Jonas vs. Mads i Tyskland


To af klubbens yngste supertalenter, Jonas Bjerre og Mads Andersen, plejer normalt at sidde på samme side af bordet i en fælles kamp mod Skanderborgs modstandere, men ikke lørdag d. 23. februar.

De spiller nemlig begge i Bundesligaen, men for hvert sit hold: Mads for Solingen og Jonas for Kiel (sammen med Jesper Thybo og Filip Boe). Og denne glade lørdag skete så det længe ventede: De to unge esser skulle i Bundesligaens 7. runde mødes i ædel strid med fuld betænkningstid. Jeg aner ikke, om det er sket før, men nu skete det i hvert fald, og så var der nok mange, der ventede en hurtig venneremis.

Det skete bare ikke. I stedet fik yngstemanden Jonas som hvid en vis fordel i midtspillet og holdt godt fast, indetil de endte i et slutspil med T + B til hverr side. Jonas’ var bare nået længst, og Mads måtte opgive efter 82 træk og udsigten til at skulle miste tårnet til den løbke c-bonde (diagrammet). Kiel tabte dog trods Jonas’ gevinst sikkert til Solingen 2½-5½.

Se partiet HER.

Dagen efter (i dag søndag d. 24.) fik Mads heldigvis fuldt udbytte ved at slå GM Thies Heinemann (D, 2501) og har med 4/8 scoret ca. som forventet. Jonas fortsatte søndag med weekendens anden pind (mod GM Pavel Tregubov, Rus, 2588) og har nu 5/8 og en ELO-gevinst på 11.

Bagsiden af medaljen var så, at dagens ligakamp blev spillet uden vores to topbrætter. Det er, hvad der sker, når Danmarks ligakampe skal ligge i samme weekend som tyskernes, selvom man vist har forsøgt at undgå sammenfald. Bare svært, når tyskerne pludselig flytter deres spilledage.

Kampen mod bundholdet BMS endte i øvrigt 4-4. Se holdlederens fyldige referat lidt senere i kalenderen.

Views All Time
Views All Time
241
Views Today
Views Today
1
Sponsorer
Guld sponsor NordeaRema1000 Carlsberg Steel Coating A/S Bronze sponsorer