Månedsarkiv: august 2018

SKAK på Kræmmermarkedet

Hej gode skakfolk. I morgen lørdag d. 1. september er der Kræmmermarked i Skanderborg. Jeg har fået lov af Anders til at stille mig op med det store Skakbræt ud foran hans bopæl Adelgade 104. Så skulle der være nogen, der har lyst og energi til at kigge forbi og få et spil skak, så kom endelig. Jeg er der fra ca 9.3o til ca. Kl. 14.oo

Mvh.

Bjarne Berring Rasmussen

Showdown i Saint Louis

Det begynder at spidse til over there, for efter seks runder og en fridag er stillingen den, at langt hovedparten af partierne er endt remis, så feltet er næsten lige – måske lige med undtagelse af Karjakin, der har tabt tre partier uden at vinde nogen.

Jonas på 4/4

Jonas før rundestart. Foto lånt fra www.skak.dk v. holdkaptajn Mads Boe.

Det går ikke så ringe endda for vor unge helt: Jonas har spillet fremragende ved U-EM i Riga (U14-klassen) og har efter fire runder fået fuldt udbytte af sine brikflyttende anstrengelser. Modstanderne har alle været lige så unge talenter med en ELO på mellem 2000 og godt 2200, men det synes ikke at være noget problem for Jonas.

Jonas til Ungdoms-EM i Riga

Mens resten af vor skak verden har blikket stift rettet mod Sinquefed i Saint Louis og (især) Rema 1000 i Skanderborg, flyttes der også brikker i afdøde ex-VM Mikhail Tals hjemby Riga. Årsagen er intet mindre end ungdoms-EM, og dér stiller vor Jonas jo op som regerende mester og endda topseedet i U14-klassen. Der er dog ti andre med 2300+, så let bliver det næppe.

Tilbud fra Chess House

Ferien er forbi og Chess House’s hjemmesiden er opdateret med flere nye tilbud.
1/9 Lørdagstræning for skoleskakspillere (ugentlig træning genopstår!)
7/9 Superlyn + Lynkursus!
Derudover kan nævnes …
22/8 Ny Onsdags EMT
25/8 Træning med IM Igor Teplyi
8/9 Træning med IM Klaus Berg
29/9 Træning med GM Mads Andersen

Rema 1000 EMT 2018

Weekenden 17-19 august løb Skanderborgs weekend-EMT af stablen. Den af Rema 1000 sponserede turnering trak 32 deltagere til fra nær og fjern – og jeg tør godt love, der er plads til endnu flere næste år! Både fra Skanderborg og resten af landet. Læs resten

Sinquefeld 2018

Amerikanerne har penge – nogen af dem i hvert fald, og en gang imellem føler de trang til at brænde familieformuen af på en skakturnering. Bortset fra Norway Chess og måske Kandidaten tidigere i år er turneringen årets i særklasse stærkeste, og igen er den glade giver den ærede Rex Sinquefield fra Saint Louis.

Skanderborg EMT / Rema 1000 Sommer EMT er igang

.. med 32 deltagere, fordelt i 5 grupper. Der spilles 2 runder i dag og i morgen kl. 10 og 15:30. Du kan følge resultaterne her eller kigge forbi Skanderborg Skakklubs lokaler, Skanderborg Sundhedscenter, Sygehusvej 7, 8660 Skanderborg.

Referat fra bestyrelsesmøde den 14. august

Så har der været afholdt nyt bestyrelsesmøde, og referat herfra er lagt på hjemmesiden. Referatet findes ved at klikke på MEDLEM  (link øverst oppe til højre) og herefter scrolle ned til  Bestyrelsesreferater   og klik herpå.  Her ligger såvel det nye referat som de foregående.

Guld sponsor NordeaRema1000 Carlsberg Bronze sponsorer