Månedsarkiv: februar 2019

Dårlig dag på kontoret

Bjerre Senior scorede halvdelen af 2.-holdets points i dag.


Tabeller lyver sjældent, og det gør stillingen i årets 2. Division, Grp. 3 desværre heller ikke: Vores før så stolte 2.-hold er ved at tage (endnu) en elevatortur – denne gang i sørgeligt nedadgående retning. Dvs. divisionen har tre “halvbløde” hold, der skulle slås for at undgå de to sorteperpladser, nemlig os, Horsens 1 og Evans 2 – og de to skulle endda møde hinanden i 6. og næstsidste runde, mens vi skulle op mod et af de rigtigt gode hold, nemlig Aarhus/Skolerne 2. Men ved et godt resultat i dag ville give os et godt udgangspunkt inden det direkte showdown mod Horsens i sidste runde.

Læs resten

Ungdoms-NM på Island

Christan Frambøll, den eneste skanderborger til Ungdoms-NM på vulkanøen i Nordatlanten.


Lidt i skyggen af Chess House’s M-turnering har vor ungersvend Christian siddet et par tidzoner længere bagude som den ene af to danskere i Ungdoms-NM’s næstældste “Gruppe B” (under 16). Et meget håndgribeligt resultat af hans fine spil i Ungdoms-DM sidste år, hvor de to bedste i hver klasse gik videre til NM. Dvs. total 10 danskere i de fem grupper.

Læs resten

Gummiarm og missede normer i Aarhus

6/9 og delt turneringssejr til Jonas Bjerre


GM-turneringen i Chess House gik slet ikke, som spåmændene forudsagde – mig selv inklusive. Før næstsidste runde havde Bjørn Møller Ochsner skåret gennem al modstand og med 5½/7 lignede det godt nok en førseplads og en sikker GM-norm til ham. I hvert fald lige indtil Jesper Thybo fortsatte sin flotte stime og vandt det indbyrdes opgør i næstsidste runde. Samtidig meldte den ellers lidt anonyme tysker Dmitrij Kollars sig ind i kampen ved at slå Jonas, der dér missede chancen for at få score den forjættede GM-norm. Det var virkelig lagt op til en flot finaledag søndag.

Læs resten

Drama og IM-norm i Aarhus

Bjørn (t.h.) forsøger at forsvare sin føring mod nærmeste forfølger (og OL-team mate) Jesper Thybo

Lørdag blev endnu en dramatisk dag på kontoret for deltagere og tilskuere ved GM-turneringen i Aarhus. Kampen om placeringer og eventuelle normer var ved at tilspidse, og oveni fik vi et flot prestigeopgør mellem nr. 1 og 3 på det danske OL-hold: Jesper Thybo (5/7) mod den førende Bjørn Møller Ochsner (5½/7).

Læs resten

Olsen strikes back

Kotronias for næsten 10 år siden, tegnet til hans
“Attacking Manual”, som i øvrigt er en glimrende bog.
I år har han brugt mere tid på at forsvare sig – uden meget held.


Man skal aldrig spå og slet ikke om fremtiden, og bedst som “nogen” var kommet til at skrive, at Filip nok havde forpasset sin chance for en IM-norm, laver han (sgu) to pinde i træk og er tilbage på de krævede 50 %. 1/2 i de sidste to runder er nu nok til IM-normen.

Læs resten

Dobbelt skanderborgføring i Chess House

Jonas i femte runde mod Jens Ove Friis Nielsen.
Foto: Gert Medom, Aarhus

Det er muligt, at det ikke er verdens bedste skakspillere, der i disse dage sidder og flytter brikker i Aarhus, men det er for os menige spillere klart mere underholdende end Carlsens og Caruanas 12 fælles remiser i London. Efter fem runder og 25 partier er hele 15 af dem endt med en vinder (og en taber). Kun 10 partier er endt remis.

Læs resten
Dagens opgave
Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer