Billeder fra Xtracon 9. runde

Skanderborgs sejrsvante drenge efter at have scoret vores tredje DM-titel. Fraværende er dog Peter Grove, men i stedet har vi en stolt formand. Fra venstre: Jackie Andersen, Mads Boe, Daniel Semcesen, formand Allan + pokal, Jonas Bjerre, Mads Hansen, Nikolai V. P. og Bjørn Møller Ochsner.

 

Som der står andetsteds lykkedes det ikke overraskende Skanderborgs førstehold at vinde DM i holdskak for tredje gang. Det stod nærmest klart flere runder før slut. Til gengæld var der to andre dramaer til de adrenalinhungrende brikjonglører: Sølv-bronze-kapløbet mellem Brønshøj og Jetsmark og nedrykningsspørgsmålet, som faktisk omfattede alle de øvrige hold i divisionen. Da røgen var lettet og sablerne sænket, manglede Jetsmarks unge hold ½ point i sølvet, mens Nordre med dagens 5½-2½-nederlag til netop Jetsmark sammen med bundproppen Bov må en tur ned i 1. division. Af de fem nederste hold er de tre fra Aarhus.

Slutstillingen ses HER, og partier findes (bl.a.) på Chess24. Thomas Vestergaard har på www.skak.dk har skrevet lidt om turneringen HER, og så venter vi alle på Skakbladet.

 

 

En af holdets topscorere, ungdomslandstræner Mads Boe (t.v.), i selskab med pokal og en meget forhenværende juniorspiller 🙂

 

 

Det, det hele gjaldt: Den evigt vandrende DM-pokal, som vi nu har til låns indtil næste år.

 

 

Dagens måske vigtigste aktør: Kampleder Bjarne Tornbjerg.

 

 

I anledning af Bundesligaen (og Mads A’s og Rasmus fravær) havde Bjørn (t.v.) fået den tunge opgave at passe førstebrættet – her mod BMS’ unge talent IM Martin Haubro. Martin vandt efter et vildt og spændende parti – en kraftigt medvirkende årsag til, at BMS klarede skærene. 2 points mindre, og BMS var rykket nedad i stedet for Nordre.

 

 

Træk og tryk.

 

 

Vor stabile svenske, Daniel Semcesen, normalt nr. 4, men i dag oppe på andetbrættet. Han skulle efter eget udsagn have vundet (som lørdag), men mere end to halve fik han ikke.

 

 

Jonas på fjerde krydser (t.v.) klinger mod en overløber: Ex-skanderborger Kristian Seegert. I stedet for at spille om DM, skulle han og BMS spille for at undgå nedrykning, men sådan er det at flytte 🙂

 

 

IM Bjarke Sahl (ex-Kristensen), modstander til Nikolai på tredjebrættet. Niko skulle vist have vundet, men det skete ikke.

 

 

 

Fra Kampen mellem topholdet fra Brønshøj og nedrykningskandidaterne fra Aarhus/Skolerne. GM Tiger Hillarp (t.v.) og IM Andreas Skytte Hagen (t.h.) endte med at spille remis. Brønshøj klarede sølvet med mindst mulige margin til Jetsmark, og Aa/Sk overlevede nedrykningsdramaet.

 

 

Endnu en frafalden skanderborger på “det gale hold”. Klaus Berg, SK1968, tog i dag en hurtig remis mod Nordkalottens Kaare Kristensen.

 

 

Nordkalottens evigt stabile førstemand, Jonny Hector spillede på førstebrættet en dramatisk remis mod Igor Teplyi fra Nordre. Nordre måtte desværre en række ned.

 

 

Hectors modstander, Igor Teplyi.

 

 

 

IM Tobias Christensen spillede aggressivt og initiativrigt mod GM Carsten Høi, men måtte nøjes med en halv.

 

 

Drama til det sidste. Nordres Nina Høiberg (t.h.) må ned mod Simon Wilbrandt fra Jetsmark. Jetsmark i dagens næstsidst afsluttede parti. Til sidst manglede Nordre 1½ point i at blive i Xtracon.

 

 

Jetsmarks altid venlige holdchef og andetbræt, GM Allan Stig, iført et bundt velfortjente bronzemedaljer. Det kom vist som en overraskelse for dem selv, at de overhovedet endte så langt oppe.

 

 

Jetsmarks bronzedrenge. Brønshøj havde (mystisk) valgt at smutte før prømieuddelingen. Det kan ikke have været dødelig skuffelse, for Brønshøj var ikke på noget tidspunkt siden femte runde i nærheden af guldet. Men sådan er der så meget.

Views All Time
Views All Time
487
Views Today
Views Today
1
Sponsorer
Guld sponsor NordeaRema1000 Carlsberg Steel Coating A/S Bronze sponsorer