Aronian bliver amerikaner!!

Tidligere verdenstoer (efter Carlsen) Levon Aronian bliver nu amerikaner.

Midt i coronatiden bliver der rørt en smule rundt i bøtten af internationale topspillere. Den tidligere verdenstoer og stadig medlem af den absolutte top, Levon Aronian, rykker de sidste armenske rødder op og flytter til USA. Flytningen skyldes i høj grad den armenske regerings manglende prioritering af skak – og så også, at Levon er gode venner med Rex Sinquefeld.

På nationalt plan begynder USA at ligne en vanvittig skaknation: Caruana, So, Nakamura, Aronian og Shankland og Robson som reserver. Ret imponerende, men uden samme hjemlige bredde, som vi kender det fra ex-Sovjet.

Mere info på chess.com og schack.se, mens DSU vist helt er holdt op med at bringe aktuelle nyheder, i hvert fald internationale.

Aronian er kendt som en af verdenstoppens mest udadvendte (og på alle måder underholdende) spillere, og hans begrundelse for hoppet ses i sin fulde længde på hans Facebookside står hele begrundelsen. Den lange og meget personlige meddelelse er skrevet på armensk, som har sit helt eget snørklede skriftsprog. Den slags kan få alle til at føle sig som analfabeter igen, men efter en tur gennem Mark Zukerbergs autotranslate kommer der noget pletvist læseligt ud af det. Jeg orker ikke en længere korrekturlæsning. Til gengæld kan du glæde dig over enkelte, fornøjelige sprogbøffer og endnu flere let kiksede formuleringer. Men meningen er til at forstå.
.

Screenshot fra Aronians FB-side. Den slags giver kun mening, hvis man er armener. For alle andre er det spindelvæv.

.
Mine kære

Sidste år var for hårdt for os alle: epidemier, krig, i mit tilfælde, også personlig modgang og absolut ligegyldighed af staten over for armensk skak. Jeg stod overfor valget om at forlade mit livs job eller flytte derhen, hvor jeg blev værdsat.Efter mere end et års ventetid på opfyldelsen af de nuværende regeringsløfter indså jeg, at jeg måtte træffe en gennembrudsbeslutning og forlade mit indfødte land.

Det er klart, at hvert år med forventning om forandring er et spildt år fra min sportskarriere. Og jeg sætter pris på min familie, især min mors ofre. som skakspiller på min parkeringsplads for ikke at bruge min mulighed for at få det bedste ud af det.Jeg er inderligt stolt af at have haft æren af at yde et markant bidrag til den største bedrift af armensk skak: tre olympiske guld, guld i verden og europamesterskaber, to vms, en række individuelle og holdsejre.

Jeg tror, det er klart, at det er umuligt at opnå i skak Verdenshøjder uden langvarigt kæmpe arbejde og målrettet støtte til staten. Det er vigtigt at bemærke, at den tredje præsident i Armenien Serzh Sargsyans personlige opmærksomhed og vigtige støtte i årevis i vores skak-succeser.

Efter revolutionen i 2018 lovede den nye regering at fortsætte rækken, men løftet begrænsede sig til kun et års delvis bistand, hvorefter det stoppede. I mellemtiden blev skakarenaen invaderet af absolut uvidende nye sportsstatsfigurer, der skrev vores succeser til sig selv, begyndte at selvproklamere gennem afpresning. De formåede at dele den skak solide familie og kugle i kaos. Jeg har mange gange forsøgt at præsentere den tidligere minister for uddannelse, videnskab, kultur og sport Arayik Harutyunyan, andre ansvarsområder på sfæren, samt RA-premierminister, med ham disse 3 På det eneste møde i årevis, som han strengt sat 15 minutter.

Alle mine forsøg på at suspendere de ødelæggende beslutninger i skakfæren er væltet. Jeg har stadig undladt at forklare den nye regering, at skak er en stor arv i vores land, og at vores succeser på denne sfære måske er en af de største præstationer i vores land. Personligt er armenske skaksejre for mig, uafhængige Armenien den anden stolthed er 1992-1994 Artsakh frihed efter vores sejr.

Jeg kunne ikke videregive den simple sandhed, at jeg beder om statsstøtte, ikke til mig personligt, men til vores succeser for at tjene og bringe hæder til vores hjemland, som i årtier måske ikke har Armenien længere.Svaret var: ′′ Vores eksperter finder, at Levon Aronyan ikke har mere potentiale “:Umiddelbart efter denne ′′ dom ′′ ved Stavangers prestigefyldte turnering, mistede jeg både verdensmesteren og verdens nummer to spillere.Jeg har fået mange attraktive tilbud fra forskellige lande i årevis. Inklusiv stor amerikansk filantropist og skakelsker Rex Sinkefeld, der gentog sit tilbud om at flytte til USA hvert år. Jeg har benægtet alt, hvad der blev gjort. Det var uvurderligt for skakudvikling af min stat, og at ingen materiel værdi kunne sammenligne med den respekt, som skakspilleren nød i Armenien.

Jeg vil gerne udtrykke min taknemmelighed over for den respekterede Rex Sinkefeld for stadig at tro på mig i dag. Tak også til Fabiano Caruana, som er Amerikas stærkeste spiller, støtter mig og deler min beslutning om at være holdkammerater. Jeg er min familie, pårørende, venner og alle de mennesker, der kender mine principper og forstår mig meget.

Min mor gentager ofte det armenske ordsprog. ′′ Gud giver enhver mand en test på sin egen måde “: Der har været mange prøvelser i mit liv, og hver ny accepterer jeg med ydmyghed og vilje til at være bedre end i går. Jeg håber, at jeg overvandt denne med værdighed.Jeg er sikker på, at tiden går, og skak vil vende tilbage til sin status i Armenien. I stedet for at lukke skakskoler og afgivne afgivne afgifter, ser vi igen respekt for den sport, hvor vi som nation og land havde og jeg tror, at vi stadig vil have vores stabile pladsIndtil da vil jeg endnu engang forsikre jer om, at jeg er forbundet med alle tråde i mit hjemland, og jeg vil fortsætte med at gøre mit bedste og umulige for mit land på afstand.

Views All Time
Views All Time
103
Views Today
Views Today
1