EM næsten slut

Azerbaijans førstemand Shahriyar Mamedyarov i dyb koncentration under hold-EM i Novi Sad 2016. Efter en strålende præstation på Kreta ligger han nr. 2 på verdensranglisten i “live rating”.

 

Det går fortsat lidt op og ned for de danske helte nede på Kreta. Efter 2½-1½ mod Portugal blev det desværre 1-3 mod stærke Serbien, og i dag søndag stod Grækenland 2 på menuen. Stærkt hold i øvrigt, så Danmark var ikke favorit – og tabte også 2½-1½. Det skanderborgensiske lyspunkt var, at Mads vandt på fjerde efter et fint parti. Desværre tabte Thybo og Bjørn, men drengene gik ikke ned uden sværdslag.

I morgen venter Østrig – bestemt ikke den lette modstander, der kunne have skubbet de danske drenge lidt op i tabellen. Østrig har Markus Ragger (2659) på første bræt og lidt for gode folk længere nede, så det ligner ikke en easy win. Alle parringer ses på Chess-Results.

Oppe i toppen skete der ting og sager i dag. Azerbaijan sendte sikkert Rusland til Bloksbjerg med 3-1 – endda efter at have været foran 3-0, og det lille kaukasiske land skal i sidste runde ud i et direkte showdown om førstepladsen mod Ukraine (12 mp.), som i dag kneb en snæver sejr hjem over Ungarn. Uafgjort er nok til Azerbaijan (13 mp.), mens Rusland (12 mp.) ikke kan nå mere end sølv pga. dårlig bvrætscore. Vi er alle sammen klogere mandag aften.

 

Azerbaijans to topfolk, Mamedyarov (t.h.) og Radjabov i hyggelig snak ved hold-EM i Novi Sad 2016. De spillede dog for hvert sit hold.

 

I dagens match fik Mamedyarov på topbrættet skovlen godt under Grischuk, men allerbedst har Rauf Mamedov spillet på fjerde. Gevinst i dag og en præstationsrating på 2998. Klart bedst for hele turneringen og ikke dårligt for en mand med “kun” 2678. Sjovt nok er næstbedste præstationsrating (2762) på 4. leveret af en ung tysker ved navn….. Rasmus Svane. Han måtte godt blive mere aktiv nord for Ejderen.

Dagens partier kan ses på Chess24. Nyd gerne Azerbaijans udklasning af den russiske overmagt.

Og så er der just kommet lidt på skak.dk.

Views All Time
Views All Time
414
Views Today
Views Today
1
Sponsorer
Guld sponsor NordeaRema1000 Carlsberg Bronze sponsorer
Holdskak 2018/2019