Jonas Bjerre på medaljekurs

 

I god dækning af den løbende World Cup i Tblisi  flyttes der også brikker andre steder i regionen – fx i Mamaia, Rumænien, hvor de årlige europamesterskaber for “ungdom” er i fuld gang. Hele 16 danske deltagere, hvoraf de fleste i de yngste rækker dog ikke kan tilskrives mange chancer for placeringer.

Men oppe i de lidt ældre klasser har Danmark faktisk flere gode bud på fine placeringer, og i skrivende stund (efter 8 af 9 runder) har vore favoritter i den grad vist flaget. Filip Boe olsen har gjort det godt i U16 med 5/8, men allerbedst går det Jesper Thybo i den ældste U18-klasse og vor egen Jonas Bjerre i U14. Ja, faktisk ligger begge på en delt førsteplads inden sidste runde. Jonas har 6½/8 på deling med tre andre (endda uden nederlag og (imponerende) 4/4 med sort), og de fire mødes indbyrdes i sidste runde. Hér har vor helt hvid mod Eelke De Boer fra Holland, og remis eller bedre kan meget vel udløse podieplads og medalje. Guld hvis alt flasker sig, men vi er meget klogere om få timer.

Det er det samme med Jesper Thybo i ældste klasse. Også der er der bunkebryllup i toppen (seks mand), men med Thybo med bedste korrektion, og de seks mødes indbyrdes. Så her er en sejr sandsynligvis en guldmedalje værd, og en remis mindst en bronze.

Der spilles i dag torsdag fra kl. 13 rumænsk tid = kl. 12 i Danmark. Partierne følges direkte på Chess24, og resultaterne ses på ChessResults.

Views All Time
Views All Time
846
Views Today
Views Today
1
Sponsorer
Guld sponsor NordeaRema1000 Carlsberg Steel Coating A/S Bronze sponsorer