Yessss! Colins Tæskehold rykker op igen!!

Skål! Allerede en runde før målstregen kunne
holdleder Colin skænke champagnen

.
Det er ikke altid lige let for blodtryk og hjerneceller at spille på et elevatorhold, og Skanderborgs 2.-hold har godt nok været hele Østjyllands op-ned-hold. I 2016/17 rykkede vi ned fra 2. division til Mesterrækken, i 17/18 op igen, i 18/19 endnu en gang ned, og søreme om ikke vi i 19/20 rykker op igen. Og det med den sandsynligvis største og sikreste sejr i 6.HK’s historie.

Allerede for et par runder siden stod det klart, at Skanderborg var ret alene om at bejle til førstepladsen, for alt og alle blev slået med sejre fra 6-2 op til 7½-½. Vi har ganske enkelt myrdet rækken med de flotteste scorer, siden Køges hær af GM’er maste sig vej gennem vore østlige provinser.

Sidste chance for at misse oprykningen kom så tirsdag d. 25., hvor vi skulle op mod rækkens nr. 2, Silkeborg 2. Men vi var allerede så langt foran, at blot 4-4 ville sikre oprykningen, selvom vi i sidste runde skulle risikere at tabe 0-8.

Jackie var desværre blevet låst pga. for mange kampe for ligaholdet, men det gik vel alligevel. Så rigeligt endda, selvom ELO “kun” sagde 5,2 til os.
.

.
Kai (4.) var første mand færdig. Han var oppe mod Peter Poulsen, Silkeborgs største tju-bang-spiller, og det startede ifølge Coach Klaus ikke godt for Kai. Han kom definitivt næstbedst ud af åbningen, men sort overså sine chancer, og de endte hurtigt i en ivåben stilling med seks lette officerer byttet af. Der var frit spil for de tunge drenge og piger. Kai manglede ganske vist en bonde og havde en ualmindeligt kedelig, isoleret dobbeltbonde på f2-f3, men hvad gør det, når der er initiativ for pengene. Initiativet vandt, og 1-0 til os efter kun et par timer. Fed start.

Morten (5.) var næste mand. Han har lavet 100 % i alle årets holdkampe, men hér kom partiet aldrig rigtig over remisgrænsen. Det startede ellers skarpt nok i en (surprise) caro-kann med mange spændinger i centrum, men begge spillere holdt balancen til en set udefra ret korrekt pointdeling. 1½-½. Det var Mortens første pointtab i hele holdsæsonen, men det lever vi med. Tæskeholdet manglede nu kun 2½ point i oprykningen.

Holdleder Colin (7.) var tredje mand færdig. Han havde sort i en lukket sicilianer, hvor hvid virkelig var opsat på krig med bønder på både e4 og f4 og masser af muligheder til begge. Colin mistede en bonde, vandt den igen på a2 og så var de tilbage i en balanceret stilling med D, 2T, 2L og 6B til hver. Remisen var uundgåelig, og ved 2-1 manglede vi nu 2 points i Nirvana.

Lang tid gik, inden Coach Klaus på 1. havde fået omsat sin mystiske caro-kann til gevinst. Hvid stillede sig frisk og utraditionelt op med tidligt f3, og sort fik rokeret ret sent, men dog besat en god e-linje. Credit til hans relativt underratede modstander, som kæmpede godt, men presset blev til sidst for stort. Fuldt udbytte til Tæskeholdets frontmand, og Klaus fortsatte årets flotte 100% score. 3-1 til byens helte, og der var kun 1 point til målstregen.
.

.
Næste mand færdig var reserven Niels Christian på 8. Endnu en caro-kann (holdkampens tredje!) med NC som hvid gav masser af fint spil mod hans unge modstander via en åben g-linje. D, 2T, L + 5B mod D, 2T, S + 5B og godt med angreb, så jeg i hvert fald ikke var i tvivl om, at NC ville score en sikker gevinst og dermed få fuldt udbytte af vores første matchbold. Stillingen kogte sig ned til et dobbelt tårnslutspil med tre bønder til hver, men mattrusler på baglinjen sammen med en trængt sort konge på h-linken gjorde, at NC havde en ret let gevinst (tror jeg nok). Det skete bare ikke, og man tog remis. 3½-1½. Vi manglede bare én sølle remis.

