Månedsarkiv: juli 2019

Skak i sommervarmen

Hvis man ikke lige synes at man får skak nok her henover sommerferien så vil jeg lige henlede opmærksomheden til nogle forskellige kilder. Radioen er jo i dag blevet suppleret med podscasts, som er udsendelser som både professionelle og amatører har kastet sig over. Inden for skak findes der to rimelige podcasts og eller radio programmer lige for tiden:

Hvad mon der sker i Chess House?

Som frivillig i Chess House i snart 20 år, har jeg allerede modtaget flere mails vedr. nattens udvikling i Chess House. Se mere derom på www.chesshouse.dk

Formanden og kassereren har efter sigende også tømt foreningens lokaler! Jeg håber ikke at I tror på det der står … men hvad der sker nu kan jeg ikke svarer på pt., men en politianmeldelse er måske vejen frem. Jeg er personligt overbevist om at førnævnte har svindlet og snydt Chess House og alle os andre i skak foreningen.

Stormesternorm til Jonas Buhl Bjerre

Nyhed fra skak.dk af Mads Boe

IM Jonas Buhl Bjerre, der lige er fyldt 15 år, lavede i dag sin anden stormesternorm, da han vandt First Saturday GM-turneringen i Budapest med 7/9. Modstandergennemsnit var på 2401 og det svarede til en ratingpræstation på 2621.

Med det flotte resultat kan Jonas indsætte 13 elopoint på kontoen, således at elotallet lige nu er på 2516. Med to normer på kontoen – den første kom ved DM i påsken i Svendborg – er det helt sikkert kun et spørgsmål om tid inden den sidste norm kommer, og Jonas bliver udnævnt til stormester. Næste mulighed bliver i Xtracon Chess Open der starter kommende lørdag den 20. juli.

Link til resultater i First Saturday: HER

Link til hjemmesiden for First Saturday: http://www.firstsaturday.hu/1907/index.htm

Et par skaknyheder man ikke ser så tit

Selvom mange af os holder skak sommerferie, spilles der på livet løs rundt omkrign, og fra på lørdag spillere flere af klubbens spillere med i Xtracon Chess Open, den største turnering i Danmark.

Sommeren har også enkelte sjældne skaknyheder, som fx et 11 minutters tv indslag !! (bl.a. med Filip) nederst i denne nyhed på skak.dk, eller en artikel i The Guardian om en verdensklasse spiller der har snydt.

Andre skaknyheder, fx om medlemmernes sommer skak aktiviteter, er meget velkommen til webmasteren.

IM Filip Boe

I dag skal lyde et kæmpe stort tillykke til Filip der har opnået sin 3. IM norm, dette skete i en turnering i Teplice, og derfor kan Filip nu kalde sig International Mester. Læs mere på skak.dk

Foto fra skak.dk, fotograf: Mads Boe
Guld sponsor NordeaRema1000 Carlsberg Steel Coating A/S Bronze sponsorer