Månedsarkiv: november 2019

2 drenge til DM i Skoleskak

Skanderborg Skoleskak havde 2 spillere med i weekendens DM i Skoleskak, som blev afholdt i Ollerup ved Svendborg.

I yngste gruppe (F) deltog Marcus Kloster og opnåede en 7. plads med 4 vundne, 2 remis’er og 2 tab.

I næstyngste gruppe (E) deltog Egil Johansen og kom på 17. pladsen. Han vandt 4 partier, spillede 1 remis og tabte 3.

Begge er rigtige gode spillere, og hvis, de fortsætter med at spille skak, så er det ikke sidste gang, at vi har hørt til dem. BBR

3.holdets kamp mod SK 68 IV

Med forsinkelse er der her et lille referat fra ovennævnte kamp. Det startede med, at nogle af spillerne fra Sk 68 kom et kvarter efter starttidspunktet. Da, vi endelig fik os bænket, var de kun syv mand. Da de vidste det på forhånd, forlangte jeg, at de skulle rykke op, så at det var 8. brættet, der var ledigt. Så jeg selv fik en fri aften. Selv om, jeg havde god tid, så har jeg ikke mange erindringer fra kampen, derfor nøjes jeg med, at offentliggør de enkelte resultater. Kim Lund Larsen – Graham Taylor 1 -0, Niels Christensen – Christian Korsgaard 1 – 0, Peter Wheadon – Joen Lesner ½ -½, Allan Andersen – Kristen Hedelykke ½ – ½, Anders Haarup – Bjarne Lysgaard Egebjerg ½ – ½, Leif Møller Hansen – Poul Erik Flarup Kristensen 0 – 1, Asger J. Andersen – Christian Werk ½ – ½, Bjarne Berring Rasmussen – N. N. 1 – 0. Altså 5 – 3 i vor favør. BBR

Knebent nederlag i Køge

Det et knebent nederlag for Skanderborg Skakklubs bedste skakhold, da Skakligaen blev skudt i gang i går. Uden Mads Andersen og Jonas Bjerre, der begge var optaget af kampe i den tyske skakbundesliga, tegnede det til en meget lige kamp mod Brønshøj. Forventet score var henholdsvis 4,08-3,92 (dansk rating) og 3,88-4,12 (elo).

Læs resten

Træning med Klaus Berg Torsdag den 28. November kl 18.30

Så er vi klar til 2. træning med Klaus Berg. Første træning var en fantastisk gennemgang af fire af 2. holdets spillede partier, hvor de tilstedeværende fik en grundig gennemgang i de 4 forskellige åbninger som de 4 spillere fra 2. holdet havde valgt. Da disse aftener er åbne for alle klubbens medlemmer, er det dejligt at konstatere at mere end halvdelen af deltagerne ikke kun var fra 2. holdet. – Nu har alle igen mulighed for at blive klogere på hvad man bør spille i de åbninger der bliver gennemgået – det er lærerigt for alle, og selvom Vibeke var eneste kvinde til stede, var hendes spørgsmål og kommentarer værdifulde for mange. Så mød op Torsdag den 28. November kl 18.30 for at få udvidet jeres åbnings repertoire og stillings forståelse !

Here comes the boom!

2. runde af Mesterrækken blev afviklet i løbet af uge 47 – og inden vores opgør mod Nordre 3 havde VRS1 bragt sig i spidsen med 12 brætpoint og 4 matchpoint, dog efter en snæver sejr i 2.runde mod Syddjurs. Det stod derfor klart, at hvis vi skulle i spidsen af rækken, så skulle der minimum 6 på tavlen, hvis vi skulle op på siden. Vi kom i nærmest fuld udrustning, da undertegnede var tilføjet i forhold til første opgør, hvorfor holdleder Colin Watson var skubbet helt ud af holdet!

Partierne blev afsluttet i nogenlunde denne rækkefølge:

1.brættet var som sidst indtaget af Jackie Andersen, der til dagens opgør havde mulighed for at spille sig over 2400 i rating. Om dette var grunden til Jackie var 20 minutter forsinket vides ikke, men mon ikke han har forberedt sig længe til partiet. Det lignede partiet ville blive en rolig omgang, da Jackie spillede London-systemet. Det endte dog lynhurtigt, da Jackie-San tryllede gevaldigt ved brættet, og pludselig var det slut! 1-0 til 8660.

