Kollektivt kollaps i Aarhus – 2. div. gr. 3

Pludselig kom 2017 springende over nytårets raftehegn, og det var tid til fjerde runde i divisionsturneringen. Denne gang skulle vi til Chess House i Aarhus og krydse klinger med SK68′ tredjehold, og selvtilliden fejlede ikke noget. SK68 havde jo underpræsteret i de første tre runder, så vi kom med sejre i sigte. Dr ELO forudsagde dog en jævn match (ca. 4-4), men hva’? Det skulle vi nok klare – troede vi, men vi tog grueligt fejl.

Allerede efter mindre end en time stod det 1-0 til fjenden. Reserven Bjarne Berring (8. bræt) kom hurtigt ud i noget snavs og måtte alt for hurtigt ned. Lidt kludder i centrum blev straffet med et effektivt løberoffer og mattrussel på kun 18 træk. Surt show, men de resterende syv stod helt fint, så det skulle nok gå. Især fordi vor fortabte søn, Colin (5.), var vendt tilbage og på sikker vis smadrede modstanderen i et godt angreb på kongefløjen. 1-1.

Christian Frambøll på 7. stod endda fremragende som hvid i en franskmand med både en kvalitet og adskillige åbne linjer at vælge mellem ned til Sorts konge. Desværre så det nok bedre ud, end det egentlig var, for sæbeboblen brast, modstanderens majestæt fik lov til at stikke af, og pludselig havde Sort byttet de fleste tunge sager af. Til slut havde Sort et par fribønder i centrum for kvaliteten. Så blev det et tårn for to lette, og vor unge mand måtte til sidst lade tårnet fange i et fængsel på a7. Ualmindeligt trist, men meget symptomatisk for kampen. Stolpe ud, og 1-2.

På 3. sad så Claus Qvist og fik sammen med modstanderen tryllet stillingen ind i en lidt mystisk type dronningbondespil. Dronningfløjen forblev inaktiv, mens kongefløjen blev lagt an til det helt store slag – i hvert fald ind til de fleste officerer blev byttet af, og det hed D+S vs. D+L. Remis ved trækgentagelse og 1½-2½. Det var desværre det sidste point, vi fik 🙁

Snart efter måtte Kai (2.) opgive efter at være blevet overbevisende mast på kongefløjen. Vor mand var under pres, men holdt fint balancen, i hvert fald indtil vor mand overså en mellemskal. Det kostede bonde og kvalitet, uden at angrebet af den grund fadede ud. Flot spillet af fjenden (desværre), og 1½-3½.

Bedre blev det ikke, da Morten på 4. gennem det meste af partiet måtte slås med en dum bonde på c6 og en bovlam, hvidfeltet løber. Det måtte ende galt, og det gjorde det. Vor mand måtte ned, og så var det 1½-4½. Ydrk!

Poul på 6. havde pådraget sig en svag dronningfløj, og helt galt gik det, da modstanderen bemægtigede sig først c-linjen og siden den åbne b-linje, plantede en bonde på a6 og et ufordriveligt tårn på b7. Poul sprællede godt og opfindsomt, men igen var marginalerne ikke med os. 1½-5½!

Så skulle Rode på 1. helst have point. Bare for at pynte på resultatet, og vi var også flere, der troede, at han var ved at vinde. I hvert fald ikke tabe, men pludselig havde hans unge modstander regnet et par træk længere i et pivåbent slutspil med T+2L+5B vs. T+2L+5B, og der røg en bonde. Ingen slinger i valsen, og Rode måtte ned.

Alle partier er at finde HER.

“Det skete bare ik’, det der”, ville enhver Viasat-havenisse have sagt. Men det gjorde det. 1½-6½, og pludselig ligger vi nr. 6 i divisionen og skal passe gevaldigt på ikke at rykke ned. Næste runde venter et andet af de lidt blødere hold (Viby), og de skal altså helst have mange bank.

Views All Time
Views All Time
923
Views Today
Views Today
2
Sponsorer
Guld sponsor NordeaRema1000 Carlsberg Steel Coating A/S Bronze sponsorer