Carlsen strikes back – Isle of Man Open

Carlsen (sort) vs. Carlsen – 8. rundes absolutte topopgør

 

Det har sikkert været en streg i verdensmesterens regning at blive baffet ud af World Cup allerede i tredje runde, men så er det jo godt, at årets stærkeste open skulle lige til at starte på den toldfri ø Isle of man, midt mellem England og Irland. Så mens Aronian og Ding sad i Tblisi og spillede om den ærefulde førstepræmie, sad en stor del af det slagne felt på Isle of Man og dystede om den lokale titel over ni runder. Carlsen var der, Kramnik, Anand, Caruana, Nakamura….. De var der alle samme – altså undtagen finalisterne fra Tblisi.

Og verdensmesteren starter stærkt. Tre gevinster i de første runder, inden den tidligere FIDE-verdensmester, uzbekeren Kazimdzanov, nappede en halv i fjerde. Men Carlsen fortsatte i god stil med 3½/4 i de følgende runder, og det var sgu gode folk, der måtte ned: Granda Zuniga og Pavel Elianov, inden den unge inder Vidit nappede Carlsens andet pointtab.

Og så kom ottende runde, der blev et veritabelt showdown mellem Fabiano Caruana (5½/7) og Carlsen (6/7). Et flot parti, hvor selv Carlsens landsmand Jon Ludvig Hammer efter Caruanas 15. g4 på Twitter skrev, at han tvivlede på mesterens stilling:

 

 

Det gjorde Carlsen så ikke, og partiets videre forløb gav ham ret. 0-1 efter 35 træk, og en hurtig trækgentagelse mod Nakamura i sidste runde gjorde, at Carlsen med 7½/9 sejlede sikkert i land som vinder af Isle of Man 2017. Endda med 11 gode ELO i posen.

Naka og Anand delte andenpladsen med 7, mens gode folk som Kramnik, Caruana, Shirov m.fl. endte på 6½. Ingen danskere var med i turneringen – heller ikke i de underliggende klasser: “Major” og “Minor”. det kunne være, man skulle tage og deltage næste år…… Major lå mellem 2000 og 1800, så det passer fint med det meste af vores andethold 🙂

Selve turneringens officielle hjemmeside findes HER.

Caruana-Carlsen-partiet findes (naturligvis) på Chess24.

Hele resultattabellen findes på chess-results.com.

Views All Time
Views All Time
418
Views Today
Views Today
1
Sponsorer
Guld sponsor NordeaRema1000 Carlsberg Bronze sponsorer
Holdskak 2018/2019