Æren for at serve den afgørende matchbold i mål tilfaldt i stedet skriverkarlen Claus (6.). Modstanderen besvarede Claus’ hvide gummispil med en lukket, hollandsk stonewall (hvide bønder på c4, d4, e3, f4; sorte på f5, e6, d5, c6), men det udviklede sig til en ubehagelig stilling, hvor hvid effektivt brugte sit store terræn til at skabe positionelle fordele på begge fløje. Begge sorts løbere blev pakket grundigt sammen, sorts konge led slemt af iltmangel, og til sidst slog Claus adrætte springer sig igennem på et direkte kongeangreb. Dronningen faldt, og modstanderen opgav med en stor buket rosende ord til det hvide spil. Efteranalyser viste, at gevinsten slet ikke var så fuselfri, som den så ud i øjeblikket, men angrebet fejlede ikke noget. 4½-1½, og vi havde alle de nødvendige points. Vi var rykket op! Igen 🙂
.

.
Men der var flere vitaminer i Brødrene Skanderborg. Tavs (3.) blev udsat for en trompowsky (d4, Sf6; Lg5…), som siden gled over i en slags dronninggambit. LxSf6 gav efter gxf6 en Larsen-caro-kann-agtig bondestruktur på kongefløjen: f7, f6, e6, men vor helt havde ikke travlt og fik langsomt og meget effektivt arbejdet sig ind i den hvide stilling på den anden fløj. Et grimt tårn på 7. række var sammen med en truende sortfeltet løber mere end kongestillingen og Silkeborgs holdleder kunne modstå, og han måtte kapitulere med to bønder under i slutspillet. 5½-1½, og vi var oppe med adskillige udråbstegn. Tavs har nu imponerende 5/5 i årets holdkampe ; det giver vel en del vitaminer at være far til en stormester.
.

.
Sidste mand var Peter Grove (2.). Han startede desværre med at komme 20 minutter for sent, men nåede heldigvis ikke at tabe på tid. Endnu en hollænder (dagens tredje) gav modsatte rokader og det klassiske hvide spil (Grove) på dronningefløjen, mens modstanderen forsøgte lidt på kongefløjen. Det så rigtig fint ud for Peters hvide hær, men alt for meget blev byttet af, og hans truende kongeangreb i g-linjen slog aldrig igennem. I stedet fik sort afviklet til et D+T-slutspil med en god bonde i overskud, men heldigvis har guderne opfundet den evige skak, så Manchester Grove reddede den halve. Det var Groves hidtil eneste pointtab denne sæson.

6-2 til os mod rækkens næststærkeste hold er sgu ikke så ringe endda, og Colin hentede straks den godt kølede champagne til fortjent fællesskål.

Med 39½ points af 48 mulige har Colins Tæskehold scoret hele 82% og har i sidste runde otte kampe mere til at slå Mesterrækkens scoringsrekord på 42/56. Modstanderen dér hedder Syddjurs, som p.t. ligger på en snæver andenplads i rækken. Det gør de kun, fordi de ikke har mødt Tæskeholdet, så der er lagt op bøllebank 10. marts, når runden afsluttes. Et kvalificeret gæt er nok, at Silkeborg tager 2.-pladsen med 10+ afstand til toppen, mens Aros og VRS2 ligner nedrykkere. Vi er klogere om tre uger.

Så skal vi “bare” holde fast næste år i 2. division, men kan vi undgå for stort mandefald (fx til ligaholdet), går det nok. Vi havde i denne runde et ratingsnit på 1945, og langt de fleste af os har faktisk scoret bedre end forventet. Det sikre førerhold i 2. div. gr. 3 (Esbjerg) havde i seneste runde et ratingsnit på 2078, mens rækkens bundhold (Evans) lå på 1887. Så alt kan ske. Nu starter vi i hvert fald med at rykke op 🙂

Selve kampen kan ses HER, og den helt igennem herlige stilling ses HER.

Views All Time
Views All Time
263
Views Today
Views Today
1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sponsorer
Guld sponsor NordeaRema1000 Carlsberg Steel Coating A/S Bronze sponsorer