Godt nyt fra Isle of Man

Jonas Bjerre i cirkus mod Isle of Man-turneringens
mest prominente navn: Verdensmester Carlsen.

.
Det går ikke så ringe endda for Jonas Bjerre i den enormt stærke FIDE Grand Swiss Open på den lille, skattefri, engelske ø med de haleløse katte. Årets i særklasse stærkeste open anført af Carlsen, Caruana, So og Anand. Nakamura er kun seedet 1, og Jonas nr. 121 ud af de 154 spillere – langt de fleste endda GM’er og 109 over 2600. Tyske Vincent Keymer og Jonas er med 2506 hver de højst ratede ikke-GM’er.

I første runde mødte Jonas amerikanerne Ray Robson (2670), det blev en fin remis efter et slutspil, hvor Jonas’ 2xT+6B uden de store problemer holdt balancen mod T+S+L+4B.

Anden runde ventede den tidligere indiske nationaltoer Krishnan Sasikiran med 2675, og dér var det vor unge helt, der efter flot spil havde alle gevinstchancerne. Sort klarede desværre at styre det hele ind i et slutspil med uligefarvede løbere, og Jonas’ to merbønder var ikke meget værd. Så 1/2 og en præstationsrating på 2672½. Hold stilen, og sidste GM-norm vil være hjemme.

Tredje runde venter tredje GM i form af ungarske Ferenc Berkes (2667). De starter kl. 16, så vi kan se partiets afgørende faser sammen med en vis fodboldkamp i TV 🙂

VM Carlsen er startet med en lidt heldig gevinst i 1. runde og og en remis i 2. Han møder i 3. rd. uzbekeren Rustam Khazimdzanov.

Følg med HER.

Turneringens hjemmeside: https://iominternationalchess.com/

Sidste nyt: Jonas fik sin tredje remis i streg. Ikke dårligt med 1½/3 mod tre GM’er med 2671 i snit. Fortsæt endelig til GM-titlen.

Wang Hao og Fabiano Caruana er de eneste tilbage med 3/3, og de mødes passende i 4. runde. Hele otte spillere har 0/3, mens fulde 43 har 1½/3, inkl. Jonas, næsten den eneste på under 2600. Lidt af en open 🙂

Views All Time
Views All Time
464
Views Today
Views Today
2
Sponsorer
Guld sponsor NordeaRema1000 Carlsberg Steel Coating A/S Bronze sponsorer