Sikker sejr i skakligaen

Team Nordea Skanderborg-Sk1968

Dejligt at kunne stille med et hold, hvor det kun vel er Jonas Bjerre der manglede. Han vil hellere ligge ved de spanske strande og spille skak dernede.
Så det var basis for en solid sejr.

Mads A på bræt 2, var vel ifølge Dr elo størst farvorit i dag. Hvid mod Poul Rewitz var han dag også først færdig. Meen helt stilrent synes jeg nu ikke det var. Sorts træk 21.- Sd3?? taber direkte. Derimod var Lxe6 godt tror jeg og det ligner faktisk at sort står bedst. Men vinderen har altid ret, så 1-0 til os.

Næste point kom på bræt 4, hvor vores solide svensker Daniel ,også kom på tavlen. Desværre kun med en ½ med hvid mod Lars Hansen. Ud fra det jeg så, synes jeg ikke Daniel fik det store i åbningen og i slutstillingen synes jeg faktisk at Daniel står næstbedst. 1½ – ½

Nicolai, bræt 5, havde sort mod Jens Remsdal. Det Blev en kedelig Berliner, hvor vores mand et tidspunkt tilbyder remis. Heldigvis afslog hvid. For Nicolai vandt på en fin mat. Hvids 31 a4 er en kæmpe fejl, som tillader Txh3! Derimod havde f.eks Lc1 eller Ld2 været bedre og hvid har en solid mere bonde. Men godt kæmpet og 2½ – ½
Av av. Rasmus Svane, bræt 1, havde en sjældent skidt dag. Martin Mathiesen spillede hurtigt og solidt med de hvide og vores mand kom hurtigt til at stå lidt skidt. Og med en fin lille kombi vandt hvid en kvalitet og partiet. 2½ – 1½

Undertegnede havde på bræt 5 sort mod Jean-Philippe. Jeg synes faktisk selv jeg spillede et fint parti.
Men smider man det i en computer, siger den helt sikkert noget andet  Fik en rodet stilling, som jeg som ofte gør. Min modstander spillede stillingen meget passivt og jeg fik en godt angreb som kastede et par bønder af sig og dermed også point. 3½ – 1½.

Bjørn på bræt 3 havde de sort mod Pelle bank. Hurtigt fik Bjørn en behagelig stilling og Pelle forsøgte sig med en officers offer ned mod Bjørns kongestilling. Dog virkede det til vores mand havde styr på det meste. Han byttede en masse brikker og da der ikke var mange tilbage førte Bjørn stadig med en officer og vandt sikkert. 4½ – 1½.

På bræt 6 troede jeg vores vilde fynbo, Mads Hansen, var ved at overfalde sin modstander med et flot angreb. Men Sk1968 nye spiller, forsvarede sig opfindsomt og Mads Hansen måtte finder sig i at afgive det førte point i skakligaen i år 5 – 2. Mads har scoret 4½ af 5….

Sidste mand var landstræneren på bræ8. Mads Boe spillede fint og kom efter min bedste overbevisning hurtigt til at stå til gevinst med de hviie. Men i midtspillet spiller Mads det ikke præcist nok og sort får vel næsten udlignet. Igen spiller Mads så godt, og igen smider han fordelen væk. Men han er ikke landstræner for ingen ting. I et tårnslutspil, viser Mads at erfaringen og alderen er det vigtigste og vinder mod sin unge modstander. 6 – 2

En sejer der aldrig var i tvivl om. Vi fører nu med 3½ ned til nr 2, som vi møder i morgen. Matchen kan følges live her: http://www.liveskak.dk/2018/ht/liga/r6/m5/

Views All Time
Views All Time
1192
Views Today
Views Today
1