Fortsat Isle of Man-succes

Det startede godt for Jonas med to remiser i overkanten mod to stærke 2670-GM’er, og det er kun fortsat endnu bedre. I tredje runde fik vor unge, og den sammenhæng lavtratede, helt den tredje halve mod ungarske Ferenc Berkes, og i fjerde var der sgu fuldt udbytte mod den stærke ukrainer Alexander Moisenko.

Med 2635 i ELO er Moisenko den indtil videre “lavest ratede” af Jonas’ modstandere, men stadig i super-GM-klassen. Mindst højtratede lyder mere rigtigt, men her i Danmark kender vi ham bedst som det ufrivillige offer i Kassa Korleys fantastiske “Mona Lisa-parti” fra sommerens Xtracon Open.

Der er mange måder at bliveberømt på, men her på Isle of Man gik det absolut ikke bedre. Blødt åbningsspil kostede en sort kvalitet, men Moisenko kæmpede godt og fik en overgang mere end lige spil – lige indtil luftkastellet styrtede sammen, og Jonas fik et tårn ned på 7. række og siden slog en dækket på d7. Til sidst havde han D+4B vs. T+3B, og det var for meget for Moisenko.

Nyd partiet her: https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/fide-grand-swiss-2019/4/1/50

2½/4 er meget mere end godkendt og vel en præstationsrating på hele 2755 ifølge formlen HER. Og endda efter godt og sikkert spil mod flere af de bedste. Jeg vil godt vædde et par bajere med dem, der tror på, at Jonas ikke laver sin sidste GM-norm i denne turnering. Han spiller i hvert fald til en GM og lidt til og har på de fire runder sat 13+ ELO ind på kontoen.

Helt i toppen blev det remis mellem Caruana og Wang, der nu begge har 3½/4 ligesom overraskelserne Luke McShane og iranske Maghsoodloo. Længere nede skulle Carlsen ud i en rigtig møgstilling, før han fik svindlet sig til en halv og ialt 2½/4 – ligesom Jonas og Nakamura.

Verdensklassespiller og deltager i kandidatturneringen Wesley So har kun 2 pts. efter fire remiser og får i 5. runde fornøjelsen af de hvide brikker mod Jonas. So er en bagatel af 261 ELO foran, så selvom Jonas skulle tabe, er hans præstationsrating stadig 2683 – og en bagatel af 2835(!!), hvis han vinder.

Kampen mod overmagten kan fra kl. 16 følger på Chess24.

Views All Time
Views All Time
316
Views Today
Views Today
3
Sponsorer
Guld sponsor NordeaRema1000 Carlsberg Steel Coating A/S Bronze sponsorer