GM-norm og omkamp

GM-norm og mindst sølvmedalje. 14-årige Jonas Bjerre har slået alle rekorder ved årets DM. Foto fra Chess House (CQJ).

DM havde før dagens partier udviklet sig til en dyst mellem feltets tre klart bedste spillere: GM Allan Stig, IM Jesper Thybo og vor egen IM Jonas Bjerre. Og da Allan og Thybo skulle mødes, var det vel egentlig Jonas, der havde de bedste kort på hånden. “Desværre” kom partiet mod Mikkel Antonsen aldrig langt over den halve, men det var jo heller ikke så ringe endda: En GM-norm kostede nemlig præcis 6½ point, så stort tillykke med det.

Allan mod Thybo blev en del mere dramatisk, for Allan fik som hvid hurtigt en vis fordel og “burde” vel egentlig have kørt den hjem, men endte med et svært slutspil med 2T + L vs. D + L og en masse sorte skakker. Det hele fes ud i en remis, og Thybo måtte for anden turnering i træk se sig selv mangle et lille halvt point i GM-normen. Synd, for han har sgu spillet flot skak i årets DM.

Så Allan Stig Rasmussen og Jonas Bjerre endte med 6½/9 hver og skal i omkamp i morgen mandag. Sidst det skete, slog vor egen Mads Andersen som bekendt Sune Berg, så hep på Jonas. Men uanset om den vindes eller tabes, må 14-årige Jonas’ præstation i årets DM siges at være en super succes.

Pludselig er det endnu mere aktuelt med arrangementet tirsdag d. 23. april kl. 18.30 – altså nu på tirsdag = dagen efter omkampen: “Jonas Bjerre fortæller om DM“. Kom i god tid, for der bliver fuldt hus.

B&B’s referat ses HER.

Tabel for alle grupper ses HER.

Bemærk, at Kandidatklassen stadig føres af Nikolaj Brondt (Skanderborg, naturligvis). Afgørelsen sker mandag.

Og lidt længere nede havde Kort Påske 2. Gruppe 4 god Skanderborg’sk succes, da Anders Haarup trods tab i sidste runde blev nr. 4. Gevinst havde givet førstepladsen. I ratinggruppen <1400 sejlede bestyrelsesmedlem Thomas J. B. Hansen ind på en fin førsteplads.

Views All Time
Views All Time
636
Views Today
Views Today
1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sponsorer
Guld sponsor NordeaRema1000 Carlsberg Steel Coating A/S Bronze sponsorer