Skanderborg 3 – Syddjurs 1: 4½ – 3½. Fornemt resultat i topkamp!

Det var en af de store aftner i holdturneringen! Før aftenens dyst stod vi helt lige med vores modstandere: Begge hold havde vundet de fire første kampe, og vi havde lige mange point. Vi var klar over at de mand for mand var højere ratet end os, men vi bed tænderne sammen og knoklede for et godt resultat. Da jeg jo selv spillede med og havde rigeligt at se til med mit eget parti, kan jeg ikke komme med mange detaljer fra de enkelte partier.

Aftenen fik et særdeles spændende forløb. Ret hurtigt havde Christian Emil hevet en remis i land; udmærket! Næste resultat var Peter Wheadons remis. Der opstod et vanskeligt slutspil med tårn og bønder på begge sider. I en kritisk stilling, som nok ved korrekt spil kunne holde remis, lavede Peter en fejl. Modstanderen fulgte op med det stærkeste træk, men heldigvis for Peter (og holdet!) fandt modstanderen ikke gevinsttrækket i det følgende træk. Derfor endte det altså remis.

Også Ebbe spillede remis. Jeg sad ved siden af ham og kunne ud af øjenkrogen se at Ebbe slet ikke stod så ringe endda! Men der var ikke gevinst i det, da de endte med bønder og lette officerer. Efter at bønderne var likvideret, var det naturligvis remis.

Efter yderligere nogen tid hev Lars en gevinst hjem, mens Poul måtte strække våben. Jeg spurgte Poul om han lavede en enkelt afgørende fejl, hvortil svaret var ”Nej, jeg lavede mange!” Det var nok lidt overdrevet, men forståeligt nok ærgrede Poul sig, da han faktisk undervejs havde haft en god stilling.

Nu stod det 2½-2½, og spændingen steg. Jeg selv havde et yderst kompliceret og særdeles spændende parti. Masser af forviklinger, og vi kunne hver især let have trådt ved siden af! Jeg var hårdt presset, og det lykkedes modstanderen at afvikle til en materielt lige stilling med to lette og fem bønder på hver side. Men glæden (min!) var kort, for to af bønderne kunne jeg ikke holde, og så var resten teknik for min rutinerede modstander. Bagude 2½-3½ med to partier tilbage. Heldigvis vandt Bjarne Tornbjerg sit parti. Modstanderen overskred tiden, men ud fra det jeg nåede at se, stod Bjarne solidt.

Stillingen var nu 3½-3½! Mere spændende kunne det ikke være. Niels Christian på bræt 1 spillede formidabelt mod sin meget stærke modstander, og da jeg fik lejlighed til at følge partiet, havde Niels Christian to lette for tårn; senere forbedredes det til dronning mod tårn, samt nogle bønder på hver side. Jens Christians solide teknik svigtede ikke, og han kørte det sejrsgivende point hjem!

Vel nok denne sæsons bedste aften i holdturneringen!

Views All Time
Views All Time
907
Views Today
Views Today
1
Sponsorer
Guld sponsor NordeaRema1000 Carlsberg Steel Coating A/S Bronze sponsorer