Månedsarkiv: februar 2020

B-rækken på udebane i Silkeborg

Vores B-række skulle torsdag ud og gentage successen mod Silkeborg fra 1. møde hvor vi vandt 6-2.

Hjemmebanefordelen burde ikke kunne betyde det store.Men efter 8 træk satte vores formand personlig rekord ved at blive sat MAT i en Budapestgambit.  Det er bare på tide han lærer lidt om åbningsspil, for sådan klodser man ikke i det i en holdkamp!!! Men måske er han på valg på generalforsamlingen i april.

Læs resten

Vinderen af Århusmesterskabet

I forrige weekend afholdtes Århusmesterskabet. Formatet var efter svensk forbillede tre hurtigskakpartier fredag, og derfor klassisk dobbeltrunde lørdag og søndag. Det passer egentlig glimrende, så man lige kan nå at komme i form i løbet af fredagen…

Jeg var andenseedet i feltet, med eneste stormester Henrik Danielsen som ratingfavorit og derefter et større spring ned til Jens Ove Fries Nielsen, Charles Dumas og Viktor Haarmark Nielsen.

Læs resten

Skanderborg 5 – Syddjurs 3

Brikflytterne fra Skanderborg havde tirsdag d. 25/02-2020 endelig fået hjemmebane. Denne gang mod Syddjurs 3. Og efter 4-0 sejren sidst var der optimisme. Skulle brikflytterne endnu en gang uddele et æg.

Læs resten

Yessss! Colins Tæskehold rykker op igen!!

Skål! Allerede en runde før målstregen kunne
holdleder Colin skænke champagnen

.
Det er ikke altid lige let for blodtryk og hjerneceller at spille på et elevatorhold, og Skanderborgs 2.-hold har godt nok været hele Østjyllands op-ned-hold. I 2016/17 rykkede vi ned fra 2. division til Mesterrækken, i 17/18 op igen, i 18/19 endnu en gang ned, og søreme om ikke vi i 19/20 rykker op igen. Og det med den sandsynligvis største og sikreste sejr i 6.HK’s historie.

Læs resten

Holdleder går forrest i sejr over SK 1968

Holdleder Bjarne Rasmussen gik forrest, da 3. holdet i A-rækken mødte SK 1968 5 i A-rækken. For at indfri sæsonens målsætning skulle der en storsejr i land. Holdet stillede derfor op i en super skarp opstilling med fødselar Peter Grove på bræt 1. Vi var storfavoritter, hvilket også den forventede score viste -6,89-1,11 i vores favør.
Det gav lidt uro i spillelokalet blandt vores spillere, at Anders Haarup grundet arbejde kom 20 minutter for sent. Uroen blev forstærket af, at AGF spillede lokalopgør mod de gule fra Horsens, og tvivlen om at Anders havde valgt at følge de hvide frem for os. Så roen lagde sig da han endelig indfandt sig.
Første mand færdig var ham selv, der i et vanvittigt parti på bræt 6 endte remis efter et tilbud fra min modstander. Stillingen var meget uklar og jeg synes selv, at jeg stod næstbedst, ½-½. Anders Haarup tog også en hurtig remis på bræt 7 og væk var han. Ingen så rigtig hvad der skete. Om det var arbejdet eller GF der trak må stå hen i det uvisse, 1-1.
Torben Gregersen rodede sig ud i noget, der mindende om katalansk og han nøjedes også med remis på bræt 5. Så 3 hurtige gange remis, var ikke noget, der påkaldte sig ros fra holdleder Bjarne, når målet var en stor sejr. Han var selv i gang med at udradere sin modstander på bræt 8. Aftenens sidste remis tog Peter Wheadon sig af på bræt 4. I et tårnslutspil med 2 tårne og lige mange bønder blev parterne enige om remis og stillingen var 2-2.
Nicolai Brondt og Mads Andersen lagde vejen forbi og om det var det, der gjorde udslaget vides ikke, men nu væltede gevinsterne ind. Kim Lund Larsen moste sin modstander på bræt 2, der efter tab af et par bønder blev fuldstændig mast og så kom vi endelig foran 3-2. Lidt efter blev Bjarne Rasmussen færdig på bræt 8 og så kom vi på 4-2. Tilbage var fødselar Peter Grove på bræt 1 og Niels Christian på bræt 3. Peter Grove, der i vanlig stil havde talt sin stilling ned til max remis holdt gryden i kog.
Endnu en gang tog Peter Grove fejl og med heftige kropsfinter i fin Ole Thestrup stil fik Peter afsluttet med en gevinst og nu var stillingen 5-2 i vores favør. I et låst slutspil med træktvang vandt Niels Christian til sidst. Efter en svagt udlæg kom storsejren i land ikke mindst takket være holdleder Bjarne Rasmussens fine stil.
Stor ros til Mads Andersen og Nicolai Brondt, der kiggede forbi og gav sig tid til at analysere partier sammen med os.
Inden sidste runde ligger 3. holdet på en andenplads 3½ points foran SK 1968 4. Der mangler en runde, hvor vi er oversidder. Så vi er uden indflydelse på den endelige stilling, så vi krydser fingere og håber. Så længe det knager holder det :-).

