Jonas og Filip til Ungdoms-EM

Fra pokalfinalen i Svendborg: Filip Boe og Jonas Bjerre, som er Ungdoms-EM i Bratislava, denne gang dog uden Mads Boe og Bjørn som spillere.

Mens alle andre i Skanderborg render rundt og fester i Bøgeskoven, har to af juniorholdets (= Ligaholdets!) talenter fundet vej til Bratislava i Slovakiet, hvor der i disse dage spilles om Ungdoms-EM.

Ungdoms-EM spilles i alle grupper som en 9-runders schweizer fra 2. til 10. august. Den slags EM har især Jonas jo fremragende minder fra, så selvom ham som 15-årig godt kunne være i 16-års-gruppen, sidder han i den øverste U-18-gruppe blandt spillere, der er op til tre år ældre end ham selv. Nok meget passende, da han ellers ville stå som superfavorit i gruppen, 100 ELO foran de nærmeste andre i form af nogle farlige og traditionelt underratede østeuropæere. Så hellere et step opad, og indtil videre er det (efter 2. runde) gået helt godkendt: To pinde mod to gode 2000+-folk. I tredje runde var modstanderen en stærk polak, og det blev til en halv efter god kamp. I fjerde unde dyster Jonas mod en svensker. Tjek selv på Chess24.com.

Ét år ældre Filip Boe sidder i U-16, gruppen, hvor det er gået lidt ned og op efter et ærgerligt nederlag allerede i første runde, men så en forløsende gevinst i anden, begge til 2000+-folk. Filip kan naturligvis også følges på Chess24, og tredje runde gav første en lidt ulden stilling mod en stærk russer. Heldigvis fik Filip fik vendt den suspekte skude helt rundt og endte ligefrem med at vinde hele pointet. Desværre blev det til bolle nr. 2 i fjerde. Tjek selv på Chess24.

Jonas og Filip er i øvrigt en del af en 12 mand stor, dansk delegation, så www.skak.dk har naturligvis daglige meldinger. Den fra tredje runde findes HER. Oveni skal nævnes, at vor GM Mads Andersen er med som træner/support og, som det læses på skak.dk, også strøgspiller med succes.

For begge grupper kan Chess24-links’ene i øvrigt fint bruges til at følge de senere runders partier. Man skal bare spole lidt i runderne i bjælken under partilisterne.

Views All Time
Views All Time
492
Views Today
Views Today
1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sponsorer
Guld sponsor NordeaRema1000 Carlsberg Steel Coating A/S Bronze sponsorer