Jonas vinder DM i lynskak på nettet

Den første lyn-DM nogensinde: Jonas Bjerre, Skanderborg.

.
Onkel Corona har godt nok rykket rundt på den skaklige verden. Fodbolden har været i dvale, håndbold helt lukket ned, og også påskens skak-DM blev skubbet på ubestemt tid – for kun anden gang i mesterskabets historie.

Men når en dør lukkes, åbner der sig en anden – eller ofte flere. På verdensplan spilles der på livet løs over nettet, og søreme også i Danmark, hvor man i dag søndag afholdt DM i lynskak på nettet.

Spilstart kl. 13, og af de oprindelige 90 deltagere var der kun tre no-shows = 87 spillere til start, deriblandt Jesper Thybo, Sune Berg og Jonas Bjerre under nick’et “Lilleper1”. Der forlyder ikke noget om, hvorvidt Lilleper sluttede turneringen af med at fremsynge “Jeg har set en rigtig negermand….”. Han fik i hvert fald set en masse sorte brikker 🙂

Masser af andre stærke og mindre stærke spillere, så de har sikkert været masser at kigge på – hvis bare man kunne. Desværre havde arrangørerne nemlig valgt Chess.com som platform, og det fungerede sikkert fint for deltagerne, men ikke for tilskuerne – eller også kræver det bare den større ledvogtereksamen at komme ind og se på. Dér er Chess24.com uendeligt meget bedre og mere brugervenlig,. Man klikker én gang og har alle partierne foran sig, men sådan spiller Chess.com åbenbart ikke. I hvert fald ikke for alle, men der har sikkert været en grund til valget af Chess.com.

Så godt skjult for eventuelle, nysgerrige tilskuere stod slaget rundt om bag skærmene i de små hjem, og efter 13 runders lyn havde unge Jonas scoret sin første senior-DM-titel med 10½ points – et helt point foran tre andre spillere: Mads Boe, Filip Boe og Aref Vasli (Brønshøj) med hver 9½. Sune Berg blev 5’er med 9, og Thybo “kun” nr. 17 med 8.

Altså de første tre pladser til Skanderborg, og det er sgu svært at gøre bedre. Fjerde og sidste skanderborger var ex-formand Allan, som blev nr. 59. Godt gået, men ikke nok til en ratingpræmie.

Mere info findes på www.skak.dk.

Slutstilling HER.

Views All Time
Views All Time
316
Views Today
Views Today
1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sponsorer
Guld sponsor NordeaRema1000 Carlsberg Steel Coating A/S Bronze sponsorer