Månedsarkiv: februar 2020

4-4 mod BMS

Med Mads Andersen og Jonas Bjerre optaget af opgaver i Bundesligaen stillede Skanderborgs ligahold ikke op i stærkeste opstilling. Ungdommen var afløst af rutinen i form af Jackie Andersen og Mads Boe.

Søndagens modstander var BMS, der kæmper for livet i skakligaen. Kravet til Skanderborg var en sikker sejr, hvis ønsket om deltagelse i Europa Cup, skulle forfølges. BMS var heller ikke i stærkeste opstilling og forventet score var derfor 5,83-2,17 til Skanderborg.

Tobias Rostgaard, netop hjemvendt fra en turnering i Frankrig, bragte Skanderborg foran 1-0, da han med de hvide brikker sikkert vandt over Jacob Abildlund Brorsen. Tobias spiller sin første sæson i Skanderborg og har indtil videre scoret 5½/7.
Nicolai Brondt tabte på bræt 8 til Jacob Pallesen. Og lige efter måtte Jackie Andersen kapitulere mod Dara Akdag og så var stillingen 1-2.
Nicolai V. Pedersen, der i sidste runde mod Køge satte en dronning i slag og tabte, var knivskarp og vandt efter et fint parti over Michael Vesterli og udlignede til 2-2.
Næste mand færdig var Bjørn Møller Ochsner, der på bræt 1 med sort spillede remis mod Michael Manosri.
Michael Manosri har spillet en fin turnering og er nu snublende nær en IM-norm med to runder tilbage 2½-2½.
Filip Boe stod længe ok mod Martin Haubro, men måtte til sidst strække våben og pendulet svingede til BMS´ side 2½-3½.
På de to sidste brætter så det ikke for godt ud. Mads Hansen spillede sig til endnu en god stilling mod Kristian Seegert. Den tidligere Skanderborg spiller var tilbage for en kort bemærkning og fik kæmpet sig tilbage i partiet og stod pludselig bedst. Mads Hansen måtte fuske og fik ½ points i land, 3-4 til BMS.
Tilbage var Mads Boe, der stod en anelse bedre mod Sigfried Haubro. En dronning og en springer samt 3 bønder til Mads Boe og en dronning, en springer samt to bønder til Sigfried. Tungen skulle holdes lige i munden med under 10 minutter tilbage til hver. Mads Boe havde lidt mindre og gik efter sejren med en god plan i baghånden. Om det var tidsnøden eller udsigten til ikke at nå færgen må stå hen i det uvisse. I hvert fald overså Sigfried en gaffel og Mads Boe måtte kigge efter en ekstra gang inden han snuppede dronningen og et points. Slutresultatet endte 4-4.
Skanderborg ligger nu på 6. pladsen med gode muligheder for at nå 4. pladsen og kvalifikation til Europa Cup.
De sidste to runder, hvor modstanderen er ØBRO og Hillerød, spilles i weekenden 21. marts og 22. marts i Skanderborg.

Jonas vs. Mads i Tyskland

To af klubbens yngste supertalenter, Jonas Bjerre og Mads Andersen, plejer normalt at sidde på samme side af bordet i en fælles kamp mod Skanderborgs modstandere, men ikke lørdag d. 23. februar.

Mads Boe Aarhusmester i lyn

Boe Senior (t.h.) i kamp for Skanderborg ved pokalstævnet sidste år.

Skanderborgs drenge fortsætter deres hærgen i det genopståede Chess House, denne gang da man lørdag d. 22. feb. afholdt AAM i lynskak. Sidste weekend var det som bekendt Bjørn, der toppede i det “rigtige” AAM, og på den hurtige bane var det vores klubkammerat Mads Boe, der endte på tronen.

18 tilhørere til Klaus’ torsdags analyser i går

Det er gået op og ned med denne sæsons nye mulighed for ligaoplæg og undervisning, hele 18 medlemmer fandt i går vej til torsdags analyserne med Klaus, og jeg vil betegne det som en stor success. Og det er ikke grundet 2. holds spillerne, med et bredt udsnit af klubbens øvrige spillere!

Husk træning med Klaus Berg i aften

Der er flere forskellige arrangementer i vores klublokaler, men vi sidder hvor vi har været før; første dør på højre hånd.
Har du et parti der kunne bruge lidt kyndig analyse, så tag det med. Der plejer ikke at være så mange fra 2. holdet så der er også mulighed for andre.

Kender du reglerne?

Kristian Overgaard, Bjarne Berring og jeg selv deltog, sammen med 19 andre, i weekenden i et intenst Fide Arbiter dommerkursus. Et turneringslederkursus, lidt højere end det danske, der giver mulighed for at være dommer i større turneringer, fx. IM og GM turneringer. Kurset bestod af 10 timers undervisning fredag, 8 timer lørdag og en 4 timers skriftlig eksamen søndag. Vi ved endnu ikke om vi har bestået, men weekenden var lærerig, hyggelig og gav en hel del skak snak.

Nedenstående er fra vores eksamen. Hvid’s tid er netop gået, spørgsmålet er så hvad resultatet af kampen er? Har hvid tabt (på tid)?

Jeg kender ikke facit, men jeg ved at deltagere at kurset var uenige her! Nogle mente at hvid selvfølgelig har tabt på tid, jeg selv (og andre) mener at kampen skal dømmes remis! Hvorfor mener jeg så dette? Det er fordi at sort ikke “på nogen tænkelig måde” kan vinde, idet eneste lovlige træk (h7#) vil sætte sort mat, derfor kan sort ikke demonstrere hvordan kampen kan vindes, for det kan den ikke! Og dog … måske har jeg en fejl her ? … nogle vil måske mene at hvid’s mobil kunne ringe hvorved hvid ville tabe partiet!

Guld sponsor NordeaRema1000 Carlsberg Steel Coating A/S Bronze sponsorer