Skakfolk under jorden

Indgangen til den ene af de tre tyske bunkere, der gemmer sig i Skanderborg Dyrehave.

Livet er andet end brikflytteri. Historie fx, så gode folk havde besluttet, at en passende sæsonafslutning for skakklubben ville være et guidet familiearrangement i de gamle, tyske bunkere, der gemmer sig i Skanderborg Dyrehave. Arrangementet fik 20 spillere og medfølgende koner til at melde sig, og lørdag d. 12. maj kl. 10.00 stod vor guide og ventede på os.

Desværre blev ventetiden længere end tiltænkt, for flere af vore klubmedlemmer havde mere end almindeligt svært ved at navigere bilen rundt i skoven. Alle gjorde det, arrangør Hans havde foreslået: kørt ind i skoven ved Capri, men det førte til en syndflod af umarkerede stier og blinde veje. Ufatteligt så snørklet en skov kan være.Folk kom i mål, og vor kompetente guide gik i krig med at fortælle om de tyske bunkere, alle bygget af Luftwaffe i krigens sidste år (1944) og nu indrettet som museum med masser af effekter og info fra besættelsen.

Vor guide fortæller om bunkernes historie.

Bjarne Berring og Kai Munk beundrer de mange spændende sager.

Skanderborg Amtsavis’ forside fra april 1940.
Bemærk “Opraab”, som er bedre stavet end det oprindelige flyveblad “Oprop”.

Tyske pistoler fra besættelsen.

Tysk officersuniform – sjovt nok designet af Hugo Boss 🙂

Den danske nazileder Frits Clausen lavet mindre flatterende som sprællemand.
Nyd Rich’s-pakkerne til venstre, ikke noget der skal inspirere vores kantinepassere.

Bunkerens radiorum med alverdens kommunikationsudstyr – lidt større end en iPhone.

Den berømte tyske kodemaskine “Enigma”. Dem er der 10 tilbage af i Danmark, og den ene står altså her i Skanderborg.

Krigen skabte mangel på alt – fx læder, men så bruger man det, man har.
Her er et par damesko lavet af rødspætteskind!
Man skal ikke klage over fødder, der lugter af fisk 🙂

Advarsel! Leif Møller spiller endnu en af hans underlige gambitter!

Tak for i dag! Hele flokken poserer foran den venstre bunker – dog uden arrangør Skovhus + kone, der var kørt i forvejen for at hente smørrebrødet.

Efter den kolde tur under jorden kørte alle til klublokalet, hvor der blev serveret smørrebrød, øl, colaer, vin og andet, hjertet kunne begære. I det hele taget en fin dag i godt selkab, så tak til arrangørerne for at føre en god ide ud i livet.

PDF kalender
Dagens opgave