Mens vi venter på kandidaterne……

 

….. har der været afholdt en meget underholdende Tal Memorial i Moskva. Meget passende en hurtigturnering med 25 min. pr. parti, og selvom hele fire af de kommende kandidater var med (Kramnik, Mamedyarov, Karjakin og Grischuk) plus ex-VM Anand, er det ikke meget, der har stået om turneringen. Heller ikke på www.skak.dk, hvor turneringen slet ikke eksisterer, men så er det jo godt, at Skanderborg Skak er mere vågne.

De sidste fem deltagere var Gelfand, Nepo, Svidler, Nakamura og unge Danil Dubov, og så kan man endnu mindre forstå manglen på publicity.

Og hvem vandt så? Ingen ringere end ex-VM Anand, som jo ikke er med i Berlin, men som i en alder af 48 beviste, at han langt fra er en færdig mand. Han vandt jo også Rapid-VM i Riyadh i december. Her sejlede Anand i mål med 6/9 inkl. et enkelt nederlag til Mamedyarov, som også tabte et enkelt – til Dubov. Der var bare for mange remiser, så Shakh delte andenpladsen med Nakamura og Karjakin med 5/9 hver.

 

 

Mere info og partier findes på Chess24.

Endnu mere info, men færre partier findes på Chess.com.

Views All Time
Views All Time
419
Views Today
Views Today
1
Sponsorer
Guld sponsor NordeaRema1000 Carlsberg Steel Coating A/S Bronze sponsorer