Månedsarkiv: juli 2018

Xtracon afslutning

Ak og ve! Afslutningen på Xtracon blev for Skanderborg-spillerne desværre en pose med blandede bolsjer – og mest af alt lige ved og næsten (tilsæt selv yderligere klicheer)…

Læs resten

Træning og temaaftener

Det var et “folkekrav” til generalforsamlingen, at der skulle ske noget i klubben andet end, at folk blot sidder i tavshed og flytter brikker. Man lærer jo ikke meget af hverken at vinde eller tabe, hvis ikke der følger forklarende ord til, og det har den nye bestyrelse naturligvis lyttet til. Vi har således smidt en masse datoer ind i kalenderen, hvor der ikke skal spilles turnering, men hvor en eller anden “ping” stiller sig op og fortæller et eller andet skakligt, som folk kan lære noget af eller blot nyde som glad underholdning.

Læs resten

Bestyrelsesmøde d. 19/7-18

Et resultat af generalforsamlingen i april var som bekendt en større udskiftning i bestyrelsen og dertil et folkeligt ønske om “større åbenhed”. Det skal jo starte et sted, og trods sommerens hedebølge og udlandsrejser er det søreme lykkedes at afholde endnu et møde her i april. Referatet herfra er at finde her:

Læs resten

Xtracon part 2

Vi har rundet 7.runde i turneringen – og siden sidst har partier fået mere karakter af kamp end reelle opvisninger. Rasmus Svane er bedst placerede Skanderborg-dreng, da han har et halvt point op til de førende, efter han i sjette runde spillede remis imod det tyske håb Vincent Keymer.

Læs resten

The Legend is Back!

 

Skanderborgs webredaktion gør det så godt, vi kan, men vi må stadig tilstå, at der er visse ting, vi ikke får med på forsiden. Til gengæld har vi en agent udstationeret i et af rigets fjernere hjørner, og nævnte agent (som i respekt for situationens alvor har valgt at være aldeles anonym) har sendt os Ekstra Bladets reaktion, da det viste sig, at The Legend er tilbage på de danske skakbrætter.

Læs resten

Xtracon Chess Open 2018

Seks spillere fra Skanderborg Skakklub har fundet vej til de naturskønne egne i Helsingør, hvor Danmarks største skakturnering afholdes igen i år. Lige under 400 skakspillere deltager i turneringen, som har nogen af verdens bedste spillere med bl.a. Europamester Ivan Saric, verdensstjernen Shirov samt sidste års vinder Baadur Jobava. Blandt de bedste danskere spillere er Skanderborg stærkt repræsenteret ved GM Mads Andersen, Danmarksmesteren IM Bjørn Ochsner, og U14 Europamester Jonas Bjerre er klubbens bedste bud på en topplacering. Blandt de glade amatører finder vi Peter Grove og Morten Rasmussen.
Læs resten

Xtracon 2018, dag 2

Andendagen er en af de hårde med hele to runder på programmet. Formiddagsrunden (2. rd.) gik nogenlunde som forventet på de fleste brætter, og vore helte Mads og Bjørn scorede begge en sikker pind. Det samme gjorde Rasmus, Jonas og Morten, mens Grove var en anelse overmatchet med sidste års vinder, Bahadur Jobava, på den anden side af brættet. Men 5/6 er vel ikke så ringe endda.

De fleste favoritter vandt som ventet, men en af dem, der satte point til, var Allan Stig, der var slemt ude at gynge og heldig med at redde en halv. Sune Berg var også i tovene (om end knap så langt ude) og måtte også nøjes med en halv. Længere nede fik vor gamle skanderborger, Klaus Berg, sgu stryg af en svensk 2235-kvinde, så det går lystigt til.

Tredje runde starter kl. 17, og parringerne ses HER.

Xtracon 2018

 

Det er jo noget skidt, men endnu en gang sker det, at Danmarks største og mest spændende skakturnering, Xtracon (ex-Politicen Cup), er strandet hos Konventum i Helsingør – ca. så langt man indenfor rigets grænser kan komme fra Skanderborg – minus Bornholm, Færøerne og Grønland. Det er bare ikke fair!

Læs resten

Referat fra generalforsamlingen

Alle medlemmer skulle gerne have fået det med e-posten, men for dem, der ikke tjekker deres mailboks alt for ofte, er her det officielle referat fra Skakklubbens generalforamling tilbage i april.

De tilstedeværende kan nok huske generalforsamlingen som en noget lang og dramatisk affære med ualmindeligt mange indlæg, og flertallet af disse er ikke med i referatet. Det ville næsten også være urimeligt at forvente, at den hårdt prøvede referent kan få alle detaljer med. Men det betyder ikke, at medlemmernes bemærkninger bliver ignoreret. Den nye bestyrelse lytter til alle indlæg og handler også derefter 🙂

Referat af generalforsamling 2018

Dagens opgave
Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer