Storsejr til 2.-holdet

Det skete i de dage, at der udgik befaling fra holdleder Colin, at vi i anden runde af 6. HK’s holdturnering skulle spille mod Viby 2, og den match skulle helst vindes – stort endda, da Viby med god margin er Mesterrækkens svageste hold og klare favoritter til en hurtig og smertefuld nedrykning. Det skulle udnyttes.

Og som sagt, så gjort, så mens vort lille 4.-hold i samme rum dystede mod Viby 3, sad vi til gratis kaffe og krøllede begge ender sammen på Viby 2. Syv faste mand og Kim på 7., da en virusplaget NC gjorde det eneste fornuftige: Blev hjemme under dynen. Tak til Kim for med 30 minutters (!) varsel at stille op.

Første mand færdig var Poul på 8., som efter eget udsagn profiterede godt af, at modstanderen rodede rundt i varianterne, og kort efter var det reserven Kim på brættet ved siden af (7.), der uden alt for meget slinger scorede et sikkert point. 2-0 til os.

Claus på 2. var i lidt bedre stand end sidst, og spillet var bedre. Bare ikke godt nok til at slå en stædig 1500-mand, som dog spillede væsentligt bedre, end det beskedne tal antyder. Total symmetri udviklede sig til begge parters tilfredshed, indtil træk 17. Dér var chancen, men Claus så ikke den smarte kombination, der ville vinde en bonde og sandsynligvis partiet. I stedet gik der tidnød i den, og det fes ud i en remis. Øv!

Sort trækker og vinder (måske). Man skal bare lige se, at Lb5 spidder den hvide dame og vinder Se2. Sc6 skal bare flyttes med tempo, så 17.-, Sxb4, og slås den, spiller han Lb5 og scorer Se2. Vor mand så det ikke 🙁

Morten på 4. spillede som altid Caro-Kann og oplevede allerede efter 1.-, c6, at modstanderen var ude af sin teoribog! Han holdt dog glimrende balancen i en snes træk, i hvert fald lige indtil der gik en kvalitet tabt. Derfra så Morten sig ikke tilbage og høstede en sikker pind til samlingen. 3½-½.

Wheadon på 6. spillede noget, der udefra så rimeligt stabilt ud. Modstanderen truede vist hist og her, men vor man havde kontrol over situationen og tilmed splittet modstanderens bondestilling til atomer. Det måtte gå galt, og selvom modstanderen forsøgte at ofre en masse træ for ingenting (se partiet andetsteds), havde vor man styr på det hele. Nu var det 4½-½ til os.

Kort efter havde sidemanden, unge Christian, konverteret sin materielle overlegenhed – to lette for et tårn – og så stod det 5½-½. Det var svært at bevare pessimismen, for de sidste par stykker lignede også sikre gevinster.

Kai på toppen spillede hvid i noget, der udefra lignede en let defensiv pindsvineopstilling på begge sider af brættet, men langsomt gik det fremad, inden vor mand havde et sikkert vundet slutspil med S + 6B vs. L + 5B. Ingen slinger i gevinstføringen, og modstanderen nåede at opgive, lige inden første bonde gik i dronning.

Colin var igen-igen sidste mand, og heller ikke han rystede på hånden. Et dobbelt tårnslutspil med 5 vs. 3 bønder blev kogt ned til T + 3B vs. T + B, og slutresultatet blev derved 7½-½! Det lyder imponerende, men det var mod svag modstand, og vor forventede score var hele 7,15. Der er endnu lang vej til oprykning, men til gengæld vil jeg vædde ret meget på, at rækkens nedrykker er fundet.

Efter to runder har vi (stadig) hele tre and med max.: Poul (8.), Morten R. (4.) og Kai på det vanskelige førstebræt. Det er svært at gøre bedre!

Chart.dk