Månedsarkiv: november 2019

Julefrokost

Skanderborg Skakklubs traditionsrige julefrokost afholdes fredag d. 13/12, indbydelse følger senere men sæt kryds i kalenderen.

Ny dato for 7. runde i klubturneringen

Pga. af uopmærksomhed ved fastlæggelse af datoer for runderne i klubturneringen er vi nødsaget til at flytte 7. runde fra d. 19/11 til den 26/11.,

Årsagen er, at der er holdskak tirsdag d. 19/11. Der er de fleste som deltager, der er involveret i holdskak. Man kan jo som bekendt ikke være 2 steder på samme tid, derfor.

Når vi er nu her, sørg for at få afviklet udsatte partier. BBR

3 kvalificerede sig til DM i Skoleskak

-Lørdag d. 2. nov. var der kval.stævne til DM i Skoleskak i Silkeborg. Der var 6 deltagere fra Skanderborg Skoleskak. 3 kvalificerede sig til at deltage i Skoleskak DM, som foregår i Svendborg d. 23. og 24. nov. I gruppe D (5. og 6. klasse) deltog Hedayatullah Akbari. Han scorede 4½ p. af 6 og kvalificerede sig. I samme gruppe spillede Peter Munk og opnåede 3 p. Kun dårligere korrektion gjorde, at han ikke kommer til DM. Alexander Christiansen scorede 2 p. også i gruppe D. I gruppe E (3. og 4. klasse) deltog Egil Johansen og scorede 4 p. Det giver også adgang til DM. I gruppe F (0. + 1. + 2. klasse) havde vi Marcus Kloster. Også han scorede 4 p. og kommer til DM. I gruppe N (nybegyndere) deltog Filip Wium. Dette var hans første stævne. Han scorede 3 p. En flot debut. Men deltagelse giver ikke adgang til DM. BBR

Skanderborg III’s sæsondebut 2019-20

Tirsdag d. 29/10 havde Skanderborg Skakklub 3 hold i aktion. III holdet var det ene hold.Vi startede sæsonen med at tage til Viby, hvor vi mødte deres II hold.

Kim Lund Larsen (1.bræt) og Allan Andersen ( 5.bræt) samt Torben Gregersen (bræt 4) var alle færdige efter en god times tid. Partierne endte remis. Hvad der skete så jeg ikke. Jeg selv (8.bræt) lod mig forblænde af modstanderens ratingtal (1000?) og spillede sorgløst. Jeg blev totalt overspillet, og efter tab af materiale var tab uundgåeligt. Min sidemand Leif Møller Hansen (Bræt 7) gik det ikke bedre. Hen i midtspillet tabte han Damen for et T + L, men han kæmpede ufortrødent videre, og pludselig var det hans tur til at tage en Dronning. Så var der rettet lidt op på materiale fordelingen , men modstanderen havde 4 forbundne fribønder mod Leif’s L+bonde. Leif kunne ikke forhindre en bondeforvandling og tab. Peter Wheadon (bræt 3) stod i overkanten et stykke hen i partiet, men en overseelse af en binding ændrede styrkeforholdet og modstanderen fik et enormt kongeangreb, som endte i matsætning. Anders Haarup (bræt 6) havde også en meget gunstig stilling, men missede så en kvalitet. Det var ikke dermed tabt, men det kostede på uret. Pludselig kunne han få kvaliteten igen, og så var der lige spil og man enedes om remis. Niels Chr. Christensen havde vi fået med på 3.holdet. Han spillede et utroligt spændende parti. Han havde fordel det meste partiet, men kunne ikke omsætte til gevinst. Han tabte en kvalitet i slutfasen, men havde et par stærke fribønder, som var i nærheden af forvandlingsfeltet. Selv om han måtte afgive sin enelige officer, så kunne modstanderen med et tårn i overvægt ikke vinde og måtte ofre tårnet på den ene bonde, og så var det remis. Altså en tabt kamp 5½-2½ i disfavør. Næste gang er vi hjemmebane, så går det formodentlig bedre.

BBR

Skanderborg til EM i Batumi

Skanderborg og Danmarks topmand, Mads Andersen (t.v.), hér flankeret af en
anden dansk supermand, Rasmus Svane, som desværre spiller for Tyskland.
Billedet stammer fra en Ligamatch for et par år siden.

.
Måske lidt af en overdrivelse at hele Skanderborg har været af sted, men to af vores bedste folk har i hvert fald sat deres store præg på det danske landshold, nemlig vor egen topmand Mads Andersen og vor nybagte GM Jonas Bjerre.

Guld sponsor NordeaRema1000 Carlsberg Steel Coating A/S Bronze sponsorer