Xtracon Chess Open 2019

.. bedre sent end aldrig, webmasteren har vel også lov at holde ferie 🙂

For 13. gang deltog jeg i sommerferien i en stor Open turnering, hvor alle spiller i en stor gruppe. I år var det for 12. gang i Helsingør, men jeg har aldrig formået at gøre det lige så godt som Baltic Sea Cup i 2007 hvor jeg var nævnt i skakbladet og vandt ca. 100 ratingpoint.

Hvorfor deltage så mange år i træk i en stor turnering?

Udsigt fra Helsingør Vandrehjem. Stort set hver dag byder på en frisk lille svømmetur eller to

Ja udsigten siger vel næsten alt! Det er næsten som om at skakken kommer i anden række! Jeg nyder virkelig at være afsted så langt hjemmefra at de daglige gøremål må holde helt pause. Desværre blev denne “pause” i år forstyrret lidt af problemerne omkring Chess House.

Men selvfølgelig betyder skakken også meget, og til sådan en turnering er der tid til både forberedelse og efteranalyser, med gode skak venner, hvilket tit må droppes i en travl hverdag.

Gode venner. Martin som jeg har fulgtes med mange af årene. Sietske som jeg lærte at kende til denne turnering for en del år siden, og som har besøgt Mona og mig flere gange, og vi har besøgt hende i Luxembourgh. Thomas som tit kommer forbi, og altid er frisk på lidt sjov og ballade fremfor en kedelig tør analyse.
Eller når man selv sidder med den bærbare og prøver at forbedre ens spil. Peter Wheadon hjælper fra distancen med mange gode kommentarer til mine partier. Tak Peter!

Jeg må jo nok indrømme at Vandrehjemmets fælles køkken er sjældent brugt, men vi har fundet favorit restaurenterne i Helsingør. Desværre byder Café Chaplin ikke på torsdags stegt flæsk ad libitum mere, men byen byder på mange andre gode muligheder. Hvis et foredrag skal nås kl. 20 – der er tit foredrag ved Xtracon Chess Open – kan det være at en fastfood restaurant benyttes.

.. og Lars A. kommer til at bestille lidt for meget mad!

Det forekommer nok også tit at maden forstyrres af den lille elektroniske dims som vi alle har i lommen.

.. men hvad gør det når vi er på skak ferie og slapper af mellem kampene.

Igen i år deltog jeg i DM i problemskak, hvor vi får 18 skakopgaver mat-i-2 og har 2 timer til at løse dem. Mange synes ikke dette har så meget med skak at gøre, da opgaverne nok alle er konstruerede og kræver at man “vrider hjernen” lidt anderledes. Herunder to opgaver fra konkurrencen, det første såkaldt “let” og den anden “mellemsvær”

Hvid trækker og sætter mat i 2 træk
Hvid trækker og sætter mat i 2 træk

Jeg brillerede i år og blev nr. 19. … til DM !! … ud af 23 😉 😉

Til den lidt mere tørre del kan nævnes at Skanderborg i år havde 5 spillere med i turneringen, og det gik … vist op og ned.

Mads Andersen fik 7½ point, en 13. plads, og så godt som status quo.
Jonas Bjerre fik 7 point, en 24. plads præcis som hans seedning.
Tobias Rostgaard fik 5 point.
Peter Grove og jeg selv fik 5 point og tabte lidt rating.

Så ikke den store rating gevinst til Skanderborg Skakklub denne gang, men flere gode partier og en skak oplevelse rigere.

Se mere på turneringens hjemmeside.


Views All Time
Views All Time
474
Views Today
Views Today
2
Sponsorer
Guld sponsor NordeaRema1000 Carlsberg Steel Coating A/S Bronze sponsorer