør, tidligere Politiken Cup og nu Xtracon Chess Open.

Selv havde jeg en speciel oplevelse i dag, og desværre ikke en af de gode, jeg har hvid i nedenstående diagramstilling.

Xtracon Chess Open

Danmarks største turnering spilles netop nu i Helsingør, og jeg deltager for 10. gang! Liveskak mv. kan ses på turneringens hjemmeside

Fra Skanderborg Skakklub deltager i år:

Mads Andersen (pt. 4 af 5 point)
Jonas Bjerre (pt. 4 af 5 point – remis mod en GM’er i dag!)
Peter Grove (pt. 3 af 5 point)
Morten F. Rasmussen (pt. 3 af 5 point)

Iøvrigt deltager i toppen Baadur Jobava og Nigel Short, som vi kender fra Samba Cup, … har hilst på dem begge og de husker Skanderborg 🙂

Dette er vel ok for Skanderborg, et af mine partier følger senere men kan også findes på turneringens hjemmeside

Kasparow ofrede i 1994 droningen

Måske har I hørt at Kasparow måske er på vej tilbage til skak, han er tilmeldt hurtigskak og lynskak i den kommende måned! Men kan I huske da han ofrede dronningen imod Kramnik? Hvis ikke kan partiet ser her, og hvis I kender det tåler det nok en gentagelse.

Opfordring – Sommer Sjov

Hermed en opfordring til klubbens medlemmer. Jeg er blevet kontaktet af en gruppe omkring Kulturhuset, som arrangerer SOMMER SJOV for børn nede i Byparken. Det er på onsdagene d. 19/7-26/7-2/8  fra 14:oo-17:oo. Det er så meningen, at vort arrangement skal foregå på “Amfiscenen”, den med skakbrættet i bunden. Jeg håber, at nogen fra klubben vil være behjælpelige som aktører. F.eks. spille lynskak el. andet. Jeg vil forsøge, at få fat i dragter, så nogle af børnene kan blive klædt ud som levende skakbrækker. Det drejer sig om kun 2 af ovennævnte datoer og altså 3 timer hver gang. Hvilke datoer er ikke fastlagt.

Lad mig høre om du/i er interesserede  Mit tlf. nr. er: 61725979  e-mail: berring@rasmussen.mail.dk

Jeg håber, at i vil være behjælpelige.

Mvh.

Bjarne Berring Rasmussen

Natskak med Lars Schandorff

Det er ved at være længe siden, at vi havde skak i radioen, men det sker nu. det er Radio24Syv, der har taget bolden op og sluppet GM Lars Schandorff løs på de bonede elektroner i en programserie, de meget passende har kaldt Nimzowitsch (husk tryk på ZO!).

Sikker Carlsen-sejr i Leuven

Mens verdensmesteren i Paris først skulle igennem en mindre omkamp med Maxime Vachier-Lagrave, havde han en anderledes sikker hånd i belgiske Leuven. Samme koncept som i Paris, men med en mindre udskiftning i spillerstaben, så de to første dage hed det hurtigskak (2 x 25 min; 3 rd pr dag), mens de sidste to bød på ni runders lyn pr dag. Hurtigpartierne gav dobbelt score 2-1-0, mens lynpartierne 1-½-0.

Chart.dk