Kai Munk var i dagens anledning holdleder – om det var det tunge ansvar at sørge for, at jeg blev hentet til kampen, der havde tynget, kan der kun gisnes om. Under alle omstændigheder var Kai i gavehumør og tabte for første gang til en kvindelig spiller. Anna Hedelykke har nu også haft en pissegod træner tidligere – og selvom Jackie forsøgte at fiske hende, så bliver hun nok i Nordre lidt endnu. 1-1.

Jeg selv har haft et forfærdeligt 2019 – om ikke andet så skakmæssigt. Travlhed på studie og med håndbold har gjort arbejdet med skakken har været gevaldigt nedprioriteret. Det var derfor med samme følelse, som når jeg møder uforberedt op til eksamen – ikke med de store forventninger til andet end endnu et nederlag til samlingen. Inspirationen ved at sidde på hold med to af sine store ungdomshelte, Berg og Jackie, gjorde dog noget godt ved mig, hvorfor jeg følte mig helt i flow. Trækkene kom nærmest af sig selv og i al beskedenhed spillede jeg et glansparti. Langsigtet officersoffer – alle brikkerne, og sluttet af med en lille krølle. En rar oplevelse, når man er med som besøgsven. 2-1!

Klaus Bergs parti var spil til et mål – med de sorte brikker vandt Klaus lynhurtigt to bønder. Herefter var der ikke de store svingærinder – og Klaus tillod sig endda at overse en mat i en, som modstanderen ellers meget galant tillod, så var der ingen tvivl. 3-1.

Morten “Gangster” Rasmussen var et point, vi lynhurtigt kunne notere os, da der han vandt en officer i åbningen. Der var ingen tvivl om udfaldet – og han havde været hurtigste vinder, hvis modstanderen ikke havde fortsat ufortrødent, det materielle underskud til trods. Morten fik dog lov at afslutte endnu en runde med et dronningeoffer. 4-1.

Tavs Bjerre nedspillede modstanderen med de hvide brikker. Først en officer, som blev vekslet til et tårn eller skakmat. Dette kom efter et vedvarende pres i afslåetdronningegambit, hvor Tavs bare forstod stillingen bedre. 5-1.

John Hansen lykkedes med noget, der ikke var sket i 23 år. Han vandt et parti! Ret skal være ret, han har holdt pause klart størstedelen, men derfor var sejren næppe mindre rar. Undertegnede fulgte partiet fra sidelinjen, hvor mit klare bud på resultat var remis, da det lignede en ret tam omgang. Den rolige stilling passede dog John bedst, hvor han først teknikkede sig til en bonde, derefter til det hele point. 6-1!

Christian Frambøl leverede ligeledes varen. Teknik, kontrol – skaber mere vold!.. Eller som minimum et tårnslutspil med to bønder ekstra, der blev cruiset direkte i mål. 7-1!

Sejren blev derfor ganske klar, men blot 0.22 over forventet score. Det var dog nok til at vi lagde os i spidsen af rækken. Der vil vi gerne holde os. Som Team Easy On-direktøren Henning Primdahl siger, så vinder man kun touren, hvis man ruller ind over Champs Elysees i den gule trøje. Sådan er det som bekendt også med oprykning – man skal helst også føre til sidst. Næste runde byder på topbrag ude mod VRS – det kan godt blive afgørende for den videre færd!
Viby 4 – Skanderborg 5

Tirsdag aften drog de fire muntre brikflyttere til Viby for at flytte brikker på det ternede bræt. Vi huskede sidste holdkamp mod Hørning, hvor alle havde et ratingunderskud. Så ratingtallet for Viby blev tjekket inden vi tog afsted. Underskud på alle fire brætter og et samlet underskud på 529 ratingpoint. Der var lagt op til 4-0 til Viby. 

Læs resten

4. holdet mod Silkeborg

Efter at have fået gevaldige klø af Randers i den forrige runde, hvor der ikke rigtig var noget, der lykkes for holdet, og som vi også forbigik i stilhed her på siden, var både motivationen og Dr. Elo på vores side mod Silkeborg, som havde, udraderede VRS i første runde.

Læs resten
Dagens opgave

Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer