Showdown i Saint Louis

 

Det begynder at spidse til over there, for efter seks runder og en fridag er stillingen den, at langt hovedparten af partierne er endt remis, så feltet er næsten lige – måske lige med undtagelse af Karjakin, der har tabt tre partier uden at vinde nogen.

Blandt de andre har Caruana +2 (= 4 pt), mens Carlsen, Grischuk, Aronian og Mamedyarov alle har +1 (3½). Carlsen endda efter at have været slemt i gyngerne mod en særkt spillende Grischuk. Der er en grund til, at Benko-gambitten kun sjældent spilles på topplan.

 

 

Nu til aften spilles så syvende runde, som byder på opgøret over alle – et sandt showdown, nemlig Carlsen-Caruana. Det er ved at være sidste chance for nordmanden, hvis han gerne vil vinde turneringen (i stedet for igen-igen at blive overhalet af amerikaneren), og omvendt siger rygterne, at Caruana ved en sejr vil glide forbi Carlsen på ELO-listen! En ny verdensetter for første gang i syv år – wow.

Der er godt nok noget på spil – og endda i det formentlig sidste indbyrdes parti, inden de to mødes i London i november. Fås det bedre?

Partierne følges HER.

Officiel webside.

Fotos fra runderne ses HER.

Hjemlige kommentarer findes på FB i gruppen “vm-matcher – specielt den i 2018“. Kræver log-in til FaceBook.

Endelige er Lars Grahn altid værd at konsultere. Tjek HER.

Views All Time
Views All Time
933
Views Today
Views Today
1