Månedsarkiv: januar 2020

Husk træning med Klaus Berg

Torsdag d. 30/1 kl. 18:30 i klublokalerne.

Derudover har vi måtte flytte Lige oplægget med Mads Hansen grundet holdskak. Mads tager turen fra Odense til Skanderborg og retur for at give os en rigtig god oplevelse.

Her er Mads’s appetitvækker

Hej alle Skanderborg-folk!

Jeg kommer til byen torsdag d. 6/2 februar, hvor jeg vil holde et oplæg om to temaer, som er praktiske måder at tænke skak på, der har hjulpet mig usvigeligt, til først at blive mesterspiller og derefter international mester. Jeg har ydermere undervist en del i de to temaer de sidste mange år, hvor min klare overbevisning er, at folk får en del ud af det og kan bruge det i sine egne partier.
Det er naturlivis også forventningen for vores aften sammen!
Temaerne er noget jeg kalder ‘officerskampen’ og ‘statisk mod dynamisk’, hvor jeg vil vise, hvad en bedre eller tidligere forståelse eller fokus på disse kan medføre, deriblandt at jorde stormestrene, hvor jeg har nogle personlige eksempler, vi gerne skal lære af sammen.

Klapjagt

Jeg er åbenbart kommet i en lidt (u)heldig stime af vilde partier.

2.runde af bymesterskabet blev til en frygtløs slagudveksling imellem Leif Møller Hansen og undertegnede – og det blev fortjent Leif (hvid), der trak det længste strå.

Dagens ekstra svære opgave er den kampafgørende stilling efter 14 træk.

Sort trækker og får afgørende fordel

Den kan du så bruge lidt tid på (der skal regnes en del træk frem…)

Svaret findes i analysen af partiet, der indeholder en klapjagt på både sorts dronning og hvids konge.

Læs resten

Benzin på brættet!

Her er et temmelig vildt parti fra 3.holdets kamp mod Syddjurs 2. De mest seværdige træk er ikke altid de mest korrekte træk, og efter en svag start sluttede dette parti som godt eksempel på lige netop det. Jeg har for 20 år siden spillet mod min modstander Carsten Schødt Pedersen, da vi begge spillede i VRS. Det er også 20 år siden, jeg sidst har spillet Benoni, hvilket godt kunne ses…  

Efter 15.h3
Læs resten

Nikolai V. P. foran tre verdensmestre(!) i Middelfart

.

I sidste weekend blev der spillet hurtigskak i Middelfart, og det blev en lidt speciel turnering af slagsen. Ikke pga. formatet, men fordi det var lykkedes arrangørerne at få inviteret de til dato tre eneste verdensmestre, Danmark nogensinde har haft på det tavlede bræt: Ex-VM i korrespondanceskak Jørn Sloth, ex-junior-VM Curt Hansen og ex-senior-VM Jens Kristiansen.

Læs resten

SKANDERBORG-EFFEKTEN: Fra 2150 til 2350 på 8 måneder

Jeg blev meldt ind i pr. 1 september 2018 og i Skanderborg Skakklub. D.1. maj 2019 havde jeg vundet ca. 200 rating point og en billet til Landsholdsklassen 2020. Fremgangen skyldes i høj grad, at jeg lavede radikale ændringer i min tilgang til skak. Både inden for brættet og rundt om det. Den udvikling og fortælling vil jeg meget gerne dele med jer. Det bliver i aften, hvor jeg vil fortælle om, hvad jeg konkret har gjort, og hvad der har virket for mig. Jeg vil i forlængelse af det også give jer nogle øvelser, så I kan prøve lidt af det på egen krop. Derudover så vil meget af det også blive koblet op på nogle af mine partier. Så en stor del vil selvfølgelig handle om skak indenfor de 64 felter.

Mod ny scoringsrekord?

Det er ikke nogen hemmelighed, at klubbens 2.-hold bare tordner derudaf. Det gør vi hvert andet år og rykker fint op fra Mesterrækken, hvorefter kampene pludselig lægges på de samme datoer som både Bundesliga og Xtracon, og halvdelen af spillerne forsvinder opad. Men denne gang skal det være løgn, og kan vi holde samme hold som i år, tegner det godt nok lækkert.

Læs resten
Dagens opgave

Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer