Giri vinder MC Invitational

Anish Giri – sikker vinder, dog efter omkamp.
Billedet er FIDEs officielle på bl.a. FaceBook.

.
Anish Giri har i hele turneringen spillet overbevisende, og finalen var ingen undtagelse. Modstanderen hér var russeren Ian Nepomniachtchi, og første match lørdag endte uden de store falbelader med fire remiser. Umiddelbart vurderet kom kun første parti over remisgrænsen, men trods et par bønder kunne Giri ikke finde gevinsten.

Anden match søndag var der mere smæk på. Giri vandt som hvis 2. parti, mens 1. og 3. blev remis, og så var Nepo i en klemme: Skulle vinde i 4. for at sikre en omkamp – pg det gjorde han sgu efter et ret overbevisende kongenangreb.

Russeren startede også bedst i blitz-playoff’en, da han som sort sikrede sig en ret solid fordel i 1. parti – for derefter at forvandle en +3 til -6 på ét træk. Giri rystede ikke på hånden ved gevinstføringen.

2. blitzparti startede Nepo med det optimistiske Nimzo-Larsen-træk b3, men fik aldrig fordel. I stedet blev det spil til én konge – den hvide, og Giri vandt sikkert 2-0.

I mellemtiden fik Carlsen selv en slags moralsk oprejsning ved at krølle den ellers formstærke So sammen i begge matcher. 3-1 og 2-1, begge efter sikkert spil og uden nederlag. Endda uden dårlige stillinger, så Norge fik dog bronzen.

FinaleAnish GiriIan Nepomniachtchi2-22-22-0
3.-4.Magnus CarlsenWesley So3-12-1