Mads Andersen Danmarksmester IGEN!

Mads A. analyserer gevinsten over Bjørn Ochsner sammen med Don Per.

 

Det skete i de dage, at der udgik befaling fra HB, at Danmarks bedste skakspillere skulle krydse klinger på det ternede bræt. I påsken, naturligvis, og som for tre år siden var scenen sat i nordjyske Rebild, i nogle fremragende lokaliteter hos Comwell. I selveste DM-gruppen havde Skanderborg hele to mand: GM Mads Andersen, der stillede op som forsvarende mester og ratingfavorit, og IM Mads Hansen, der var med for første gang. Lidt længere nede havde vi flere fine folk: Jonas Bjerre i Kandidatklassen, mens de lavere G7- og G5-rækker havde glæde af Kai Munk, Morten Rasmussen, Colin Watson, Christian Frambøll og ex-formand Anders Haarup. Undskyld, hvis jeg har glemt nogen.

 

Mads H. (t.h.) analyserer i forhallen sin remis i 8. rd. sammen med modstanderen Igor Teplyi, et parti som Mads nok burde have vundet efter godt spil. Det var Mads’ eneste remis i turneringen.

 

For at gøre 10 dages historie meget kort blev DM en ret ensidig tvekamp mellem de to topratede folk: Mads A. og GM Allan Stig Rasmussen. De to spillede nærmest i en klasse for sig, og havde til slut god afstand til “alle de andre”. Heldigvis havde Mads i fin stil slået Allan i det afgørende pari i tredje runde og afgav ikke senere føringen. Sidste år blev titlen scoret efter en omkamp, men ikke i år, hvor Mads’ flotte 7½/9 var et halvt mulehår foran netop Allan Stig med 7/9 og Jesper Thybo på tredjepladsen med (kun) 5½. Flot gået, Mads!

 

Bjørn Møller Ochsner demonstrerer sin hurtige gevinst mod Jacob Sylvan i syvende runde for GM/Landstræner/redaktør Lars Schandorff, Per Andreasen og alle de undrende tilhørere.

 

Hvad Landsholdklassen manglede i GM’er blev til gengæld kompenseret ved en hidtil uset kamplyst og en utroligt lav remisprocent. Kun 28 siger de kloge, så der var dømt dynamisk kampskak på alle brætter. De fleste runder gav kun én eller to remiser af de fem partier, hvilket i vore dag må siges at være meget sjældent. 30-træks “Sofiareglen” har åbenbart en berettigelse, så der var herlig underholdning for tilskuerne – godt hjulpet af DM-stævnets mest sejlivede indslag: Per Andreasen, som for 117 gang gjorde et godt job i kommentatorrummet og samtidig havde godt held med at invitere nogle af dagens involverede spillere ind som medkommentatorer.

 

Jonas før femte rundes parti mod Dara Akdag – som vor mand desværre tabte.

 

De øvrige grupper er ikke færdige i skrivende stund, men det står allerede nu klart, at Jonas har scoret 4½/7 i Kandidatklassen. Han startede ellers blødt med tre remiser, men 3/4 i de sidste runder skubbede vor unge helt pænt opad i tabellen, men desværre uden chance for at nå den absolutte top. Titlen som “juniordanmarksmester” smuttede desværre, da Jens Ramsdal sneg sig forbi med en smule bedre korrektion (21 vs. 20).

Helt oppe i toppen af Kandidatklassen leverede en helt ungdommelig Poul Rewitz en gedigen overraskelse ved at snuppe den udelte og meget sikre førsteplads, som giver anledning til deltagelse i næste års landsholdsklasse. 6/7 med en forventet score på 3,8 gav et gevaldigt ratinghop på 58 – fra 2273 til 2331. Skak har ikke altid nogen alder.

 

Udsigt over Comwells flotte konferencesal med landsholdklassens borde på scenen til venstre.

 

Christian Frambøll kampklar før rundestart.

 

Længere nede var Kai Munk den, der har gjort det bedst, bl.a. efter en sej gevinst over unge Frambøll, så han endte med en andenplads i G5 (14 delt.). Flot. Til gengæld kan hverken Morten eller Colin juble over de lidt for mange nuller 🙁

 

“Turisten” Peter Grove tager sig tid til at lave lidt kvalificeret undervisning mod en ualmindeligt festligt klædt gut nordfra.

 

Endelig var Peter Grove med som “hangaround” og træner, mens Claus Q. som altid legede fotograf.

 

TV2 Nord havde et mindre indslag om DM, hvor man bl.a. ser et kort glimt af Christian vs. Kai.

DSU’s referat findes på forbundets egen hjemmeside.

Views All Time
Views All Time
1261
Views Today
Views Today
2
Sponsorer
Guld sponsor NordeaRema1000 Carlsberg Steel Coating A/S Bronze sponsorer