Fremragende start for Jonas


Han kan et eller andet, den unge Jonas. Det gik jo ikke så ringe endda nede i Gibraltar, hvor han sluttede med 2/2 mod to israelske 2500-folk, og han fortsætter sgu stimen ved Chess Houses GM-turnering.

I første runde vandt han flot med sort mod en næsten 2500-GM, den mangedobbelte græske mester Kotronias, i en god siciliaer (same procedure…) med modsat rettede rokader. Og var det ikke nok, vandt han sgu også i anden runde, denne gang over tyskeren Martin Zumsande, der sikkert vandt den seneste turnering i CH. Hans tryllerier rakte dog ikke til at klare Jonas’ to centrale fribønder. To flotte skalpe, som bragte Jonas’ turneringsstreak op på 4/4 mod et snit på over 2500!

Bjørn er også startet fremragende, da han i første runde som den første fik ram på sidste års vinder, Martin Zumzande, der med 0/2 nok må erkende, at han ikke vinder i år. Anden runde gav en lang remis mod Filip, som også fik en halv i første runde (efter at have haft en officer mere og tyk gevinst i træk 31/33), så de tre skanderborgere ligger godt til med hhv. 2, 1½ og 1 points. De to GM-jægere mødes i tredje runde med Bjørn som hvid – helt som til DM sidste påske. Den gang vandt Bjørn over Jonas, men slap ikke for at have en tabsstilling undervejs.

GM-normen kræver i øvrigt 6½/9, så 4½/7 i resten er nok til Jonas, mens Bjørn skal have 5/7. Ikke umuligt, dog næppe for dem begge, men en eventuel vinder i dag vil ligge rigtigt godt til med 3/3.

Efterspil: Partiet endte remis efter hård kamp. Slutstillngen lignede en mindre sort (Jonas) fordel i et dobbet tårnslutspil med en aktiv sort springer mod en knap så aktiv hvid løber, men altså ikke nok til gevinsten.

IM-normen koster 4½ point og er stadig fint indenfor Filips rækkevidde. Han skal bare fortsætte med at score 50 %. Efterspil: Det skete desværre ikke, da den topratede Kollars fra Tyskland var for stor en mundfuld. Op på hesten igen 🙂

Tabellen og stillingen findes HER.

Partier HER. eller (bedre) på Chess 24.

Views All Time
Views All Time
551
Views Today
Views Today
1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sponsorer
Guld sponsor NordeaRema1000 Carlsberg Steel Coating A/S Bronze sponsorer