Skakligaen: Jetsmark – Team Nordea skanderborg

Sikker og fortjent sejr over Jetsmark. Det blev status på søndagens match for Team Nordea Skanderborg i det nordjyske. Vi har tidligere spillet tætte matcher med dem før. Men Jetsmark har mistet deres bedste spillere til Philidor. Det kombineret med at de havde et par afbud, betød en sikker sejr til os.

Mads A havde hvid imod Kyndell på 1 bræt. For mit vedkommende så det ud til at sort udlignede ret nemt og de blev hurtigt enig om remis. ½-½

Daniel på bræt 2, havde sort imod Bjarke Jensen. Det lignede en kendt teori variant i spansk, hvor hvid overså noget ret simpelt. Derefter vandt hvor svenske viking ret nemt. 1½-½ til os.

Man kan ikke beskylde Steffen Pedersen for at være en festabe. Heller ikke når han spiller skak. I dagens parti på bræt 3 med sort mod Andreas Wiwe, synes jeg ellers at Steffen kom fint ud af åbningen.

Desværre fandt han ikke den skarpeste forsættelse. Så han måtte nøjes med at bevare sit fredlige image, så det blev remis. 2-1

Landstræneren for Danmarks junior, Mads Boe, vandt nemt, selvom han i følge ham selv, ikke fik det spillet helt optimalt. Mads havde de hvide brikker på bræt 7. Hans modstander følte sig tvunget til at ofre en kvalitet efter 10 træk. Mads beviste at han stadig spiller godt, når der bliver byttet en masse brikker. Så en solid sejr til os og Landstræneren: 3-1

Jonas Bjerre spillede 8 bræt med de sorte brikker imod Lasse Luther. Og som de 4 andre gange han har spillet skakliga, vandt han. Så han har 5 af 5! Januar 2016 er sikkert også den bedste rating mæssigt bedste mdr. for Jonas. Han har næsten vundet 400!! rating point og har nu et pænt stykke over de 2400 i elo. I dagens parti blev han ellers godt presset, men Jonas spillede det godt. Fik byttet en masse brikker. Og i slutspillet afsluttede han med en fin lille kombi. 4-1

Mads Hansen røg ind i en fin forbedredelse imod Jetsmarks Alexander Rosenkilde på 5 bræt. Mads havde ellers de hvide, men brugte meget tid på at løse problemerne i åbningen. Da han måske havde chancen for modspil, havde han desværre ikke tiden til at finde det rigtige. Så han måtte desværre ned. 4-2

Nicolai´s partier er altid spændende. Hvis ikke på brættet, så pga af Nicolai’s tidsforbrug. Det er mere reglen end undtagelsen at han er nede på få sekunder til de sidste mange træk.

Jesper Thybo, som var dagens modstander, blev sat under pres fra start. Vores mand, med de hvide brikker synes jeg spillede et ganske fint positionelt. Så selvom tiden var knap, var det mit indtryk, at Nicoali havde styr på det. Så endnu en sejr og 5-2.

Jeg var selv sidste mand der blev færdig. Sort på 6 bræt imod Jacob Rathlev. Hvid var fredeligt indstillet og spillede ikke det mest ambitiøse i åbningen. Jeg fik et lille pres, som først gav løberparet, siden en bonde. Derefter var det teknisk vundet. Men da vi begge kom i tidnød, får jeg ikke spillet det bedste. Jeg har ikke spillet partiet igennem eller andet. Men jeg tror det stadig er vundet, selvom jeg som sagt ikke får spillet det optimalt i tidnøden. Heldigvis spillede Jacob sikkert heller ikke det bedste. Så en sejr til undertegnede og Skanderborg. 6-2

Efter denne sejr troede vi at vi næsten var sikker på 2 pladsen i skakligaen, da vores nærmeste konkurrent skulle spille imod det Philidor. Desværre valgte topholdet at stille lidt alternativt op på de 3 nederste brætter. Det udnyttede Nordkalotten til af få en meget flot og overraskende sejr på 4½-3½. Og det er selvom dr. elo sagde at Phildor burde have vundet 5-3.

Så stillingen inden den sidste dobbeltrunde i skanderborg d.5/6 marts er:

  1. Philidor                                      44½ point
  2. Team Nordea Skanderborg    36     point
  3. Nordkalotten                             33    point
  4. Brønshøj                                    30½ point

Views All Time
Views All Time
991
Views Today
Views Today
1
Sponsorer
Guld sponsor NordeaRema1000 Carlsberg Steel Coating A/S Bronze sponsorer