Kandidatnyt

Corona handshake mellem Nepo og Grischuk før 1. runde.

.
Søreme om ikke Kandidatturneringen i Yekatarinenburg startede til tiden, og efter første runde er der endnu ingen, der er døde af hverken corona, pest eller kolera. Kun på brættet, i hvert fald, og det var ikke de afgørelser, jeg ville have sat pengene på. Godt, at jeg ikke gambler.

Dagens fire partier hed
MVL – Caruana
Grischuk – Alekseenko
Ding – Wang
Giri – Nepo

Og med Ding og Giri som de to største huggeblokke, var det jo nok ikke der, vi skulle vente dagens gevinster. Men sgu – det umulige skete – og begge huggeblokkene måtte ned.

De to øverste partier endte begge remis efter langt, ret korrekt spil, men Ding kludrede i midtspillet og tillod derved et effektivt sort kvalitetsoffer, og så havde forhåndsfavoritten tabt til Wang Hao. Flot gået.

Og Giri? Han præsterede i 2016 at gå gennem Kandidaten med 14 remiser (samtlige hans partier!), men det gør han ikke i år efter nederlag til Nepo. Giri var ellers lige ved at kunne lave et fort med T + 2B vs D + B, men den ene bonde faldt, og Nepo vandt. To sorte gevinster i første runde – ikke dårligt.

Dagens partier findes på Chess24, og onsdagens ses samme sted.

Hele turneringens hjemmeside findes hos FIDE.

Views All Time
Views All Time
57
Views Today
Views Today
1
Sponsorer
Guld sponsor NordeaRema1000 Carlsberg Steel Coating A/S Bronze sponsorer