Sikker Carlsen-sejr i Leuven

Mens verdensmesteren i Paris først skulle igennem en mindre omkamp med Maxime Vachier-Lagrave, havde han en anderledes sikker hånd i belgiske Leuven. Samme koncept som i Paris, men med en mindre udskiftning i spillerstaben, så de to første dage hed det hurtigskak (2 x 25 min; 3 rd pr dag), mens de sidste to bød på ni runders lyn pr dag. Hurtigpartierne gav dobbelt score 2-1-0, mens lynpartierne 1-½-0.

De to hurtigdage var Carlsen næppe helt tilfreds med. Ganske vist scorede han fint, men Wesley So scorede endnu bedre og vandt hurtigafdelingen med hele to points (dog ved dobbelte points) ned til mesteren. Men i lyn var der ingen tvivl. Carlsen bankede gud og hvermand og sejlede sikkert i land med 25½ point (af 36) mod Sos 22½, MVL 22 og Giri 20. I de sidste 11 partier afgav Carlsen sammenlagt 4 remiser. Der var ingen slinger i valsen denne gang 🙂

En af de nye folk var OL-topscoreren Baadur Jobava fra Georgien, som ganske vist er en fremragende spiller (med i Xtracon i Helsingør i juli), men alligevel ikke helt oppe i verdenseliten. 3½/36 blev det til (kun en gevinst, mod Kramnik), mens nr. næstsidst, Ivanchuk, scorede 15½. Der er lang vej til toppen.

Partier og stillinger HER.

Views All Time
Views All Time
1017
Views Today
Views Today
1
Sponsorer
Guld sponsor NordeaRema1000 Carlsberg Steel Coating A/S Bronze sponsorer