Månedsarkiv: januar 2021

Jorden van Foreest vinder Tata Steel!

En glad og overraskende vinder fra baghjul:
21-årige Jorden van Foreest

.
Jeg fornærmer næppe nogen ved at sige, at den unge hollænder Jorden van Foreest absolut ikke var landt favoritterne i årets Tata Steel Chess. I en turnering med Carlsen, Caruana, MVL, Firouzja og Giri kigger man ikke i bunden af ratinglisten for at finde den senere vinder. Van Foreest var nr. 4.-sidst af de 14 deltagere.

LiChess guide

Vi har i bestyrelsen besluttet at vi gerne vil arrangere noget online skak for
dem der har lyst. Dette har vi valgt skal foregå på lichess.org hvor vi
allerede har etableret en virtuel version af Skanderborg Skakklub.

LiChess er ganske gratis at bruge og fuld af gode sager!

Som en service til medlemmerne vil jeg beskrive hvordan man opretter en
lichess.org konto.

Tata Steel 10. rd.

Anish Giri – Radoslaw Wojtasjek i 10. rd. Giri vandt og er nu alene i spidsen. I baggrunden Caruana. Foto fra turneringens hjemmeside.

Målstregen begynder at nærme sig for de 14 spillere, og gårsdagens 10. runde var den fjerdesidste af de 13. runder og tilmed en af de mere gevinstfyldte. Hele tre af slagsen ud af de seks partier, men kun ét, der involverede førertrioen.

Tata Steel 9. rd.

Mester Carlsen besigtiger to mulige udfordrere til hans trone:
Firouzja og Esipenko, hhv. 17 og 19 år og solid verdensklasse.
Foto fra tatasteelchess.com.

.
Så kom VM Carlsen igen på banen, og det gik så ud over svenske Nils fra Valby. Opgøret blev krydret af dels Grandelius glimrende spil indtil videre, verdensmesterens crash mod Esipenko og den detalje, at Grandelius ligefrem arbejder som en del af Magnus’ eget sekundantteam under VM-matcherne.

Tata Steel 7. runde (+ 8.)

Nils Grandelius + kæresten, danske Ellen Kakulidis.
De bor sammen i Valby, så Nils er næsten dansk 🙂

Mens vores hjemlige skakverden er gået helt i stå, er der fuld gang i brikflytteriet i Holland. Tatas topgruppe spiller stadig, men de underliggende GM/IM-grupper og den gigantiske, årligt tilbagevendende skakfestival er skåret bort i år.

Henning Møller, 1934 – 2020

Vi har modtaget den triste nyhed at Henning Møller er afgået ved døden den 17. december 2020 med Corona.

Henning Møller var i rigtig mange år den absolut stærkeste skakspiller i Skanderborg Skakklub.

Tata Steel Chess

Den førende Nils (Gargamel) Grandelius.
Foto hugget fra FIDE

Verden er gået i stå, og skak er ingen undtagelse. Rigtigt levende skak med bræt og brikker er erstattet af blege, isolerede spillere, der med skærm og mus forsøger at holde gejsten og spillestyrken oppe på diverse digitale spillesider.