Månedsarkiv: december 2018

Fotos fra hjerne-arn-konkurrencen

En anden af klubbens juletraditioner er “hjerne-arm”, hvor man spiller på tomandshold (m/k), og den ene (“hjernen”) siger, hvad slags brik, der skal flyttes (fx “springer”), mens den anden (“armen”) skal flytte en valgfri springer. Det gav som altid visse “interessante træk”, når hjernen glemte en konge, der stod skak, eller en dronning, der stod i slag. Adskillige “arme” kæmpede ed højt blodtryk den aften.

De i alt 16 spillere blev delt op i to fire-holds-grupper, som spillede alle-mod-alle. Derefter krydsede man over, så vinder-1 spillede semifinale mod 2.-plads-2, mens 2.-plads-1 spillede mod vinder-2.

Fotos fra julefrokosten

Lørdag d. 15/12 var det atter tid til vinterens ubestridte højdepunkt, nemlig Skanderborg Skakklubs julefrokost. Hele 31 tilmeldte inkl. flere koner, og da ingen havde tid og/eller overskud til at gå i krig med de mange retter, blev det hele levert af Slagter Byskov. Traditionelt og godt med alt fra sild og rødspætter til leverpostej og ris a la mande. Kai og Allan, hhv. kassemester og formand, trak store læs i planlægning og udførelse. Læs resten

TAK TIL SPONSORERNE!

Alle medlemmer i Skanderborg Skakklub sender de varmeste hilsener med ønske om en rigtig glædelig jul og et fantastisk godt Nytår, til alle de firmaer og forretninger, der støttede klubben med gaver til vores Bankospil og Lotterier i år. En ekstra stor hilsen og tak, sender vi til REMA 1000 i Stilling og tak for støtten gennem hele året, en stor hjælp, som kommer alle medlemmer til gode.
TAK TIL!
ARB. LANDSBANK, ANICURA, BAUHAUS RANDERS,
BAUHAUS VIBY, BOG & IDE, CLICK FOTO, DAN BOLIG, FREDERIK D. II, FLUGGER, HUGO MORTENSEN, JYSKE BANK, JYSK, KOP & KANDE, KUGLEN & KEGLEN, LOUIS NIELSEN, LØVBJERG, MARCUS, MAUL BILER, MINI CENTERET,
NEM FORSIKRING, NYBOLIG, PETER WHEADON, PUNKT 1, REMA 1000 STILLING, SCT. THOMAS, SKB. ANTENNEFORENING, SKB. OPTIK, SKOUSEN, SMUKFEST, SYDBANK, SYNOPTIK, VINOBLE.

JULEFROKOST

Så er det i dag vi afholder klubbens årlige Julefrokost! HUSK at i år starter vi allerede KLOKKEN 17.00

Bliv skakdommer!

Har du lyst derpå afholder 6. hovedkrede kursus i Chess House, Aarhus d. 19.-20. januar 2019. Kursusgebyret betaler Skanderborg Skakklub for sine medlemmer.

Konsultationsparti ver. 2.0

Som skrevet for lidt tid siden var tiden nu kommet til at gentage efterårets improviserede succes: Et konsultationsparti. De i alt ti spillere blev delt i to ca lige stærke hold, som spillede ét parti mod hinanden med fuld diskussionsret (og -pligt!), og så gennemgik vi i fællesskab partiet bagefter.

4 på stribe i ligaen

Vi skulle forsøge at fortsætte sejrsstimen i ligaen, og forhåbentlig holde lidt snor i Køge, så der stadig resterer lidt spænding i kampen om danmarksmesterskabet. Turen gik denne gang til Jetsmark – det er efterhånden ved at blive lidt en tradition med en udebanekamp mod dem i en af sæsonens tre enkeltrunder.

Efter et par timers køretur var hele holdet fremme og klar til kamp. På trods af et afbud fra Nicolai V. Pedersen (hans blot andet afbud nogensinde for Skanderborg!) var vi på papiret svage favoritter over næsten hele linjen. Jeg mistede undervejs det store overblik over, hvilken rækkefølge folk blev færdige i, så her kommer mit bud på, hvordan kampen forløb:

Reminder

Igen. Er der ikke en eller to, som vil give en hånd på lørdag ved skoleskakstævnet på Niels Ebbesen skolen?

Mvh.

Bjarne Berring Rasmussen

TRÆNINGSAFTEN med KONSULTATIONSSKAK

Det var en stor succes tidligere på sæsonen, så nu prøver vi igen med et KONSULTATIONSPARTI.

Dagen bliver tirsdag d. 11. december (kl. 18.30). Kalenderen siger ganske vist “holdskak”, men 2.-holdet spiller søndag, og 3.-holdet mandag (udekamp), så det er kun de fire mand fra 4.-holdet, der er bookede til anden side tirsdag d. 11.

Guld sponsor NordeaRema1000 Carlsberg Bronze sponsorer