Månedsarkiv: januar 2018

Bad Zwischenahn – afslutning

Efter en rigtig god men hård turnering, kan det konstateres at Skanderborg spillerne tilsammen mistede rating, men en god hyggelig turnering og erfaringer rigere. Denne turnering kan godt anbefales at prøve en anden gang.

I sidste runde havde jeg selv nedenstående stilling. Det ligner en kendt opgave fra Sølvspringeren, men … gør det nu også det!?

Hvid trækket

Bad Zwischenahn

Der er gang i brikkerne i disse dage i Bad Zwischenahn, hele 7 spillere for Skanderborg Skakklub og over 50 fra Danmark! Mange juniorer og mange forældre så danskerne kan ses her i den hyggelige skak by. Vi spiller næsten alle sammen – 377 spillere i 3 grupper – i én stor sal, det giver lidt uro men det er en fornøjelse som det hele emmer af skak. Efter 4. runde ser det sådan ud for Skanderborg spillerne …

Mads Boe, 4 af 4 i A-gruppen
Peter Grove 3 af 4 i A-gruppen
Christian Emil Frembøl, 1 af 4 i A-gruppen
Kai S. Munk, 1½ af 4 i A-gruppen
Poul Nørgaard, 3 af 4 i B-gruppen
Morten F. Rasmussen, 2½ af 4 i B-gruppen
Thomas, 1½ af 4 i C-gruppen

Rigtig god turnering, men de vinder ingen priser for hjemmesiden

Et parti fra Mester rækken

Vores vanlige super gode referent er desværre forhindret i at give os god læsning, men måske nogle andre kommer med et referat af aftenens holdkamp i Åbyhøj senere, men … jeg vil nu godt vise mit parti. Den korte radioavis … jeg vurderede løbende at vi fik det svært og nok ville tabe 4½-3½ eller spille 4-4, men Poul viste storspil, og vendte en officer under til en officer over. Dejligt med lidt held i sprøjten, vi vandt 4½-3½.

Torsdag eftermiddag mailede jeg Anders om han gav aftensmad! Det skal nemlig nævnes at mine tidligere viste “hurtige partier” kom efter … bytte-bytte-købmand … pc hjælp for aftensmad! 🙂 Tilbuddet kom også, endda med menu plan (!), men jeg tænkte at det også var godt nok at prøve et lidt længere parti, men tak for tilbuddet Anders 🙂

Sort i trækket

Ligaholdet øger føringen

Årets Skakliga har indtil videre skilt to hold ud i toppen af divisionen, to hold som må forventes at kæmpe med hinanden om både sølvbowle og guldmedaljer. De to hold er (naturligvis) Skanderborg og Brønshøj, og netop søndag clashede de to kandidater i den match, der må formodes at afgøre de ædle metaller. 6. runde ville derved blive et veritabelt showdown med os som moderate favoritter.

Og det blev spændende, rigtig spændende endda, da begge hold havde i 5. runde fejet deres modstandere til side med hele 6-2. Skanderborg over SK1968 og Brønshøj over Bov. Let the show begin.

Jonas tager GM skalp i Spanien

Der er vist ikke altid koldt på toppen, da det for Jonas og familien snart bliver 20 grader i Sevilla, og det med toppen skal tages bogstaveligt, idet Jonas fortsætter det rigtig fine spil i toppen af den spanske turnering.

Mandag blev det til en fornem skalp i form af en GM’er – Ulybin – med ca. 150 mere i rating, se partiet på Chess24

Hjertelig tillykke Peter Wheadon

En af Skanderborg Skakklub´s solide spillere bliver i dag 75 år. I den forbindelse sender Bestyrelsen de hjerteligste hilsener og ønsker Peter Wheadon tillykke med den halvrunde dag, og tak for din indsats i klubben, vi håber på din hjælp i holdkampe og til turneringer i mange år fremover. Hilsen bestyrelsen, og alle medlemmer i Skanderborg Skakklub.

Fotos fra Liga-kampen mod Brønshøj

Som der sikkert kommer til at stå i det kommende referat fra matchen, gik det ikke så ringe endda i topopgøret mod Brønshøj. 5-3 til heltene fra Skanderborg, hvilket svarede meget fint til ELO’s forudsigelser.

Kampreferatet finder I lidt længere oppe i datoerne (skrevet 16/1), og her har I en bunke stemningsbilleder fra dagen.

IM Mads Hansen og IM Nikolaj V. P., henh. ½ og 1 point til Skanderborg.

Sikker sejr i skakligaen

Team Nordea Skanderborg-Sk1968

Dejligt at kunne stille med et hold, hvor det kun vel er Jonas Bjerre der manglede. Han vil hellere ligge ved de spanske strande og spille skak dernede.
Så det var basis for en solid sejr.

Mads A på bræt 2, var vel ifølge Dr elo størst farvorit i dag. Hvid mod Poul Rewitz var han dag også først færdig. Meen helt stilrent synes jeg nu ikke det var. Sorts træk 21.- Sd3?? taber direkte. Derimod var Lxe6 godt tror jeg og det ligner faktisk at sort står bedst. Men vinderen har altid ret, så 1-0 til os.

Næste point kom på bræt 4, hvor vores solide svensker Daniel ,også kom på tavlen. Desværre kun med en ½ med hvid mod Lars Hansen. Ud fra det jeg så, synes jeg ikke Daniel fik det store i åbningen og i slutstillingen synes jeg faktisk at Daniel står næstbedst. 1½ – ½ Læs resten

Guld sponsor NordeaRema1000 Carlsberg Bronze sponsorer
Holdskak 2018/2019