4-4 mod BMS

Med Mads Andersen og Jonas Bjerre optaget af opgaver i Bundesligaen stillede Skanderborgs ligahold ikke op i stærkeste opstilling. Ungdommen var afløst af rutinen i form af Jackie Andersen og Mads Boe.

Søndagens modstander var BMS, der kæmper for livet i skakligaen. Kravet til Skanderborg var en sikker sejr, hvis ønsket om deltagelse i Europa Cup, skulle forfølges. BMS var heller ikke i stærkeste opstilling og forventet score var derfor 5,83-2,17 til Skanderborg.

Tobias Rostgaard, netop hjemvendt fra en turnering i Frankrig, bragte Skanderborg foran 1-0, da han med de hvide brikker sikkert vandt over Jacob Abildlund Brorsen. Tobias spiller sin første sæson i Skanderborg og har indtil videre scoret 5½/7.
Nicolai Brondt tabte på bræt 8 til Jacob Pallesen. Og lige efter måtte Jackie Andersen kapitulere mod Dara Akdag og så var stillingen 1-2.
Nicolai V. Pedersen, der i sidste runde mod Køge satte en dronning i slag og tabte, var knivskarp og vandt efter et fint parti over Michael Vesterli og udlignede til 2-2.
Næste mand færdig var Bjørn Møller Ochsner, der på bræt 1 med sort spillede remis mod Michael Manosri.
Michael Manosri har spillet en fin turnering og er nu snublende nær en IM-norm med to runder tilbage 2½-2½.
Filip Boe stod længe ok mod Martin Haubro, men måtte til sidst strække våben og pendulet svingede til BMS´ side 2½-3½.
På de to sidste brætter så det ikke for godt ud. Mads Hansen spillede sig til endnu en god stilling mod Kristian Seegert. Den tidligere Skanderborg spiller var tilbage for en kort bemærkning og fik kæmpet sig tilbage i partiet og stod pludselig bedst. Mads Hansen måtte fuske og fik ½ points i land, 3-4 til BMS.
Tilbage var Mads Boe, der stod en anelse bedre mod Sigfried Haubro. En dronning og en springer samt 3 bønder til Mads Boe og en dronning, en springer samt to bønder til Sigfried. Tungen skulle holdes lige i munden med under 10 minutter tilbage til hver. Mads Boe havde lidt mindre og gik efter sejren med en god plan i baghånden. Om det var tidsnøden eller udsigten til ikke at nå færgen må stå hen i det uvisse. I hvert fald overså Sigfried en gaffel og Mads Boe måtte kigge efter en ekstra gang inden han snuppede dronningen og et points. Slutresultatet endte 4-4.
Skanderborg ligger nu på 6. pladsen med gode muligheder for at nå 4. pladsen og kvalifikation til Europa Cup.
De sidste to runder, hvor modstanderen er ØBRO og Hillerød, spilles i weekenden 21. marts og 22. marts i Skanderborg.

Jonas vs. Mads i Tyskland


To af klubbens yngste supertalenter, Jonas Bjerre og Mads Andersen, plejer normalt at sidde på samme side af bordet i en fælles kamp mod Skanderborgs modstandere, men ikke lørdag d. 23. februar.

Læs resten

Mads Boe Aarhusmester i lyn

Boe Senior (t.h.) i kamp for Skanderborg ved pokalstævnet sidste år.


Skanderborgs drenge fortsætter deres hærgen i det genopståede Chess House, denne gang da man lørdag d. 22. feb. afholdt AAM i lynskak. Sidste weekend var det som bekendt Bjørn, der toppede i det “rigtige” AAM, og på den hurtige bane var det vores klubkammerat Mads Boe, der endte på tronen.

Læs resten
Dagens opgave
Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer