Nederlag i Pandrup

I 3. runde var modstanderen Jetsmark. Endnu engang havde lodtrækningen maget det sådan, at vi måtte tage turen til Pandrup og Jetsmark Centralskole.
Jetsmark var i væsentlig stærkere opstilling end i dobbeltrunden i sidste weekend, og med et DM i hurtigskak i bagagen måtte Jesper Søndergaard Thybo være helt klar til mødet mod Mads Andersen.

Skanderborg var også væsentlig forstærket med. Foruden Mads Andersen var Jonas Bjerre med, og de erstattede Nicolai V. Pedersen og Jan Rode i forhold til de to første runder i Køge.
Skanderborg var klare favoritter med 5,11-2,89 (dansk rating) og 5,07-2,93 (elo) i forventet score.
Dramatikken slog første gang ned fra uventet side, da strømmen i spillelokalet gik ned efter smÃ¥ to timer. Med mørklagt spillelokale uden strøm blev borde, stole, brætter, brikker og ure båret ind i gymnastiksalen, hvorefter spillet blev genoptaget uden livedækning. Der er ikke første gang at der er opstået tekniske problemer i Pandrup. For nogle år siden gik fyret i stykker aftenen før en ligakamp. Ligakampen blev efterfølgende spillet i et meget køligt spillelokale med en kneben sejr til Skanderborg 4½-3½.
Første mand færdig var Nicolai Brondt på bræt 8. Nicolai kom godt fra start med de sorte brikker, og stod vel bedst indtil han røg i et optisk bedrag og måtte nøjes med en halv.
Pointsluger Mads Hansen svigtede ikke på bræt 5 og med sorte brikker styrede han endnu en “den båd der” sikkert i havn og 1½-½.
Desværre gik det galt for Bjørn Møller Ochsner i tidsnøden mod Rasmus Thøgersen og han indkasserede et 0 på bræt 3 og helt lige 1½-1½.
Filip Boe fik en fin gevinst på bræt 4 og den var tiltrængt. Både for holdet og ikke mindst for Filip, der trængte til en gevinst. Med gevinsten i dag følger der forhåbentlig endnu flere for Filip i både holdturneringen og i diverse turneringer, som han skal deltage i. 2½-1½.
Jonas Bjerre tabte på bræt 2 til Allan Stig Rasmussen. Begge spillede med i hurtig DM lørdag, hvor Jonas sluttede på 2. pladsen. Allan fik dermed et lille plaster på såret med gevinsten over Jonas 2½-2½.
Mads Andersen og Jesper Søndergaard Thybo delte på bræt 1, hvor Mads fik stillingen mere kompliceret for sig selv undervejs. 3-3.
Tobias Rostgaard var langt hjemmefra. Om det var det, der prægede hans spil vides ikke. En hidsig åbning resulterede i en stilling, hvor Tobias stod næstbedst. Tobias kæmpede længe men forgæves. 3-4.
Sidste mand færdig var Jackie Andersen på bræt 6. Jackies forberedelse havde ikke været den bedste. Han havde været syg det meste af ugen og overvejede et afbud. En hurtigt remistilbud blev afslået og så måtte Jackie spille igennem. Det blev til 5½ times skak inden det halve point kom i hus. En AGF føring undervejs var med booste Jackie, så han i en næstbedste stilling kunne hive det halve point i land for ham. 3½-4½ og det første nederlag mod Jetsmark i Pandrup i mange år. Næste år vil vi ikke til Pandrup!

Summa summarum, en udpræget off day for holdet, hvor det i mange af partierne var stolpe ud. Nu er der pause frem til medio januar, hvor der afvikles dobbeltrunde i Chess House. Her møder holdet to Aarhusklubber, Aarhus/Skolerne og Nordre.

Views All Time
Views All Time
290
Views Today
Views Today
1
Sponsorer
Guld sponsor NordeaRema1000 Carlsberg Steel Coating A/S Bronze sponsorer