Månedsarkiv: august 2019

Skanderborg skakklub Mentor‐ordning 2019

Vi vil gerne i denne sæson forsøge at søsætte en mentorordning for dem, der er interesseret.

Derfor vil vi gerne indbyde alle, som er interesseret i at få en mentor og dem, som er interesseret i at blive mentor til en opstartsaften, hvor der bliver fortalt lidt mere om ordningen, og hvor vi får parret så mange som muligt.

Vi vil have opstartsmøde torsdag den 5. september kl. 18:30 i Bellis.

Læs resten

Bestyrelsesmøde referat 13/8-2019

Bestyrelsen har den 13/8-2019 afholdt bestyrelsesmøde. Vi syntes vi har gang i rigtig mange spændende ting, hvorfor vi vil anbefale i læser referatet: http://skanderborgskakklub.dk/?page_id=1492 . Vi er altid interesseret i feedback, så har du forslag vil bestyrelsen meget gerne høre det.

Syddjurs emt 2019

Syddjurs EMT havde i år deltagelse af 50 spillere. Turneringen blev afviklet i Rosengården i Hornslet under kyndig ledelse af Willy Nielsen. Jeg var desværre eneste deltager fra Skanderborg, men jeg kan varmt anbefale denne turnering også fremadrettet. Spilleforholdene er rigtig gode, og turneringen afvikles i en dejlig atmosfære. Mange af spillerne kender jeg, og flere har jeg spillet mod tidligere. – Jeg var seedet nummer 9 i turneringen og var noget i tvivl om min kampstatus efter en lang sommer. I første parti skulle jeg møde 19 årige Johan Hardlei. Det blev et meget langt og omskiftende parti. Johan stod bedst efter midtspillet (træk 30) men langsomt fik jeg opbygget godt spil og stod efter godt 40 træk bedst, men fik ikke spillet det optimalt og måtte efter 60 træk opgive. Johan vandt turneringen med 4½ af 5 men det var alligevel en træls start. I 2. parti vandt jeg så efter 28 træk og tænkte nu er jeg i gang. Men i 3. parti måtte jeg så nøjes med remis efter at have stået overlegent det meste af partiet. 4. parti troede jeg så jeg skulle have en lettere modstander, men sådan blev det ikke. Den højest ratede Vagn Jensen (2110) havde heller ikke haft den bedste start, så vi tørnede sammen i 4. runde med remis som resultatet. I sidste runde skulle jeg så møde Oluf Øe som jeg igennem årene har haft mange og altid lange partier mod. Også denne gang. 57 træk før han var nedkæmpet, men det er nok det dårligste parti vi har spillet mod hinanden, først solgte han bønder, så forærede jeg et tårn væk, så solgte han igen en bonde for til sidst at tabe partiet – jeg antager det er alderen der her har indflydelsen. Men forhåbentlig er jeg nu varmet op til holdskak mm. Et resultat af mit besøg har været er der er nogle der nu har tilmeldt sig vores EMT i Skanderborg, så sådan kan vi jo hjælpe hinanden. Resultatet 3 af 5 gav en 5. plads og en ratinggevinst på ca 15 så jeg nu skulle være på 1950, så det er nok ok.

Xtracon Chess Open 2019

.. bedre sent end aldrig, webmasteren har vel også lov at holde ferie 🙂

For 13. gang deltog jeg i sommerferien i en stor Open turnering, hvor alle spiller i en stor gruppe. I år var det for 12. gang i Helsingør, men jeg har aldrig formået at gøre det lige så godt som Baltic Sea Cup i 2007 hvor jeg var nævnt i skakbladet og vandt ca. 100 ratingpoint.

Hvorfor deltage så mange år i træk i en stor turnering?

Udsigt fra Helsingør Vandrehjem. Stort set hver dag byder på en frisk lille svømmetur eller to

Ja udsigten siger vel næsten alt! Det er næsten som om at skakken kommer i anden række! Jeg nyder virkelig at være afsted så langt hjemmefra at de daglige gøremål må holde helt pause. Desværre blev denne “pause” i år forstyrret lidt af problemerne omkring Chess House.

Læs resten

Ungdoms-EM efter 6. runde

Jonas i aktion ved en tidligere lejliged i Chess House. Foto: CQJ.

.

Livet går op, og livet går ned, og sådan går det som bekendt også i skak. Ungdoms-EM er ingen undtagelse, og vore to helte er dette ingen undtagelse.

Læs resten
Dagens opgave

Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer