Månedsarkiv: januar 2021

Tata Steel 7. runde (+ 8.)

Nils Grandelius + kæresten, danske Ellen Kakulidis.
De bor sammen i Valby, så Nils er næsten dansk 🙂

Mens vores hjemlige skakverden er gået helt i stå, er der fuld gang i brikflytteriet i Holland. Tatas topgruppe spiller stadig, men de underliggende GM/IM-grupper og den gigantiske, årligt tilbagevendende skakfestival er skåret bort i år.

Læs resten

Henning Møller, 1934 – 2020

Vi har modtaget den triste nyhed at Henning Møller er afgået ved døden den 17. december 2020 med Corona.

Henning Møller var i rigtig mange år den absolut stærkeste skakspiller i Skanderborg Skakklub.

Læs resten

Tata Steel Chess

Den førende Nils (Gargamel) Grandelius.
Foto hugget fra FIDE

Verden er gået i stå, og skak er ingen undtagelse. Rigtigt levende skak med bræt og brikker er erstattet af blege, isolerede spillere, der med skærm og mus forsøger at holde gejsten og spillestyrken oppe på diverse digitale spillesider.

Læs resten

Lærdom på nettet

I disse spillefri tider er det godt, at der er alternative ressourcer og adspredelser udi skaklig retning. Man kunne måske starte med at stave sig igennem alle de mere eller mindre glemte bøger på de hjemlige boghylder.

På computerfronten kan vi jo deltage lidt mere aktivt på chess.com, lichess.org eller an af de mange andre platforme og gennem slærmen få behovet for at sætte andre mat dækket i en eller anden grad. Men søreme om ikke også der findes masser af fornuftig lærdom ude i cyberspace.

Læs resten

Årets Skakspiller: Mads Andersen

Årets skakspiller 2020: GM Mads, her fra DM i Skørping, 2017.

.
Det er ikke nogen hemmelighed, at skakåret 2020 har været det ringeste, siden Columbus sejlede Santa Maria på tværs af Atlanten. Onkel Corona og Mor Mette har lukket verden, som vi kender den, og det meste af 2020 har der været en masse begrænsninger i brikflytteriet – både for GM’er og alle os andre.

Læs resten

Set fra den positive side….

Én af otte ubesejrede spillere (i hele sæsonen!): Kai Munk (t.v.) med fronten mod. Formand Torkild sidder på den anden side af brættet.

.
Som der står i Kais indlæg umiddelbart inden dette, er holdsæsonen i 6. HK blevet suspenderet for resten af sæsonen. Surt show, men ikke overraskende de mange coronarelaterede aflysninger taget i betragtning.

Læs resten

Holdturneringen aflyst

Følgende opslag er slået op på 6. Hovedkreds hjemmeside: På baggrund af tilbagemeldinger fra klubberne og på baggrund af, hvad der synes praktisk muligt, har hovedkredsbestyrelsen nu besluttet at aflyse holdturneringen helt.

I praksis betyder det, at turneringen indberettes med de resultater, som er spillet, så partierne kan rates og, at der ikke opkræves indskud til turneringen. Hvis divisionsturneringen mod vores forventning gennemføres, og der skal findes en oprykker, må vi senere tage stilling til, hvordan vi håndterer det.

Læs hele indlægget på 6.hk’s hjemmeside her.

I Skanderborg Skakklub afventer vi beslutning omkring divisionsturneringen.

Bestyrelsesmødet, som skulle være afholdt den 7. januar, valgte vi at udsætte til vi kender beslutningen omkring divisionsturneringen.

Fra “gamle” dage: Jonas Bjerre for syv år siden

Januar 2013: Jonas Bjerre får sin debut som divisionsspiller for klubbens 2.-hold. I referatet fra den gang skrev jeg noget i retning af, at Jonas fra starten var 40 år, 400 ELO, og 80 kg bagud fra starten. Men 7½ år gammel holdt Jonas remis – dvs. han havde tyk fordel i slutspillet og kunne faktisk have vundet.
I baggrunden spiller klubbens daværende kasserer Bjarne Tornbjerg.

.
Jeg sad her til aften og lavede backup af en masse gamle billeder, og så dukkede denne lille serie op fra 2.-holdets udekamp mod Springeren Kolding 1 i januar 2013. Vi havde flere afbud og flere reserver, så på 8.-brættet fik vores 2.-mand, Tavs, plads til sin den gang 7½ år gamle, talentfulde knægt, Jonas, som her fik sin debut på divisionsplan. God beslutning, skulle det vise sig.

Læs resten