Berlin igen-igen

I Berlin er Magnus’ otte udfordrere nu nået til syvende runde og dermed halvvejs i turneringen. De fleste kommentatorer havde nok regnet med en masse defensive partier og utallige remiser, men eksperterne har i den grad taget fejl. Sældent har man oplevet mage til kampiver fra den øverste verdenselite. Ud af 24 spillede partier er “kun” 15 endt remis, mens hele ni har fundet en vinder. Og af de 15 remiser har ca. alle sammen været dramatiske kampremiser, og skak er pludselig blevet til et langt mere underholdende spil end tidligere.

 

Bolden gives op til 6. rundes opgør mellem Mamedyarov (t.v.) og Kramnik. Mame vandt et flot slutspil og deler nu førstepladsen med Caruana med 4/6, mens ingen andre har mere end 3 points.

 

Til dagens syvende runde bliver det mest interessante opgør nok Aronian mod Caruana. Caru har 4/6 og fører sammen med Mamedyarov, mens Aronian kun har 2½/6 efter et par spektakulære nederlag mod bl.a. Kramnik. Det er ved at være nu, hvis han skal rykke, og det gøres bedst ved at slå førerhunden. Caru er med sine +2 sikkert tilfreds med en halv, men med Sofiareglen i brug er hurtige remiser out of the question. De starter kl. 15, og omkring kl. 19 er vi alle meget klogere.

Har man ikke nok i Chess24’s evalueringer, findes der allerede nu flere kommenterede partier på YouTube, fx Wesley Sos (eneste!) gevinst, her over Aronian i sjette runde. Tjek HER, eller søg selv. HER finder vi analyser af først So-Aronian og bagefter Mamedyarov-Kramnik. Endelig har Peter Svidler også en masse fine kommentarer om især So-Aronian. Meget lærerigt.

Og syvende runde? Aronian er ved at have brugt alle sine patroner. Den sidste blev fyret af i et vildt angreb mod Caruana, men itlo-amerikaneren satte et par effektive kæppe i hjulet og tog hele pointet. Karjakin vandt sit første parti mod So, mens Grischuk-Mamedyarov gav en hurtig remis. Kramnik og Ding spiller stadig, men det ligner en død remis.

Kandidatturneringens syvende runde findes på Chess24.

Alt det officielle er at finde hos FIDE.

Og som altid er de bedste analyser og kommentarer at finde hos Lars Grahn.

Tjek også ChessVibes.

Views All Time
Views All Time
407
Views Today
Views Today
1
Kalender
 PDF kalender, 2. halvår 2018 + 1. halvår 2019
Dagens opgave
Sponsorer
Guld sponsor NordeaRema1000 Carlsberg Steel Coating A/S Bronze sponsorer