Månedsarkiv: marts 2019

Konsultationsskak i Kulturhuset 30. marts

Konsultationsskak fra en tidligere klubaften

Skak er om noget et spil for de små grå, men det behøver ikke altid at være kedeligt. Underholdningen skal i højsædet, og det er lige præcis, hvad der sker i Skanderborg Kulturhus’ foyer lørdag d. 30. marts. Dér vil et udvalgt femmandshold fra Skanderborg Skakklub nemlig dyste med et lige så udvalgt hold fra Silkeborg Skakklub.

Storsejr til 3. holdet i sidste runde af holdturneringen

Med en uges forsinkelse bringer jeg her et lille referat fra afslutningen i A-rækken. Det er i denne række, at 3. holdet har spillet i indeværende sæson. Vi havde så fået tildelt at arrangere afslutningen, som afvikledes den 12. marts. Der var altså 48 spillere, som kæmpede i vore lokaler. Vort 3. hold mødte Silkeborg 3. Det endte 6½-1½ i vor favør. Overraskende men fint. Holdet endte som nr. 4. af syv, og med en score på 50% Der var sejre til Poul Nørgaard, Asger J. Andersen, Leif Møller Hansen, Jan Hansen, Asger C. Andersen og Torkild Salling, mens Anders Haarup spillede Remis og Thomas Jose Brandt Hansen tabte. Holdet har tabt 3 kampe og vundet 3. Aros 1 og Syddjurs 2 rykkede op i mesterrækken, dem får vort 2. hold så fornøjelsen af at møde i næste sæson. BBR

Generalforsamling 9. april

Hermed indkaldes til Generalforsamling Tirsdag den 9. april 2019 kl 19.00. Vi håber at så mange af klubbens medlemmer som muligt vil møde op til denne spændende generalforsamling.

SKANDERBORG SKAKKLUB

Afholder ordinær generalforsamling tirsdag, den 9. april 2019 kl. 19.00 i klublokalerne, Sundhedscentret, Sygehusvej 7, Skanderborg

Dagsorden ifølge vedtægterne:

1. Valg af dirigent:
  2. Bestyrelsens beretning:
  3. Fremlæggelse af det reviderede regnskab:
  4. Fastsættelse af kontingent:
  5. Bestyrelsens plan for aktiviteter i det kommende år:
  6. Indkommende forslag: (skal være formanden i hænde senest 3 dage før generalforsamlingen)
  7. Valg:

Bestyrelsesmedlemmer:

Allan Erik Schmidt Andersen – på valg.
Hans Skovhus – på valg.

Kai S. Munk, Claus Qvist Jessen og Thomas B.J. Hansen er ikke på valg

Bestyrelsessuppleanter 2 personer:

Bjarne Berring Rasmussen – på valg.
Nicolai V. Pedersen – på valg.

Revisor:

Torben Gregersen – på valg.

Revisorsuppleant:

Per Buttenschøn – på valg.

8. Eventuelt

Efter generalforsamlingen er klubben vært for to stykker smørrebrød og en ostemad.
For at deltage i spisningen skal man tilmelde sig på tilmeldingsseddel på klubaftener senest 2. april 2019.

VM for hold i Astana, Kazakhstan

Russernes vinderhold.

Godt skjult af vor hjemlige holdturnering er det lykkedes 10 af verdens stærkeste skaknationer at spille om intet mindre end VM i holdskak. De fleste stærke nationer var der, men ikke alle sammen i lige stærk opstilling. Fx manglede amerikanerne Caruana, So og Nakamura, men deres næst- og tredjebedste kæde er stadig en del bedre end ethvert hold, Danmark har kunnet stille den seneste menneskealder.

Sejr og nedrykning til 2.-holdet

Det skete i de dage, at der udgik befaling fra divisionsturneringslederen, at sidste runde i 2. div. gr. 3 skulle skrives i mandtal. Desværre har sæsonen mildest talt været kedelig med pil nedad, så det var ikke med den store optimistisme, vi satte os til brætterne ved fællesafslutningen i Silkeborg. Fed tradition i øvrigt, hvis bare vi havde haft mere end et teoretisk håb om overlevelse.

PDF kalender, 2. halvår 2018 + 1. halvår 2019
Dagens opgave